Dünyadan Futbol Fatih Terim ateş püskürdü! Yunanistan'da yine gündem oldu: Bahane arıyor

Fatih Terim ateş püskürdü! Yunanistan'da yine gündem oldu: Bahane arıyor

04.03.2024 - 10:58 | Son Güncellenme:

Yunanistan Süper Ligi'nde normal sezon tamamlandı. Fatih Terim'in teknik direktörlüğünü yaptığı Panathinaikos ligi 4'üncü sırada tamamladı. Yunan basını, OFI-Panathinaikos maçı sonrası Fatih Terim'in hakem hakkındaki açıklamalarına 'Bahane arıyor' başlığını attı.

Fatih Terim ateş püskürdü Yunanistanda yine gündem oldu: Bahane arıyor

Yunanistan Süper Ligi'nde normal sezon tamamlandı. Terim yönetimindeki Yeşiller sezonu 56 puanla 4'üncü sırada tamamladı. Yunanistan Süper Ligi'nin 26'ncı haftasında OFI Crete ile Panathinaikos karşı karşıya geldi. OFI Thodors Vardinogiannis’te oynanan karşılaşma 2-2’lik eşitlikle sonuçlandı. OFI Crete'nin gollerini 21'inci dakikada Jesus Jimenez ve 81'inci dakikada Aaron Leya kaydederken, Panathinaikos’un golleri ise 35'inci dakikada Fotis Ioannidis ve 83'üncü dakikada Andraz Sporar’dan geldi. Bu sonucun ardından Panathinaikos, Yunanistan Ligi’nde normal sezonu 56 puanla 4’üncü sırada tamamlayarak ilk 6’nın içerisinde yer aldı ve Play-Off’lara kaldı.

Haberin Devamı

Fatih Terim ateş püskürdü Yunanistanda yine gündem oldu: Bahane arıyor

PLAY-OFF ŞAMPİYONU BELİRLEYECEK

Yunanistan Ligi'nde her bir takımın normal sezonda oynadığı 26 karşılaşmanın ardından en yüksek puanı toplayarak ilk 6'da yer alan; PAOK, AEK, Olympiakos, Panathinaikos, Aris ve Lamia, Play-Off’ta mücadele edecek takımlar oldu. Kendi aralarında bir iç saha ve bir deplasman maçı olmak üzere iki kez karşı karşıya gelecek bu 6 takım, 10’ar maç daha oynayacak. Play-Off’ta elde edilen puanlar, normal sezonda alınan puanlara eklenecek ve şampiyon bu şekilde belli olacak.

Yunanistan Ligi'nde ilk 6 sıradaki takımlar ve puan durumları şu şekilde:

1. PAOK - 60 Puan

2. AEK - 59 Puan

3. Olympiakos - 56 Puan

4. Panathinaikos - 56 Puan

5. Aris - 42 Puan

6. Lamia - 34 Puan

Fatih Terim ateş püskürdü Yunanistanda yine gündem oldu: Bahane arıyor

TERİM MAÇIN HAKEMİNE ÖFKE KUSTU

Haberin Devamı

Fatih Terim, OFI maçının ardından karşılaşmanın hakemi hakkında sert açıklamalarda bulundu. Fatih Terim oyun süresinin çok durduğunu ve yeteri kadar uzatma süresi eklenmediği yönünde eleştiride bulundu.

Terim şu ifadeleri kullandı:

Rakibimizi tebrik ediyoruz. İlk yarım saatte çok iyi oynamadık. Sonra karakterimizi gösterdik ve daha iyi oynadık. Şanslar bulduk. İkinci yarının başında Ioannidis, Bakasetas ve Palacios ile şanslar kaçırdık. Beklemediğimiz puanlar kaybettik. Buraya geldiğim günden beri hakemler hakkında hiçbir şey söylemedim.

