Fabian Torres

Fabian Torres

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın her maçtaki farklı iki yüzüne değinmek istiyordum. Çünkü Beşiktaş, Guti gibi iyisi ile kötüsü ile bir süper yıldıza sahip. Bu oyuncu için herşey denilebilir, ancak gördüğü ikinci sarı kartta hakem kesinlikle başrole çıkmak istedi. 27. dakikada Guti’yi direkt kırmızı kartla oyun dışı etseydi, Gezer için yürekli hakem derdim. O dakikada gösteremediği basireti sonradan göstererek hem ortamı gerdi, hem de sonucu etkileyecek karara imza atmış oldu.
Schusterli Besiktaş beni hiç tatmin etmiyordu. Siyah beyazlı ekibi ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir kadroya döndürdü. Eskisehirspor karşısında da bu görüntü vardı. Türkiye’de, Beşiktaş’ı iyi okuyan her teknik direktör rahatlıkla kazanabilir. Eskisehirspor bunu kavrasaydı daha 7. dakikada siyah-beyazlı takımı ekarte etmiş olurdu. Bana göre Batuhan’a yapılan hareket penaltıydı.
Eskişehirspor ikinci yarı üzerindeki Beşiktaş korkusunu attı ve 10 kişi kalmış rakibinin üzerine gitti. Neticede çok önce olması gereken gol 62. dakikada ağlarla buluştu.
Bu gol Beşiktaş’ın diğer yüzünün ortaya çıkmasına da neden oldu. Rakibinin üzerine giden ve adeta ablukaya alan Beşiktaş gol hırsıyla defansında açıklar vermeye başladı, ikinciyi kalesinde gördü. Bu maçın özeti şu; Guti bir haftada iki kaza geçirdi.