Fabian Torres

Fabian Torres

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maçtan önce birşeyler karalamaya çalıştım. Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmaları sadece futbol açısından bakılmayacak kadar zengin geçmişe sahip. İlginç anektotlarla süslü. Ancak bizim işimiz futbol ve oyunu, oyuncuyu, teknik direktörü analiz etmek.
Geçtiğimiz sezon mahkemelik olan sampiyonluk kupasının iki başrol oyuncusunu karşı karşıya getiren maçın futbol şölenine dönüşmemesi için herşey hazırdı. Cumartesi günkü beşiktaş-Galatasaray derbisi ertelenmeseydi, Fenerbahçe o karşılaşmanın sonucunha göre hareket etme şansı bulabilirdi. Sonuçta Kanaryalar, Galatasaray'ın şampiyonluk yoluna gölge olabilecek tek takım ve ortada da 5 puan var.
Karşılaşma öylesine hızlı başladı ki, ilk 10 dakikadaki tempoya hakemin bile kondisyonu yetmedi ve çarpışarak yere düstü. Fenerbahçe'nin mutlak kazanması gereken bir maçtı. Sarı-lacivertli takımın tempolu oyununa aynı güzellikte cevap veren Trabzonspor oyunu çirkinleştirmedi. Fenerbahçe'nin göbeğinde oynayan; Alex, Emre, Baroni son derece kaliteli futbolcular. Trabzonspor, her ne kadar kanatlarda Alanzinho, Celustka, Altıntop gibi hızlı oyunculardan oluşsa bile bu göbek üçlüsünün koordineli yardımlaşması Trabzonspor'da kanatlardan Burak'a ulaşacak topları engelledi. Nitekim 36. dakikada Baroni'nin güzel golu, ilk yarının mutlak hakimi olan Fenerbahçe'yi öne geçirdi.
İkinci 45'te de tempo düşmedi. Aksine arttı. Fenerbahçe'nin sezon boyunca gördüğümüz rölantili futbolundan uzak hırslı, rakibin üzerine giden, pres uygulayan iştahli yepyeni bir Fenerbahçe sahada gördtm. İlk golü atan ve 61.dakikada ikinci golün asistini yapan Baroni'ye özel bir yer ayırmak lazım. Sahanın her tarafona ayak basan Brezilyalo oyuncu tam bir futbol resitali verdi. Baroni bu formuna devam ederse, Türkiye'de ve Fenerbahçe'de yeni bir Alex olabilir
Trabzonspor'da göze çarpan oyuncu ise Mustafa oldu. Yerinde müdahalelerle farkon açılmasını önledi. Ancak Fenerbahçe'nin iki farklı önde olmasına rağmen tam saha pres uygulaması, rakibinin üzerine son dakikaya kadar iştahla gitmesi, bende La Liga tadı bıraktı. Fenerbahçe'nin bu oyunu ile Galatasaray'ı son maça kadar kovalayacağı da belli oldu.