Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, FIVB Challenger Kupası final maçında Katar’ı 3-2 mağlup etti ve mutlu sona ulaştı. Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük bir başarıya imza atan Filenin Efeleri, tarihinde ilk kez Milletler Ligi biletini kaptı.
İlk sette adeta rakibin hücumlarından duvar ördük. Özellikle Efe Bayram müthiş bir set çıkardı. Milli smaçörümüz hem bloklarında hem de hücumlarında başarılı olurken farkın açılmasında başrolü oynadı. Kaptan Arslan takımı çok iyi yönetirken, ortadan da Faik Samet, köşeden de Burutay ile sayılar bulan Filenin Efeleri seti 25-13 alarak durumu 1-0 yaptı.
Ev sahibi Katar ikinci sete 3-0’lık seriyle başlayınca molamız geldi. Moladan iyi dönen ve Adis’in servis turunda iyi hücum eden ay-yıldızlılar skoru 3-3’e getirdi. Katar, Mubarak ile bu sette çok etkili oldu. Sette zaman zaman rakibi yakalayıp öne geçsek de bir türlü ilk setteki organize takımımızı sahaya yansıtamadık. Bunun yanında servis hataları canımızı çok yaktı. Seti 25-21 alan Katar maçı 1-1’e getirdi.
Millilerin uykudan uyanması çok uzun sürmedi. Üçüncü sete iyi başlayan ay-yıldızlılar 8-3’te 5 sayılık farkı yakaladı. Adis-Bedirhan-Efe-Burutay dörtlüsünden bulduğu sayılarla yakaladığı avantajı kullanan Efeler, seti 25-18 galip kapatarak yine avantajı aldı.
İkinci sette olduğu gibi 4. sette de millilerimiz basit hataların bedelini ödedi Katar 9-5’e getirdi skoru. Ay-yıldızlılar ise kenardan gelen Mert Matic ve Kaan ile farkı azaltmaya çalıştı. Bu iki isme Burutay da eklenince Türkiye 18-18’de sete ortak oldu. Ancak sonunu getiremedik ve Katar 25-22’lik skorla mücadeleyi final setine taşıdı.
Karşılıklı sayılarla başlayan tie-break setinde 9-6’da 3 sayılık farkı yakalayan millilerde maç boyunca suskun kalan Adis sahneye çıktı. Ay-yıldızlılar seti 15-9, maçı da 3-2 kazanarak hem şampiyon oldu hem de 2024’te Milletler Ligi’nde mücadele etme hakkı kazandı.