Turkish Airlines Euroleague EuroLeague'de Anadolu Efes havlu attı! Ergin Ataman için bomba iddia

EuroLeague'de Anadolu Efes havlu attı! Ergin Ataman için bomba iddia

24.03.2023 - 10:51 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines EuroLeague'in 30. haftasında ALBA Berlin'e mağlup olarak Play-Off yarışında dezavantajlı bir konuma gerileyen Anadolu Efes adeta havlu attı. Mücadele sonrası Ergin Ataman'ın açıklamaları büyük yankı uyandırırken tecrübeli çalıştırıcının geleceği hakkında çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

EuroLeaguede Anadolu Efes havlu attı Ergin Ataman için bomba iddia

Turkish Airlines EuroLeague'in 30. haftasında temsilcilerimizden Anadolu Efes, deplasmanda ALBA Berlin ile karşı karşıya geldi. Lacivert-beyazlı ekip kritik mücadeleden 1.3 saniye kala Luke Sikma'nın bulduğu basket sonucunda 95-93 mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

Mücadele sonrası Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman'ın açıklamaları büyük yankı uyandırdı.

SON SANİYE BASKETİYLE YIKILDI

Maçın bitimine 48 saniye kala Anadolu Efes, Vasilije Micic'in basketiyle deplasmanda 93-90'lık üstünlüğü yakalamıştı. 32 saniye kala Tamir Blatt'ın üç sayılık basketi skoru eşitlerken 1.3 saniye kala Luke Sikma'nın girmeyen topu tamamlaması ile bulduğu basket ALBA Berlin'in maçı 95-93 kazanmasını sağladı.

EuroLeaguede Anadolu Efes havlu attı Ergin Ataman için bomba iddia

SON 5 MAÇTA 4. YENİLGİ

Son 5 maçta 4. kez kaybeden Anadolu Efes, 30 maç sonunda 14 galibiyette kaldı ve Play-Off yarışında işini zora soktu. Geçtiğimiz hafta Bayern Münih deplasmanında kazanan ALBA Berlin ise bu sonuçla iç sahadaki 6 maçlık galibiyet hasretini de sonlandırmış oldu. Alman ekibi, 30 maç sonunda 9 galibiyete ulaştı.

Haberin Devamı

ÜST ÜSTE ŞAMPİYONLUKLAR SONRASI ÇÖKÜŞ

EuroLeague'de son 2 sezona adeta damgasını vuran ve üst üste şampiyonluklarla tarihi zaferler elde eden Anadolu Efes, bu sezon adeta çöküş yaşadı. Sezona yine iddialı bir giriş yapan lacivert-beyazlılar inişli çıkışlı bir sezon geçirirken istikrarlı sonuçlar almakta zorlandı. Sezonun sonlarına doğru Play-Off için mücadele veren son şampiyon üst üste yenilgiler alarak dezavantajlı bir konuma geriledi.

EuroLeaguede Anadolu Efes havlu attı Ergin Ataman için bomba iddia

ERGİN ATAMAN'DAN İTİRAF GİBİ SÖZLER

Alba Berlin maçı sonrası Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, itiraf gibi açıklamalarda bulundu. Sezonun özeti gibi bir maçı geride bıraktıklarını söyleyen tecrübeli teknik adam, büyük ihtimalle Play-Off şansını kaçırdıklarını şu sözlerle dile getirdi:

"Alba Berlin yüksek yüzdeyle 12 üç sayılık basket buldu. 19 sayı geriye düştükten sonra, maçı ele geçirdik ve kazanmak için şansımız vardı. Sezonun genelinde olduğu gibi son dakikada yine üç sayılık basket yedik ve geriye düştük. Sezonumuzun özeti gibi bir maç oldu ve %99 ihtimalle playoff şansını da kaçırdık."

ATAMAN İÇİN BOMBA İDDİA

Yunan basını Ergin Ataman'ın Anadolu Efes'teki geleceği için sürpriz bir iddia ileri sürdü. Gelecek sezon için başantrenör arayışlarını sürdüren Panathinaikos'un tecrübeli başantrenör ile ilgilendiği iddia edildi.

Haberin Devamı

EuroLeaguede Anadolu Efes havlu attı Ergin Ataman için bomba iddia

Sezona Dejan Radonjic yönetiminde başlayan Panathinaikos, istenilen sonuçların gelmemesinin ardından Karadağlı çalıştırıcı ile yollarını ayırmıştı. Radonjic’in ayrılığının ardından Yunan ekibi, başantrenörlük koltuğunu sezon sonuna kadar Christos Serelis’e emanet etti.

Yazarlar