İngiltere Premier Lig Everton'da Dele Alli kararı! Ada temsilcisinde engel: devir işlemi

Everton'da Dele Alli kararı! Ada temsilcisinde engel: devir işlemi

28.02.2024 - 18:15 | Son Güncellenme:

Everton'da yaşadığı sakatlık nedeniyle bu sezon forma giyemeyen Dele Alli ile ilgili karar çıktığı öğrenildi. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek 27 yaşındaki futbolcuyla ilgili kararın kulübün devir işlemine takıldığı belirtildi.

Evertonda Dele Alli kararı Ada temsilcisinde engel: devir işlemi

Beşiktaş'ta yaşadığı sakatlık sonrası kira sözleşmesi bitmeden Everton'a geri dönen Dele Alli, Premier Lig ekibinde bu sezon şans bulamadı. Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle uzun süredir sahalara hasret kalan Dele Alli'nin sezon sonunda sözleşmesinin bitecek olması nedeniyle Everton'da karar çıktığı aktarıldı.

Haberin Devamı

The Athletic'in haberine göre; Everton'ın Dele Alli ile yeni sözleşme imzalamak istediği belirtildi. Dele Alli'nin de Premier Lig'de kalmaya sıcak baktığı vurgulandı.

Everton'ın devredilme durumu nedeniyle yeni sözleşme konusunun sezon sonuna kalmasının muhtemel olduğu kaydedildi. Premier Lig temsilcisiyle sözleşmesi sezon sonunda bitecek Dele Alli'nin güncel piyasa değeri 5 milyon euro.

MK Dons altyapısında yetişen Dele Alli daha sonra Tottenham'da oynadı. Dele Alli, 2021-2022 sezonu devre arasında bedelsiz olarak Everton'a imza attı. 27 yaşındaki on numara, 2022-2023 sezonunu kiralık olarak Beşiktaş'ta geçirdi.

Dele Alli, İngiltere Milli Takımı'nda 37 karşılaşmada şans buldu. Yıldız on numara bu mücadelelerde 3 kez rakip fileleri havalandırdı.