Fabian Torres

Fabian Torres

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray’ın Fenerbahçe yenilgisi, Trabzon’un ise Beşiktaş galibiyeti bu karşılaşmayı iki takım için de önemli hale getirmişti. Bu cümleleri yazarken, henüz ilk 90 dakika düdüğü çalmamıştı. Ancak ben peşinen söyleyeyim, bu sahadan beraberlik çıkmaz !!!
Fenerbahçe’nin pusuda beklediğini bilen Galatasaray başlama düdüğüyle birlikte rakibinin üzerine gitmeye çalıştı. İlk 5 dakikada Trabzonspor’u öylesine bunalttı ki, tek eksik olan gol vuruşlarındaki başarıydı. Trabzonspor 10. dakikadan sonra sahasından çıkmayı başarabildi. Zaten Süper Final’de açık futbolu tercih eden Trabzon’u göze hoş gelen oyunu nedeniyle kutlamak gerekir. Trabzonspor’un oyunu dengelemesi ile top bir o alanda bir bu alanda gidip, geldi. Taa ki, 20. dakikada serbest vuruştan Selçuk’un attığı gole kadar. Zaten bu sezonun flaş ismi olmaya aday Selçuk aynı golü geçen hafta Fenerbahçe’ye de atmıştı. Bu oyuncu göbekte Elmander’in arkasında oynamasına rağmen attığı gollerle Galatasaray’a sürekli puan kazandırıyor. Aynen Alex’in, Fenerbahçe’de forvet arkası oynamasına rağmen attığı goller gibi. Maçın temposuna yetişmek öylesine zorlaştı ki, ardından Necati’nin golü geldi. Ama o an, aynı Necati’nin, Fenerbahçe karşısında ilk yarıda kaçırdığı goller aklıma geldi. O son vuruşlardan birini gole çevirmiş olsaydı belki de bu maç bu kadar önem kazanmamış olabilirdi. İkinci gol Galatasaray’ı rahatlattı hem de Trabzonspor’un gardını düşürdü.
İkinci yarı Galatasaray’ın görevini yapmış bir takım görünümünde sahaya çıkmasını bekledim, ancak Trabzonspor’un açık futbolu, deyim yerindeyse taktiksiz ve sistemsiz futbolu yeni gollerin hazırlayıcısı. Colman’ın biri penaltıdan iki gol atması belki bu kötü futbola makyaj çekti, ancak Şenol Güneş bu maçı futbolcularıyla bir daha izlemeli... Belki Tolga yediği gollerde hatalıydı. Belki Zokora, Adrian ve Halil gününde değillerdi. Ama bana göre gününde olmayan tek kişi Şenol Güneş’ti.
Son sözüm Selçuk İnan’a... Bu maçta 68 dakika öylesine bir futbol resitali çekti ki, herkesin ağzı açık kaldı sanırım.
Bir cümle de Muslera’ya... Onu, Fenerbahçe maçında da beğenmemiştim. Yediği birinci golde hatalıydı. Uruguaylı kalecinin belki de şampiyonluğun kaderini belirleyecek Fenerbahçe- Galatasaray maçına kadar kendini toparlaması gerek.