İngiltere Premier Lig Erling Haaland tutulamıyor! Ederson'dan muhteşem pas

Erling Haaland tutulamıyor! Ederson'dan muhteşem pas

22.10.2022 - 19:13 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig'in 13'üncü haftasında Manchester City, Brighton'la karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakaya Premier Lig devinin yıldızı Erling Haaland damga vurdu. Norveçli futbolcunun fileleri havalandırdığı karşılaşmada Manchester City file bekçisi Ederson'un muhteşem pası dikkat çekti.

Erling Haaland tutulamıyor Edersondan muhteşem pas

Manchester City, İngiltere Premier Lig'in 13'üncü haftasında Brighton'ı konuk etti. Zorlu mücadelenin yıldızı Erling Haaland oldu. Erling Haaland'ın golünde Ederson'un verdiği pas dikkat çekti. Manchester City'nin formda yıldızı Erling Haaland gösterdiği performansla Premier Lig'i salladı.

Haberin Devamı

Kritik mücadelenin 19'uncu dakikasında Joao Cancelo'nun şık pasında topa hareketlenen Kevin de Bruyne bekletmeden meşin yuvarlağı içeri çevirdi. Erling Haaland topu ön direkte kontrol etti ve Sanchez'den kurtuldu. Sanchez'in müdahalesiyle Erling Haaland ceza sahasında yerde kaldı. Müsabakanın hakemi pozisyonun ardından oyunu devam ettirdi.

EDERSON'DAN ASİST, HAALAND'DAN GOL

Heyecan dolu karşılaşmanın 22'nci dakikasında Ederson topu kontrol ettikten sonra savunma arkasına sarkan Erling Haaland'a doğru uzun bir top gönderdi. Kalesini terk eden Sanchez'den sıyrılan Erling Haaland ayakta kalmayı başardı. Ardından Webster araya girmek isterken yerde kaldı ve Erling Haaland'a meşin yuvarlağı boş kaleye yuvarlamak kaldı. Erling Haaland'ın golüyle Manchester City, Brighton karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Haberin Devamı

Erling Haaland tutulamıyor Edersondan muhteşem pas

PENALTI KARARI

Zorlu mücadelenin 39'uncu dakikasında Joao Cancelo'nun sol kanattan attığı pasta Bernardo Silva topa hareketlendi. Ardından Dunk'ın müdahalesi sonrası Bernardo Silva yerde kaldı. Silva ve takım arkadaşları hakeme penaltı itirazlarında bulundu. Müsabakanın hakemi oyunu devam ettirdi. VAR'dan gelen uyarı sonrası müsabakanın hakemi pozisyonu izlemek için kenara geldi. Pozisyonun incelenmesinin ardından Manchester City penaltı kazandı.

HAALAND HATA YAPMADI

Manchester City'nin yıldızı Erling Haaland takımının kazandığı penaltıda topun başına geçen isim oldu. Norveçli santrfor sol ayağıyla kalecinin yattığı köşeye doğru düzgün bir vuruşa imza attı. Kalecinin dokunamadığı meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve Manchester City müsabakada 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Erling Haaland tutulamıyor Edersondan muhteşem pas

TROSSARD FİLELERİ HAVALANDIRDI

Heyecan dolu karşılaşmanın 53'üncü dakikasında Marc sol kanattan ceza sahası sol çaprazındaki Trossard'a pasını attı. Trossard sol çaprazdan ceza sahasına girer girmez şutunu çekti. Ederson'un sağından geçen meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve Brighton farkı bire indirdi.

BRUYNE'DEN MUHTEŞEM GOL

Maçın 75. dakikasında Manchester City'nin yıldızı Kevin De Bruyne, muhteşem bir gole imza attı. Silva'nın sol taraftan caza sahasına doğru topu kesti. Topla buluşan De Bruyne'nin, sağ ayağıyla Sanchez'in sağına doğru yaptığı vuruş ağları buldu.

Haberin Devamı

Opta'nın verilerine göre; Kevin de Bruyne, Eylül 2015'te Manchester City formasıyla Premier Lig'deki ilk maçına çıktığından beri ceza sahası dışından en çok gol atan (24) oyuncu konumunda.

HAALAND'DAN MUHTEŞEM PERFORMANS

Manchester City'nin sezon başında Borussia Dortmund'dan kadrosuna kattığı Erling Haaland, Premier Lig'de inanılmaz bir sezon başlangıcına imza attı. Tecrübeli futbolcu bu sezon İngiltere Premier Lig'de 11 müsabakada forma şansı buldu. Norveçli santrfor bu süreçte rakip fileleri 17 kez havalandırdı. 22 yaşındaki golcü oyuncu takım arkadaşlarına 3 asist yaptı.

Erling Haaland, İngiltere Premier Lig'in yanı sıra UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de oldukça etkileyici bir performans sergiledi. Norveçli futbolcu Devler Ligi'nde Manchester City formasıyla 3 maça çıktı ve rakip fileleri 5 kez havalandırdı.

Erling Haaland tutulamıyor Edersondan muhteşem pas

MENAJERİ ÇOK İDDİALI

Erling Haaland'ın menajeri Rafaela Pimenta yıldız futbolcunun bu performansı sonrası Sky Sport Italia'ya konuştu. Oyuncunun menajeri Rafaela Pimenta, Sky Sport İtalya'ya verdiği röportajda Haaland'ın 1 milyar Sterlin bonservise ödenen ilk oyuncu olacağını iddia etti. Röportajda tereddüt etmeden gelecekteki bonservisi için "1 milyar sterlin" diyen Pimenta, "Futbol, imaj, sponsorluk değerlerini düşündüğünüzde bu rakam kesinlikle olacak" dedi.

Haberin Devamı

REKORA DOYMUYOR

Erling Haaland, Premier Lig tarihinde 3 hat-trick başarısına en hızlı ulaşan oyuncu unvanının da sahibi oldu. Norveçli yıldız bu başarıya 8 maçta ulaştı. Erling Haaland'dan önceki Premier Lig rekoru 48 maçtı. Norveçli santrfor ilk 4 deplasman maçının tamamaında gol atan ilk futbolcu oldu. Erling Haaland, 52 yıl sonra Manchester United'a karşı hat-trick yapan ilk Manchester City oyuncusu unvanını ele geçirdi. Erling Haaland'dan önce bu başarıya 1970'de Francis Lee ulaşmıştı.

146 MAÇTA ULAŞTI

Kariyerinde 100 gol barajına, çıktığı 146. karşılaşma sonunda ulaşan Haaland, bu alanda da açık ara önde bulunuyor. Norveçli oyuncunun 100 gollük performansına Neymar 173, Mbappe 180, Messi 210 maçta ulaşabilmişti. Norveç formasıyla 23 karşılaşmada 21 gole imza atan Haaland, 2019'da Honduras filelerini 9 kez sarsarak 20 yaş altı milli takım turnuvalarında bir maçta bunu başaran tek oyuncu rekorunun da sahibi.

Haberin Devamı