Milli Takım Eski hakem, Milli Takım'ın iptal edilen golünü değerlendirdi! 'İlk skandalı değil, Fenerbahçe'yi galibiyetten etmişti'

Eski hakem, Milli Takım'ın iptal edilen golünü değerlendirdi! 'İlk skandalı değil, Fenerbahçe'yi galibiyetten etmişti'

20.06.2023 - 09:07 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nun 4'üncü haftasında Galler'le karşı karşıya geldi. Maça ise Ay-Yıldızlıların 9. dakikada iptal edilen golü damgasını vurdu. Eski hakem, maçtaki kararları değerlendirdi.

Eski hakem, Milli Takımın iptal edilen golünü değerlendirdi İlk skandalı değil, Fenerbahçeyi galibiyetten etmişti

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nun 4'üncü haftasında A Milli Futbol Takımı, Galler'i konuk etti. Heyecan dolu karşılaşmanın 9'uncu dakikasında bulduğumuz gol, VAR'da çizgi çizilmemesin ardından hakem kararıyla iptal edildi.

Haberin Devamı

Milli Takım karşılaşmadan 2-0 galip ayrılsa da gol iptali karşılaşmaya damga vurdu.

KENDİ KALESİNE ATTI

A Milli Takım’ın Galler’i ağırladığı maçta enteresan bir pozisyon yaşandı. Ay yıldızlılar EURO 2024 Elemeleri D Grubu’ndaki 4. maçında Samsun 19 Mayıs Stadı’nda Galler karşısında 9. dakikada öne geçti.

Hızlı gelişen atakta savunma arkasına sarkan Zeki Çelik’in sağ kanattan ceza sahasına doğru yaptığı ortada Mepham topu uzaklaştırmak isterken ters bir vuruşla kendi ağlarını buldu.

UZUN SÜRE İNCELEDİ

Zeki’ye gönderilen pas öncesi bir ofsayt şüphesinin olması nedeniyle pozisyon uzun süre VAR’da incelendi. Millilerimiz golün ardından sevinirken hakem Fabio Maresca pozisyonun incelendiği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Eski hakem, Milli Takımın iptal edilen golünü değerlendirdi İlk skandalı değil, Fenerbahçeyi galibiyetten etmişti

VAR İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADI, MECBUREN HAKEMİ ÇAĞIRDI

Gergin bekleyiş uzayınca hakemin kararı da bir hayli gecikti. Ofsayt çizgisinin çekilmeden ekranlara gelen görüntüde ofsayt olup olmadığı tam olarak tespit edilemedi. VAR da işin içinden çıkamayınca hakem Maresca kenara davet edildi.

İZLEDİ, GOL İPTAL!

Monitörde pozisyonu dikkatle inceleyen İtalyan hakem ofsayt kararıyla golü iptal edildi. Ofsayt nedeniyle iptal edilen golümüzde VAR'da çekilemeyen çizgi, devre arasında gösterildi.

ESKİ HAKEM DEĞERLENDİRDİ

Fanatik'te yer alan habere göre eski hakem Deniz Çoban; Milli Takımımızın kazandığı golün ofsayt gerekçesiyle iptali ve yaşananlar ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Anladığımız kadarıyla teknik bir problemden dolayı ofsayt çizgisi çizilemedi. Bu gibi durumlarda uygulama bellidir: “Açık, bariz, net, tartışılmayacak kadar açık bir ofsayt durumu yoksa sahadaki karar onaylanır.”

Eski hakem, Milli Takımın iptal edilen golünü değerlendirdi İlk skandalı değil, Fenerbahçeyi galibiyetten etmişti

'BÜYÜK BİR SKANDALA İMZA ATTI'

"Video Yardımcı Hakem İtalyan İratti’nin yapması gereken golü onaylamaktı. Ama İtalyan VAR hakemi büyük bir skandala imza atarak, gözle bile tespit edilemeyecek kadar kritik bir pozisyon için hakemi monitöre çağırdı ve haksız yere Milli Takımımızın golünü iptal ettirdi."

"Maçın devre arasında, VAR aracından, TRT yayınına ekstra bir görüntünün gönderildiğini öğrendik. Görüntüye bakınca bir ofsayt kanaati yine oluşmuyor. Bir şeyleri düzeltmeye çalışmışlar ama bence yine düzeltememişler."

Haberin Devamı

"BU İLK SKANDALI DEĞİL! FENERBAHÇE'Yİ GALİBİYETTEN ETTİ"

"Bu İtalyan VAR İrrati’nin ilk skandalı değil. Eylül 2021’de oynanan Eintracht Frankfurt-Fenerbahçe maçında Pelkas’ın penaltısı kaleciden dönmüş, devamında Berisha topu ağlara göndermişti. Bu gol, penaltı atılırken ihlal yapıldığı gerekçesiyle, VAR’da oturan İratti tarafından iptal ettirilmişti. Ve İratti’nin hatalı yönlendirmesiyle maç hakem atışıyla başlamıştı. Doğru uygulama yapılsa Fenerbahçe’nin penaltıyı tekrar kullanması gerekiyordu. Bu hata Fenerbahçe’yi galibiyetten etmişti."

Yazarlar