Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu sezon Trendyol Süper Lig’de ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki bütün maçlarını kazanan ve 17’de 17 yapan Fenerbahçe konuk ettiği Ludogorets’i de 3-1 yenerek serisini sürdürürken H Grubu’nda puanını 9’a çıkardı.
Fenerbahçe karşılaşmaya birçok maçta olduğu gibi rotasyonlu 11 ile çıktı. İsmail Kartal, Hatay maçının kadrosuna göre 6 değişiklik yaptı. Tecrübeli çalıştırıcının önceki günkü ‘Rakibimiz Nordsjaelland’a 7-1 kaybetmiş olabilir. Ama bu, maçın gerçek skoru değil’ sözleri mücadelenin kolay geçmeyeceğinin özetiydi.
Maç da tam bu sözleri karşılar şekilde başladı. Konuk ekibin ilk 20 dakikada hızlı atağa çıkıp 5 şut şansı bulurken, Fenerbahçe savunmanın kilidini açmak için uğraştı. 26’da Fred’in tehlikeli şutu tribünleri heyecanlandırsa da Sluga geçit vermedi. Son anlarda vites artıran sarı-lacivertliler 42’de öne geçti. Fred’in pasında rakip defansın sektirdiği top Batshuayi’nin önünde kaldı, o da bu ikramı geri çevirmedi: 1-0.
İkinci yarıya golle başlayan sarı-lacivertliler rahatladı. 52’de Tadic’in müthiş pasında Oosterwolde içeriye kesti. Batshuayi’nin vuramadığı meşin yuvarlağı Zajc ağlara gönderdi: 2-0. 65’te Becao için şanssız anlar yaşandı. Pedrinho’nun dokunduğu topu, sarı-lacivertli futbolcu kendi ağlarına yolladı: 2-1. Tekpetey’in 82’deki tehlikesi yürükleri ağıza getirse de sarı-lacivertlilerde gecenin tartışılan ismi olan Zajc bir kez daha sahneye çıktı ve maçın sonucunu 3-1 olarak belirledi.