Turkish Airlines Euroleague EuroLeague için Dubai iddiası! Transfere 40 milyon euro

EuroLeague için Dubai iddiası! Transfere 40 milyon euro

01.12.2022 - 10:41 | Son Güncellenme:

Dubai’nin EuroLeague’de bir takım bulundurmak için çalışmaları sürüyor. İspanyol basınının iddiasına göre Dubai'nin transfer hedefinde 2 Anadolu Efes yıldızı bulunuyor. Takımın bütçesi ise dudak uçuklattı.

EuroLeague için Dubai iddiası Transfere 40 milyon euro

Turkish Airlines EuroLeague’de sezon tüm hızıyla sürerken İspanyol basınından Dubai iddiası geldi. Dubai, sponsor anlaşmalarıyla başlayıp Final Four’a ev sahipliği yapma, hatta ligde takım bulundurma gibi çeşitli işbirliklerine sıcak bakıyor. EuroLeague’de mücadele etmek isteyen Dubai'nin transfer hedefinde 2 Anadolu Efes yıldızı bulunuyor.

Haberin Devamı

FINAL FOUR'A EV SAHİBİ OLMAK İSTİYORLAR
Dubai’nin EuroLeague’de bir takım bulundurmak için çalışmaları sürüyor. Final Four’a ev sahipliği yapma, hatta ligde takım bulundurma gibi çeşitli işbirliklerine sıcak bakıyor. Ancak bu durum basketbolseverler tarafından tepkiyle karşılandı.

Fakat Dubai’nin EuroLeague’e takım sokmak için girişimleri sürüyor. En son Avrupa’nın en büyük menajerlik şirketlerinden olan BeoBasket’in sahibi Misko Raznatovic, bu girişimler doğrultusunda Dubai’ye gittiğini açıklamıştı.

EuroLeague için Dubai iddiası Transfere 40 milyon euro

HEDEFTE BÜYÜK YILDIZLAR VAR
Mundo Deportivo‘nun haberine göre Dubai, en kısa sürede bir süper takım oluşturmak için çalışıyor böylece organizasyondaki yöneticilerin en büyük çekincesi ise rekabetin ortadan kalkması. Dubai projesindeki insanlar şimdiden Avrupa’nın en önemli menajerleriyle iletişime geçti. Onların isteği diğer takımların rotasyonunda geride kalan oyunculardan bir takım değil, daha ileriyi hedefliyorlar. Hedeflerinde sadece büyük yıldızlar ve yüksek maaşlı oyuncular var.

Haberin Devamı

BÜTÇE 40 MİLYON EURO
Bütçeleri de EuroLeague’de sadece Real Madrid ve Barcelona’nın ulaşabildiği bir rakam: 40 milyon avro. Dubai’den bir takımın EuroLeague’e katılması kesinleşirse Avrupa basketbolundaki güç dengesi de tamamıyla değişebilir. Sözleşmesi biten oyuncuları takımda tutmak, kulüpler için çok zor olabilir.

HEDEFTE MICIC VE LARKIN
Dubai, transfer hamlelerinde Anadolu Efes'ten yakından tanıdığımız iki isim Vasilije Micic ve Shane Larkin hedefte bulunuyor. Listedeki diğer isimler ise; Walter Tavares, Nikola Mirotic, Mike James veya Kostas Sloukas.

EuroLeague için Dubai iddiası Transfere 40 milyon euro

Efes'in yıldızı Larkin Haziran ayında 2 yıllık yeni sözleşmeye imza atmıştı. Aynı zamanda 12 Dev adam'ın oyun kurucu olan Larkin'in sözleşmesinde NBA çıkış maddesi bulunuyor. Anadolu Efes ile üst üste iki sezon şampiyonluğa ulaşan ve MVP ödülünün sahibi olan Vasilije Micic ise NBA iddialarına rağmen takımda kalmıştı.

COĞRAFİ OLARAK DEZAVANTAJLI
Dubai, diğer takımlara göre coğrafi olarak çok uzakta kalıyor. Madrid’ten Dubai’ye uçmak sekiz saatten fazla sürüyor. Sportif gelenekler açısından da bu projenin hayata geçmesi zor görünüyor.

Haberin Devamı