Fabian Torres

Fabian Torres

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Karabük deplasmanı, Beşiktaş'ın Süper Lig'de neler yapabileceği konusunda bize ışık tutabilecek iyi bir sınavdı. Her ne kadar ligin başında olsak bile, ülkeyi yeni tanıyan yabancı bir teknik direktör açısından iyi başlangıç, gelecek için her zaman olumlu sonuç verir.
Kadroya baktığımda, Schuster'in ağırlıklı ilk 11'inin şekillendiğini gördüm. Tek sıkıntıyı 9 numarada yaşadığı belli... Bu yuzden Bobo-Nobre ikilisinden kimin oynaması gerektiğine karar veremiyor. Ancak transfer edilecek yeni bir golcü bu ikiliyi tribüne yollayabilir. En azından bu mesajı vermeye çalışan Schuster, Bobo ile Nobre arasında rekabeti başlatmışa benziyor. Bobo'dan sonra Nobre'nin de Karabük karşısındaki diri futbolu ancak böyle açıklanabilir. Geçen hafta eleştirdiğim Schuster bu kez Guti, Tabata ve Nobre'ye ilk on birde yer vererek doğruyu yaptı.
Bu karşılaşmada Guti ile Quaresma'ya farklı bir sayfa açmak gerekir. Guti'nin, Avrupa'dan sonra ligde de gol atması hem türkiye'ye hem de Beşiktaş'a çabuk adapte olduğunun bir göstergesi.
Quaresma'ya gelince; böylesine diri, böylesine özgüveni yerine gelmiş Quaresma'yı son yollarda kimse izleme olanağı bulamamıştı. Futbolu bitti diyenler bir de şimdi izlesinler... Bu futbolu kendisine çok özlediği Mill Takım kapısını da ardına kadar açacaktır. İzninizle dün geceki maçın skoruna "Quaresma:4 - Karabük:1" diyeyim...