Fabian Torres

Fabian Torres

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin, karşısında güzel futbolla gelen 2-0’lık galibiyeti Galatasaray’ın, Besiktaş karşısında işini zorlaştırmıştı. Fenerbahçe bu galibiyet ile sadece Galatasaray’a yaklaşmamış, aynı zamanda sezonun en güzel futbollarından birini ortaya koyarak Aslanlara “ufak bir hatanda, ben buradayım” mesajı da vermişti.
Galatasaray’ın normal sezonda elde ettiği puanlar, Fatih Terim’in takımını kesin favori etmişti. İnönü’den alınacak bir mağlubiyet 12 yıl şampiyonluğa hasret kalmış Terim için felaket olurdu. Fatih hocanın bu ödülü bu sezon fazlasıyla hak ettiğine inananlardanım.
Beşiktaş’a baktığımda, bu sezon için yaşadığım hayal kırıklığını tarif edemiyorum. Galatasaray ile Fenerbahçe’nin kıyasıya giriştiği bu yarıştan uzakta kalmanın bir açıklaması olmalıdır. Onlar da aynen Trabzonspor gibi dörtlü grubun tamamlayıcı takımı olmaktan öteye gidemediler.
Maçın kadrolarına baktığımda ilginç bir detay gözüme çarptı. Beşiktaş’ta, Rüştü, Quaresma, Fernandes ve Simao, Galatasaray’da ise Ujfalusi, Riera, Melo ve Necati’nin La Liga’da forma giymiş futbolcular olduğunu gördüm.
Galatasaray maça öylesine sert bir pres uygulayarak başladı ki, Beşiktaş, Melo’nun 26. dakikada attığı gole kadar sahasından çıkmakta zorluk çekiyordu. Quaresma’nın ilk defa sol bek oynar gibi, Eboue’yi marke etmek için geriye gelmek zorunda kaldığını gördüm. Terim’in öğrencileri presi Beşiktaş’ın sahasında uygulayınca kaçınılmaz gol de gelmiş oldu. Galatasaray her yönüyle ilk yarıda Beşiktaş’tan çok daha iyiydi. Galatasaray ayağa top yapmada başarılı olunca oyun kurucu görevini üstlenen Fernandes de oyundan düştü.
İkinci yarı bambaşka bir Beşiktaş gördük. Tayfur hoca, hatasını anlamış olmalı ki, Galatasaray’ın rakip sahada uyguladığı presi ileriye çekerek oyunun kontrolünü sağlamaya çalıştı. Bunda da başarılı oldu. Hakimiyet Beşiktaş’taydı artık... Ancak Kartal’da gol atacak adam yoktu. Galatasaray skorda ileride olunca Beşiktaş’ın üzerine gelmesine itiraz etmedi. Kontrataklarla ikinci golü aramaya başladı. Sonuçta Aydın ile ikinci golü atarak Beşiktaş’ın gardını tamamen düşürdü.
Bu skor Galatasaray’a önemli bir avantaj getirecek. Maçın son dakikalarındaki olaylara değinmek bile istemiyorum. Biz futbolu konuşalım.