Fabian Torres

Fabian Torres

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türk futboluna yön verenler, Süper Final sistemini getirip, heyecanı yüksek tutacaklarını da hesaba katarak bu karşılaşmaları düzenlediler anlaşılan... Ancak daha ilk haftada görüldü ki, Galatasaray ile Fenerbahçe, kaldıkları yerden futbollarına devam ediyorlar. O zaman şu soru aklıma geliyor; iki takımın diğer iki takıma (Beşiktaş ve Trabzonspor) karşı bariz bir üstünlüğünün kanıtlandığı bu turnuvanın heyecanı nerede kaldı ?
Acaba tarihi rekabet düşünülerek mi bu sistem getirildi yoksa alttakilerin, yani Beşiktaş’ın ve Trabzonspor’un bu turnuvada şampiyonluk iddiaları da mı hesaplanmıştı ?
Normal sezonda, Galatasaray’ın, Fenerbahçe de dahil olmak üzere, tüm rakiplere karşı bariz üstünlüğü net bir şekilde görünüyordu. Trabzonspor ve Beşiktaş da bu sistemin grubuna katılarak 4’lü turnuva oluşturuldu. Yoksa zaten bu iki takım normal ligde, ne Aslanlar’ın ne de Kanaryalar’ın rakibi olamayacaklarını göstermişlerdi.
Bu hafta Galatasaray, Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Aradaki puan farkı da halen 5... Düşünelim ki, Galatasaray Fenerbahçe’yi yendi ve fark 8’e çıktı. Geriye kaç maç kalıyor; 4 ve 12 puan. Galatasaray’ın bu saatten ve bu puan farkından sonra şampiyonluğu vermesi mümkün olabilir mi ? Hayır. O zaman geriye ne kaldı ? Şampiyonlar Ligi ve Avrupa kupalarına katılım heyecanı... Trabzonspor ve Beşiktaş’ın ikinci olup, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı oynama şansları yok denecek kadar az... O zaman 3., UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek, 4. ise diğer grubun 1.si ile yeni bir maç oynayacak. Bu hafta Trabzonspor, Beşiktaş’ı yenerse, bu da az çok belli olacak. Geriye kalan maçlarda hangi heyecandan söz edebileceğiz. Kısacası Süper Final’in düğümü bu hafta sonu çözülebilir.
Bu tahminlerime ve olası senaryolarıma rağmen Aykut Kocaman’ın şampiyon olabilmesi için Galatasaray’ı kesin yenmesi gerekiyor. Ancak Arena’da maç almak öyle kolay degil. Kocaman sanırım Arena’nın istatistiklerini de göz önüne almıştır. Fenerbahçe pazar günü, sadece bu sezon en iyi futbolu oynayan Galatasaray’a karşı mücadele etmeyecek, aynı zamanda Arena Stadı’nda 17 maçta bir tek Gaziantepspor’a kaybeden Aslanlar’ın önünde de kendisini kanıtlamaya çalışacak. Galalatasaray’ın bir de kupada Sivasspor’a kaybettiğini hatırlatmam gerek.
İşin özetinde Fenerbahçe’ye galibiyet şart... Bu maçı İspanya’dan izlemek üzere ben de dört gözle bekliyorum. Şike iddiaları arasında kupası tehdit altında bulunan yaralı Kanarya’nın, Aslan’a nasıl saldırabileceğini herkes gibi ben de çok merak ediyorum. Bir hatırlatma daha; Fenerbahçe en son Arena’da, Galatasaray’a 3-1 kaybetmişti. Ama yine aynı Fenerbahçe bu statta Galatasaray’ yenen ilk takım olma unvanını da elde bulundurarak, tarihe geçmisti.
İki takıma da bol şans...