Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

A Milli Kadın Voleybol Takımımız’ın fırtınasını Belçika da durduramadı. 2023 CEV Avrupa Şampiyonası son 16 turuna ev sahipliği yapan rakibini 3-1 mağlup eden Filenin Sultanları çeyrek finale adını yazdırdı.
Başkent Brüksel’deki Palais 12 Salonu’nda oynanan mücadelede iki yıldızımız Melissa Vargas ve Ebrar çok iyi başladı. Toplamda 11 sayı alan iki oyuncumuzun skorer oyunuyla ilk seti 25-22 aldık. İkinci sette ay-yıldızlılar adeta durdu. Vargas bloklara çok takılırken, iyi servis atan Belçika her oyunda farkı biraz daha açtı ve seti 25-16 galip kapatarak durumu 1-1’e getirdi.
Filenin Sultanları üçüncü sette oyuna tekrar ağırlığını koyarken bu kez de sahneye Hande çıktı, Ebrar ve Vargas’ın etkili oyununa o da katkı verince farkı açan taraf biz olduk. Dördüncü sette herkes nefeslerini tuttu. Türkiye çeyrek final için, Belçika ise mücadeleyi final setine taşımak için her şeyini sahaya verdi. Ancak rakibe kıyaslar bizim Vargas ve Ebrarımız vardı. Yine iki yıldızımız fark yarattı.
25’te bitmeyen ve uzayan bu seti 32-30 kazanan millilerimiz salondan da 3-1 galip ayrıldı, çeyrek finale yükselerek kupaya bir adım daha yaklaşarak en büyük alkışı kaptı.