Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Beşiktaş, Konyaspor karşısında 2-0 öne geçse de sahadan beraberlikle ayrıldı: 3-3.
Son haftada Beşiktaş sahasındaki maça favori olarak çıktı. Çünkü galip gelmek, kazansa da en fazla 7.’liğe çıkacak Konyaspor’a göre hem Fenerbahçe’yi geçip sezonu 2. bitirmek, hem 10 sezondur siyah-beyazlılarda forma giyen Atiba’ya zaferle veda etmek, hem de taraftarına şölen yaşatmak anlamına geliyordu. Saiss ve Masuaku dışında ideal 11’i ile sahaya çıkan siyah-beyazlılar büyük bir baskıyla karşılaşmaya başladı. Ev sahibi 2-0’ı yakalasa da gece beraberlikle son buldu: 3-3.
5. dakikada ceza sahasında topla buluşan Aboubakar istediği vuruşu yapamadı. Ancak Konyaspor’un baskıya fazla direnemeyeceği ortadaydı. Beşiktaş, 7. dakikada öne geçti: 1-0. Gedson Fednandes rakiplerini geçtikten sonra dar açıdan ağları havalandırdı: 1-0. Tek hedefi hızlı ataklarla gol bulmak olan rakibi karşısında kontrolü bırakmayan Beşiktaş 42’de iki farkı yakaladı. Cenk’in ara pasında topla buluşan Muleka klas bir dokunuşla ağları sarstı: 2-0. Uzatmalarda Oğulcan’ın füzesiyle konuk ekip soyunma odasına 2-1 ile gitmeyi başardı.
Konyaspor ikinci yarıya da golle başladı. 47’de Mahir Emre oyuna girdikte iki dakika sonra skora denge getirdi: 2-2. Saiss’in yokluğunda büyük açıklar veren Beşiktaş defansının 51’de hatasını iyi kullanan konuk ekip Pozuelo ile tabelayı 2-0’dan 3-2’ye getirdi ve öne geçti. Skora Maxim ve Tayfur’u oyuna alarak tepki gösteren Şenol Güneş bunun meyvelerini erken aldı. 61’de Tayfur, Beşiktaş’ı yeniden umutlandırdı: 3-3. 65. dakikada 10 kişi kalan rakibi karşısında siyah-beyazlılar galibiyet için her şeyi denedi ama istediği sonucu alamadı.