Turkish Airlines Euroleague Euroleague'de tarihi maç! Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes maçında play-off hesapları

Euroleague'de tarihi maç! Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes maçında play-off hesapları

06.04.2023 - 11:47 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague 33. hafta maçında bu akşam Ataşehir'de karşılaşacak. Avrupa'daki Türk derbisi play-off hesapları açısından da oldukça büyük öneme sahip.

Euroleaguede tarihi maç Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes maçında play-off hesapları

Turkish Airlines EuroLeague'in 33. hafta maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i bu akşam 20.45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk edecek. Karşılaşmayı Juan Carlos Garcia (İspanya), Damir Javor (Slovenya), Tomislav Hordov (Hırvatistan) hakem üçlüsü yönetecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes karşılaşması iki takım arasındaki rekabetin yanı sıra play-off hesapları için de oldukça büyük öneme sahp. İşte Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'i play-off potasına sokacak senaryolar...

FENERBAHÇE'DE WILBEKIN VE BOOKER YOK

Fenerbahçe Beko’da Scottie Wilbekin, Devin Booker ve Metecan Birsen sakatlıkları nedeniyle Anadolu Efes maçında forma giyemeyecek.

EuroLeague’de son 2 sezonu şampiyonlukla tamamlayan temsilcimiz Anadolu Efes, playoff şansını zora sokarken geride kalan 31 karşılaşmada 16 galibiyet ve 16 yenilgiyle yoluna devam eden temsilcimiz, ligin 10. sırasında yer alıyor.

Ligin ilk yarısında iki ekip arasında Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe Beko 88-79 kazanmıştı.

Haberin Devamı

Euroleaguede tarihi maç Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes maçında play-off hesapları

ERGİN ATAMAN: KAZANMAK ZORUNDAYIZ

Turkish Airlines EuroLeague 33. hafta maçında 6 Nisan 2023 günü Fenerbahçe Beko ile mücadele edecek olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Ergin Ataman, playoff şanslarını sürdürmek istiyorlarsa bu maçı kesinlikle kazanmaları gerektiğini belirtti.

Ataman'ın açıklamaları şu şekilde:

“Bizim için iyi geçmeyen EuroLeague sezonunun son iki haftasında ilk olarak Fenerbahçe Beko ile kritik bir maça çıkacağız. Az olan play-off şansımızı son haftaya taşımak için bu derbiyi kazanmak zorundayız. Son haftalarda oynadığımız iyi oyunu Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda da devam ettirmeliyiz.”

Başarılı oyuncu Rodrigue Beaubois ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Fenerbahçe Beko’ya karşı Türk derbisine çıkıyoruz, bu maçlar her zaman çok çekişmeli geçiyor. Rakibimiz yetenekli oyunculardan kurulu iyi bir takım. Tüm taraftarlar için keyifli bir maç olacağını düşünüyorum. Play-off umutlarımızı sürdürmek adına kalan iki maçımızı da kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz.”

Euroleaguede tarihi maç Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes maçında play-off hesapları

ITOUIDIS: KARARLI VE İSTEKLİYİZ

Turkish Airlines EuroLeague’de 33. haftada Anadolu Efes ile oynayacak maç öncesinde Fenerbahçe Beko’da başantrenör Dimitris Itoudis ve Carsen Edwards açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Dimitris Itoudis, “Her iki takım için de çok önemli bir mücadele olacak. Salonumuzun tamamen dolu olmasını ve taraftarlarımızın oyuncularımıza destek vermelerini bekliyoruz. Takım olarak bu sezonun en iyi maçlarından birini oynayabilmek için motive, kararlı ve istekliyiz.” şeklinde konuştu.

Carsen Edwards ise “Kesinlikle iyi bir maç çıkarmalıyız ve savunmaya odaklanmalıyız. Rakibimiz çok iyi bir takım. Özellikle dış atışlarda çok etkililer. Onları savunmamızla durdurabilmemiz gerekiyor. Bu karşılaşmada odak noktamız mümkün olan en sert şekilde oynamak olacak.” dedi.

Euroleaguede tarihi maç Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes maçında play-off hesapları

GEÇMİŞ KARŞILAŞMALAR

Fenerbahçe Beko, bugüne dek EuroLeague’de oynadığı 19 maçta 12 galibiyet aldı.

2022-23 Anadolu Efes 79-88 Fenerbahçe Beko
2021-22 Anadolu Efes 84-79 Fenerbahçe Beko
2021-22 Fenerbahçe Beko 84-89 Anadolu Efes
2020-21 Fenerbahçe Beko 74-106 Anadolu Efes
2020-21 Anadolu Efes 71-80 Fenerbahçe Beko
2019-20 Fenerbahçe Beko 73-81 Anadolu Efes
2018-19 Fenerbahçe Beko 73-92 Anadolu Efes
2018-19 Fenerbahçe Beko 84-66 Anadolu Efes
2018-19 Anadolu Efes 89-83 Fenerbahçe Beko
2017-18 Anadolu Efes 84-89 Fenerbahçe Doğuş
2017-18 Fenerbahçe Doğuş 81-70 Anadolu Efes
2016-17 Anadolu Efes 80-77 Fenerbahçe
2016-17 Fenerbahçe 88-80 Anadolu Efes
2015-16 Fenerbahçe 90- 86 Anadolu Efes
2015-16 Anadolu Efes 73-77 Fenerbahçe
2014-15 Fenerbahçe Ülker 83-72 Anadolu Efes
2014-15 Anadolu Efes 71-77 Fenerbahçe Ülker
2013-14 Fenerbahçe Ülker 84- 65 Anadolu Efes
2013-14 Anadolu Efes 63-71 Fenerbahçe Ülker

