İngiltere Premier Lig Erling Haaland makine gibi! Muhteşem geri dönüş

Erling Haaland makine gibi! Muhteşem geri dönüş

20.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Premier Lig'in erteleme maçında Manchester City, kendi sahasında Tottenham ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçı dünya yıldızı Erling Haaland yine boş geçmedi ve Manchester City muhteşem bir geri dönüşe imza attı.

Erling Haaland makine gibi Muhteşem geri dönüş

Manchester City, Premier Lig'in 7. hafta erteleme maçında Tottenham ile kozlarını paylaştı. Heyecan dolu maç Etihad Stadyumu'nda oynandı. Karşılaşmada Simon Hooper görev aldı. Kritik maçı gol makinesi Erling Haaland boş geçmedi ve Manchester City olağanüstü bir geri dönüşe imza attı.

Haberin Devamı

İLKAY GOLE YAKLAŞTI

Maçın 19. dakikasında Manchester City'nin sol kanattan geliştirdiği atakta Grealish'ten pası alan İlkay Gündoğan ceza alanına girmeden uzak köşeye plasesini yolladı, top direğin yanından auta çıktı.

LLORIS TOPU ÇELDİ 

Heyecan dolu karşılaşmanın 39. dakikasında Grealish'in ceza yayı gerisine doğru çıkardığı topu önüne iyi alan Lewis'in sert şutunda kaleci Lloris soluna iyi uzandı ve direğin dibinden topu çelmeyi başardı.

İLK GOL GELDİ

44.dakikada Manchester City en geriden oyun kurmaya çalışırken kaleci Ederson'un pasında baskı altındaki Rodri'nin iyi kontrol edemediği topu ceza alanı ön çizgisinde kontrol eden Kulusevski, sağ çaprazdan sol ayağının içiyle uzak köşeye yerden sert ve düzgün vurdu. Ederson'un altından geçen top ağlarla buluştu ve Tottenham öne geçti.

Haberin Devamı

Erling Haaland makine gibi Muhteşem geri dönüş

GOLLER ART ARDA

İlk golün ardından 45+2'de Tottenham'dan gir gol daha geldi. Kendi sahasından uzun topla çıkan konuk ekibin sağ kanattan gelişen atağında Kulusevski'nin pasıyla ceza alanında son çizgiye inen Kane zor pozisyonda topu ortaya sert bir şekilde çevirdi. Ön direkte kaleci Ederson'un sektirdiği topu Emerson kale alanı çaprazından kafayla tamamladı ve ağlara yolladı.

FARK 1'E İNDİ

51. dakikada sağ kanattan içeri sokulan Mahrez'in ortasına ön direkteki İlkay kafayı vurdu. Savunmadan seken topa Lloris uzandı ancak dokunamadı. Kale alanı önünde boşta kalan topu Julian Alvarez tamamladı.

HAALAND SAHNEDE

Alvarez'in attığı golden 2 dakika sonra Erling Haaland sahneye çıktı ve beraberliği getiren golü attı. İlkay'ın ceza yayı gerisinden savunma arkasına kaldırdığı topu Mahrez kafayla sağ çaprazdan ters tarafa çevirdi, kale alanı içinde bomboş kalan Haaland yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı.

Erling Haaland makine gibi Muhteşem geri dönüş

MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Liderlik yarışında olan Manchester City, 2-0 geriye düştüğü maçta 63. dakikada 3-2 öne geçti. Tüm hatlarıyla rakip yarı alana yerleşen ev sahibi ekipte Rodri'nin sağ kanada gönderdiği topu Perisic'ten kurtaran Mahrez çaprazdan içeri sokuldu ve dar açıdan sağ ayağıyla uzak köşeye yerden çok sert vurdu. Kaleci Lloris'in müdahale edemediği top ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

MAHREZ YİNE ATTI

Kritik maçın 90. dakikasında kaleci Ederson'un uzun pasında Lenglet'nin kendi yarı alanının ortalarında sektirdiği topu iyi takip eden Mahrez araya girdi ve hızla yay üzerinden ceza alanına sokuldu, karşı karşıya pozisyonda sol ayağıyla topun dibine girerek kaleci Lloris'in üzerinden topu ağlara yolladı.

Erling Haaland makine gibi Muhteşem geri dönüş

GOL MAKİNESİ HAALAND

Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City'de Erling Haaland, şu ana kadar gösterdiği performansla tüm futbolseverlerin ilgi odayı oldu. Norveçli golcü, bu sezon 25 resmi müsabakada 28 kez rakip fileleri havalandırdı ve bunun yanında takım arkadaşlarına 3 gol pası vererek dikkatleri üzerine çekti.

Erling Haaland makine gibi Muhteşem geri dönüş

Yazarlar