Turkish Airlines Euroleague EuroLeague'de rekorların maçı Avrupa basınında!

EuroLeague'de rekorların maçı Avrupa basınında!

07.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Real Madrid’in dördüncü uzatmada Anadolu Efes’i mağlup ettiği karşılaşma rekorlara sahne oldu. İspanyol coach Mateo “Maç her iki takımın da karakterini gösterdi. Kaybetseydik de mutlu olurdum” dedi.

EuroLeaguede rekorların maçı Avrupa basınında

Real Madrid ile Anadolu Efes arasında oynanan maç tarihe geçen bir buluşmaya sahne oldu. Dört kere uzatmaya giden THY Euroleague karşılaşması 130-126 eflatun-beyazlıların galibiyetiyle sonuçlanırken, bir çok rekor kırıldı.

Haberin Devamı

EuroLeague tarihinde ilk kez bir maç üç ve dört kez uzatmalara gitti. Real Madrid, Euroleague tarihinin bir maçta en çok sayı atan takımı olurken, lacivert-beyazlılar bunda ikinci sırayı aldı. İki takımın attığı toplam sayı da ayrı bir rekora tekabül etti. Efesli Larkin, 53.11 dakika süre alınca, EuroLeague tarihinin bir maçta en çok süre sahada kalan oyuncusu oldu.

Karşılaşma İspanya başta olmak üzere Avrupa basketbol kamuoyunda heyecan yarattı, geniş yankı uyandırdı. Real Madrid başantrenörü Chus Mateo mücadeleyi şu sözlerle yorumladı: “Bu gece gördüklerimiz inanılmazdı. Onlar kazanmayı hak etti, biz de kazanmayı hak ettik. Euroleague’de bir daha böyle bir maç görmek muhtemelen mümkün olmayacak. Maç her iki takımın da sahip olduğu karakteri gösterdi. Mutluyum ama kaybetseydik de aynı derecede mutlu olurdum”.

Haberin Devamı

Marca gazetesinde “Euroleague tarihinde daha önce görülmemiş bir şey Madrid’de yaşandı. Uzun süre hafızalardan silinmeyecek, tarih kitaplarının atıfta bulunacağı maçlardan biriydi. Efes bu maçı birçok kez kazandı ve Madrid hepsinden geri dönmeyi başardı. Vazgeçmeyen iki takım arasındaki destansı bir mücadeleydi” ifadeleri kullanıldı.

Real Madrid kulübü, 3 saat süren maçın ardından, basketbol takımının dün yapması gereken antrenmanı iptal ederek cumartesiyi izin günü ilan etti.

HAKEM TEPKİSİ

Türk basketbolseverler karşılaşmadan duydukları keyfin yanı sıra, Anadolu Efes’in hakemler yönünden şanssız olduğuna yönelik eleştirilerde de bulundu. Sosyal medyadaki taraftar yorumlarında lacivert-beyazlıların kazanmayı hak ettiği belirtilerek, hakemlerin ev sahibi ekibin sertliğine fazla izin verdiği, takdir haklarını onlardan yana kullandığı savunuldu.

Yazarlar