Sadece penaltı atışlarında maçın 5 dakika geciktiğini söylemek istiyorum. OFI beş oyuncu değişikliği yaptı, biz üç oyuncu değişikliği yaptık, sakatlıklar vardı ve sadece 7 dakika gecikme yaşadık. Biz oynamak istiyoruz. İyi oynayıp oynamamamız önemli değil. Eğer iyi değilsek buna bakacağız. OFI'nin kazandığı bir penaltı ve maçın sonunda Ioannidis'in oyununda olanları voleybolda görüyoruz. VAR nerede, hakem nerede?

Puan kaybettiğimizde mazeret üretmek istemiyorum ama top oynamak istiyoruz. Geç oynamak isteyen takımları değil, oynamak isteyen takımları desteklememiz gerekiyor. Faul olup olmadığını araştırmak istemiyoruz. Ancak elimize geçen fırsatları gole çevirmeliydi.

Fatih Terim ateş püskürdü Yunanistanda yine gündem oldu: Bahane arıyor

YUNAN BASININDAN TERİM'E ELEŞTİRİ: BAHANE ARIYOR

Yunan medyası, Panathinaikos'un OFI ile deplasmanda 2-2 berabere kaldığı maçın ardından teknik direktgör Fatih Terim'in hakemler hakkında yaptığı yorumları 'Bahane arıyor' başlığıyla okuyucularına aktardı.

Haberin Devamı

Top10 Greece adlı internet sitesi "Terim bahane arıyor." başlığını kullandığı haberin detayında "Fatih Terim, Panathinaikos ile OFI arasında oynanan ve 2-2 beraberlikle sonuçlanan maçtaki gecikmelerden dolayı oldukça üzgün görünüyordu." ifadelerini kullandı.

ERT Sport "Terim hakemlere yüklendi" başlığını kullandı. Haberde "Panathinaikos teknik direktörü Süper Lig normal sezonunun son gününde "Theodoros Vardinoyannis "te OFI'ye karşı oynanan maçın bitiminden kısa bir süre sonra açıklamalarda bulundu ve maçın hakemlerine yüklendi." denildi.

Sportime "Fatih Terim hakem yönetimine öfkeli" başlığını okyucularına aktardı. Haberin detayında "Panathinaikos Girit'te olması gerektiği gibi değildi ve yine puan kaybetti. Ancak Fatih Terim için hakem yönetimi belirleyici bir rol oynadı." ifadeleri kullanıldı.

Fatih Terim ateş püskürdü Yunanistanda yine gündem oldu: Bahane arıyor

Flash Greece ise "Fatih Terim OFI - Panathinaikos maçının hakemine kızdı" başlığını kullandı. Fatih Terim'in hakem yönetiminden şikayetçi olduğu vurgulanan haberde "Panathinaikos cephesinden gelen şikayetler daha çok Trajan Della'nın takımının penaltı kazandığı 81. dakikaya yönelikti. Adam Cherin ve Eric Larson'un geniş alanda girdiği ikili mücadelede İsveçli oyuncu yerde kaldı ve hakem Vergeti bir ihlal kararı vermedi. Ancak VAR müdahalesinin ardından hakem ilk kararını değiştirdi ve OFI lehine bir penaltı verdi. Iseka Leja 11 adımdan vurdu ve Polonyalı oyuncunun açıyı doğru tahmin etmesine rağmen Bartlomiej Dragowski'yi geçti. Böylece Fatih Terim hakem yönetiminden duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Protothema'da yer alan haberde "Fatih Terim takımının OFI deplasmanında kazanamadığını ve 4. sıraya düştüğünü gördü. Kifisia ve Lamia beraberliklerinin ardından takımının OFI'de iki puan daha kaybettiğini gören Fatih Terim, maç sonrası yaptığı yorumlarda hakeme yüklendi." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sportal sitesi "Fatih Terim hakemleri yerden yere vurdu" başlığını kullandı. Haberde "Fatih Terim, Panathinaikos'un son dört maçta aldığı üçüncü beraberliğin ardından hakem yönetimine atıfta bulundu." ifadeleri kullanıldı.

Fatih Terim ateş püskürdü Yunanistanda yine gündem oldu: Bahane arıyor