Turkish Airlines Euroleague EuroLeague'de taraftardan hakeme ırkçı saldırı! 'Maymun' dediği not alındı

EuroLeague'de taraftardan hakeme ırkçı saldırı! 'Maymun' dediği not alındı

16.12.2023 - 18:05 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines EuroLeague'in 14'üncü haftasında Olimpiakos'un Valencia Basket ile karşı karşıya geldiği maçta skandal bir olay yaşandı. Ev sahibi ekibini destekleyen bir taraftarın, hakeme 'maymun' dediği öğrenildi.

EuroLeaguede taraftardan hakeme ırkçı saldırı Maymun dediği not alındı

Olimpiakos, Turkish Airlines EuroLeague'in 14'üncü haftasında Valencia Basket'i konuk etti. Heyecan dolu karşılaşmada hakeme yönelik skandal bir saldırının gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Olimpiakos'un Valencia Basket'e 56-63 mağlup olduğu mücadelenin son anlarında hakem Joseph Bisang'ın ırkçı saldırıya maruz kaldığı öğrenildi. Salonda saha kenarı tribününde yer alan bir taraftarın, maçın bitimine 26 saniye kala hakeme yönelik 'maymun' sözlerini kullandığı belirtildi.

Joseph Bisang'ın bu saldırı sonrası hakem masasına gelerek kendisine 'maymun' denildiğinin not alınmasını istediği kaydedildi. Olimpiakos'tan yapılan açıklamada ırkçı taraftarın ömür boyu salondan men edildiği aktarıldı. Yunan ekibinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Olimpiakos her zaman ırkçılığın karşısında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu yüzden bugün takımımızın bir ‘taraftarının’ maçın hakemlerinden birine yönelik yaptığı sözlü saldırıyı tartışmasız bir şekilde kınıyoruz. Ayrıca kombinesinin iptal edildiğini, Barış ve Dostluk Salonu’na girişinin sonsuza dek yasaklandığını duyuruyoruz."

Haberin Devamı

Bu ırkçı saldırı sonrası gözler EuroLeague yönetiminin vereceği karara çevrildi. Olimpiakos Kulübü'ne bir disiplin sürecinin başlatılmasının beklendiği vurgulandı. Turkish Airlines EuroLeague'de sezonun kritik bölümlerinde olası bir seyircisiz oynama cezasının Olimpiakos'a büyük bir zarar verebileceği kaydedildi.