Fabian Torres

Fabian Torres

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş iyi bir probleme ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Portekizli oyuncu, Valencia'ya gelirken de, Türkiye'de olduğu gibi harika bir orta saha olarak tanıtıldı. Ama zaman gösterdi ki, orta sahada oyun yerine sorun üretmekten başka bir işe yaramadı...

Bu yazacaklarımdan eminim ki, Beşiktaşlı taraftarlar pek hoşlanmayacak. Çünkü Beşiktaş, iyi bir probleme daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor !
Siyah-beyazlı kulübün başkanının aklından neler geçti ki, böyle bir problemli futbolcuyu renklerine bağlamaya çalışıyor. Parası ne olursa olsun, ister ucuz olsun, ister pahalı, bu oyuncuyu transfer edeceğime alt yapıdan birini onun yerine koyar, daha fazla verim alırdım.
Manuel Fernandes, İstanbul'da altı aylık bir turist gibi gezinmekten fazla bir şey yapmaz. Portekizli oyuncu, adı unutulmuş yıldız futbolcular mezarlığına dönüşmeye başlayan Türkiye Süper Ligi'ne bu yönde katkı yapar o kadar...

6 aylık turist
Uzun süredir Türkiye Ligi'ni takip ediyor, bu konuda MİLLİYET gazetesine yazılar yazıyorum. Açıkcası Süper Lig, çok önemli bir yol ayrımında... Örneğin İspanya'da çok sayıda kulüp, daha önce milyonlarca euro harcadığı transferler yerine altı yapıya yönelmeye başladı. Birkaç gün önce MARCA gazetesinde bir anket yayınlandı. Bu anketin sonuçlarına göre; İspanyollar transfer yapılacaksa, takımlarında 1 numara olan futbolcuların alınmasını istiyorlar. Futbolseverlerin ezici diğer çoğunluğu da kulüplerin bir an önce alt yapıya yönelmelerini talep ediyor. Kısacası İspanya, Türkiye'nin bir süredir inşa etmeye çalıştığı (!) yabancı futbolcu mezarlığından vazgeçme yolunda önemli adımlar atıyor. Türkiye ise bunun aksine inşaata yeni başladı.
Dönelim konumuz olan Manuel Fernandes'e... Bu transfere en çok sevinen kesim, konuştuğum Valencialı yöneticiler oldu. Çünkü bu oyuncuyla ne yapacaklarını şaşırmış durumdaydılar. Taraftar için de bir şey ifade etmeyen Fernandes, Vaencia'ya 16 milyon euroya mal olmuştu. İspanya'ya gelirken de, Türkiye'de olduğu gibi harika bir orta saha oyuncusu olarak tanıtıldı. Ama zaman gösterdi ki, orta sahada oyun yerine sorun üretmekten başka bir işe yaramadı.
Beşiktaş'ın iki avantajı var. Birincisi; kiralık geldi, beğenilmeyince geri gönderilir. İkincisi ise 24 yaşında, düzelme umudu var, satın alsalar bile satılma olanağı oluşabilir. Ama bana sorarsanız, bu yaşa kadar düzelmeyen bir oyuncunun bundan sonra gelişim sağlaması olanaksız.

Haberin Devamı

‘Maestro gibi olabilir’

Valencia Başkanı Llorente, oyuncusu Fernandes'i göklere çıkardı. Radyospor'a konuşan İspanyol kulübünün başkanı, " Çok kaliteli, potansiyeli olan bir futbolcu. En önemli özelliği çok güçlü olmasıdır. İyi konsantre olduğu zaman orta sahada tam bir maestro gibi olabilir" diye konuştu.