Haberin Devamı

Euroleaguede tarihi maç Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes maçında play-off hesapları

FENERBAHÇE KAZANIRSA AVANTAJI KAPACAK

EuroLeague’de geçtiğimiz çift maç haftasını 2’de 0 ile kapatan Fenerbahçe Beko, şu anda 32 maçta 18 galibiyetle altıncı sırada yer alıyor. Sarı-lacivertli temsilcimiz, Anadolu Efes‘i mağlup etmesi halinde play-offları garantileme yolunda büyük adım atacak. Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i mağlup etmesi durumunda Baskonia ve Zalgiris'ten birisi kaybederse play-offu garantileyecek.

ANADOLU EFES'İN PLAY-OFF HESAPLARI

Anadolu Efes'in play-off umudu ise Fenerbahçe Beko'ya göre oldukça az. Lacivert-beyazlılar bu akşam Fenerbahçe Beko'ya kaybetmesi durumunda play-off'un gerisinde kalacak.

Haberin Devamı

Anadolu Efes'in play-off'a kalabilmesi için önce Fenerbahçe Beko ardından Monaco'yu mağlup etmesi gerekiyor. Bu senaryo da Anadolu Efes için yeterli olmayabilir. 

Anadolu Efes son 2 maçının kazanmasının dışında Baskonia ve Zalgiris'in kalan maçlarından çıkacak sonuçlara da bakacak. Baskonia bu akşam ASVEL ile sahasında karşılaşacak. Son maçta ise Olympiakos'a konuk olacak. Baskonia şu anda 17 galibiyete sahip Anadolu Efes ise 16 galibiyet aldı. Galibiyet eşitliğinde ikili averaja bakılacak. Anadolu Efes ve Baskonia arasındaki iki karşılaşmayı da Baskonia kazandı. Galibiyet eşitliğinde Baskonia play-off' kalacak. 

Anadolu Efes, Baskonia'nın kalan iki maçını da kaybetmesini bekleyecek. Aksi takdirde Anadolu Efes play-off dışında kalacak.

Anadolu Efes'in playoff için yarıştığı takımlardan bir diğeri ise Zalgiris Kaunas... Lacivert-beyazlılar, Zalgiris ile normal sezonda oynadığı iki karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı. Baskonia'nın iki maçı kaybetmesi ve Zalgiris'in bir maçta takılması durumunda Anadolu Efes kalan 2 maçını da kazanırsa play-off'ta yer alabilecek.

Anadolu Efes bu akşam Fenerbahçe Beko'yu en az 10 farkla mağlup ederse rakibine karşı ikili averajı alacak ve Fenerbahçe Beko'nun son maçını kaybetmesini bekleyecek.

Euroleaguede tarihi maç Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes maçında play-off hesapları

33. HAFTA PLAY-OFF SENARYOLARI

6 takımın Play-Off şansı bulunuyor: Maccabi, Partizan, Fenerbahçe Beko, Baskonia, Zalgiris ve Anadolu Efes

MACCABI

İsrail temsilcisi Zalgiris'i yenmesi halinde doğrudan ya da maçın normal süresi içinde 2 sayıdan daha az bir farkla yenilmesi halinde play-off'a katılmaya hak kazanacak. Maccabi ayrıca Fenerbahçe, Partizan veya Baskonia'nın kaybetmesi halinde de turu elde edecek.

PARTİZAN

Obradovic yönetimindeki Partizan ise Monaco karşısında alacağı galibiyet ile Play-Off biletini cebine koyacak. Sırp ekibi Baskonia veya Zalgiris'in kaybetmesi halinde de son 8'e adını yazdıracak.

FENERBAHÇE BEKO

Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i yener ve Baskonia ya da Zalgiris kaybederse Play-Off'a kalmayı garantileyecek.

BASKONIA

Baskonia ise Zalgiris'in kaybetmesi halinde ASVEL'i devirebilirse Play-Off'lara kalacak.

ZALGIRIS

Litvanya temsilcisi Zalgiris'in şansı ise oldukça düşük. Zalgiris, Baskonia ve Fenerbahçe'nin kazanması halinde Maccabi'ye mağlup olursa elenecek.

ANADOLU EFES

Anadolu Efes'in ise 33. haftada galibiyetten başka şansı yok. Lacivert-beyazlılar Fenerbahçe karşısında mağlubiyet alırsa EuroLeague macerasına bu sezon için nokta koyacak.

NOT: Tüm hesaplamalar sadece 33. hafta maçları için geçerlidir.