Fenerbahçe Fenerbahçe, Atalanta'nın forvetine gözü dikti!

Fenerbahçe, Atalanta'nın forvetine gözü dikti!

10.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig'de şampiyonluk hedefliyor. Sezon başında kadrosuna kattığı yıldızlar ile dikkat çeken sarı-lacivertli kulüp, ocak ayı ara transfer döneminde bunlara bir yenisini daha eklemek istiyor.

Fenerbahçe, Atalantanın forvetine gözü dikti

Fenerbahçe, bu sezon hem Süper Lig'de hem de Avrupa Ligi'nde başarılı bir performans sergiliyor. Ligde alınan sonuçlar ve istatistiklerle zirvede olan Süper Lig devi, bu sezon şampiyonluk hedefliyor. İtalyan basını, Sarı-lacivertli kurmayların ara transfer sezonu için Atalanta forması giyen golcü futbolcu için çalışmalara başladığını öne sürdü.

Haberin Devamı

HIZLI BAŞLANGIÇ

Jorge Jesus'un öğrencileri, bu sezon hem Avrupa Lig'inde hem de Süper Lig'de gösterdikleri performansla dikkat çekti. Sarı-lacivertliler Dünya Kupası arasına 29 puanla 1. sırada gitti. Oynanan 13 karşılaşmada 9 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan Fenerbahçe, bunun yanı sıra Avrupa Lig'i B Grubu'nu lider bitirdi.

Fenerbahçe, Atalantanın forvetine gözü dikti

SAMATTA VE BERISHA İÇİN İNDİRİM

Sarı-Lacivertliler, sezon başında kadroda düşünülmeyen oyuncuları kiralık olarak göndermişti. Mergim Berisha, ülkesinde Augsburg’a imza atarken, Mbwanna Samatta ise eski takımı Genk’in yolunu tutmuştu. Anlaşma çerçevesinde Berisha’nın satın alma opsiyonu 4 milyon Euro, Samatta’nınki ise 3 milyon Euro olarak belirlenmişti. Yönetim, ara transfer döneminde kaynak yaratma adına harekete geçti. Fenerbahçe’nin, Augsburg ve Genk’e oyuncuların bonservislerini ocak ayında almaları halinde indirim yapılacağı mesajı göndereceği öne sürüldü. Alman ekibi, 10 lig maçında 3 gol, 4 asistlik performans sergileyen ve adı Milli Takım ile anılan Berisha’nın performansından son derece memnun.

Haberin Devamı

ZAJC YOLCU

Miha Zajc, 2018-19 sezonunun devre arasında Empoli’den 3.5 milyon Euro ve Salih Uçan’ın bonservisi karşılığında Fenerbahçe’ye transfer olmuştu. 2020-21 sezonunu Genoa’da kiralık olarak geçiren Sloven futbolcu, geçen sene ise 9 gol, 2 asistlik performansıyla Sarı- Lacivertliler’in en iyileri arasında yer almıştı. Ancak 28 yaşındaki futbolcu bu sezon Jesus’un gözüne giremedi. Zajc, sezon sonunda bitecek sözleşmesini uzatmaya da yanaşmayınca, yönetim tarafından satış listesine koyuldu. İtalyan ekipleri Torino, Lecce, Bologna ve Monza, Sloven futbolcuyla yakından ilgileniyor.

PEDRO'NUN DURUMU KRİTİK

Fenerbahçe, Rayo Vallecano maçında sakatlanan Joao Pedro'nun çekilen MR'ı sonucunda dizi ve bileğinde yoğun ödem ile travma tespit edildiğini açıkladı. Sarı-lacivertlilerin tecrübeli futbolcusunun 3 ay boyunca sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.

Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Elde edilen bulgular çerçevesinde hem dizinde hem de bileğinde yoğun ödem ve travma tespit edilmiştir. Tedavisine hemen başlanan oyuncumuzun durumu ödemin giderilmesi sonrasında ilerleyen günlerde yapılacak ayrıntılı tetkikler sonrası belli olacaktır."

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Atalantanın forvetine gözü dikti

ATALANTA İLE TEMAS HALİNDE

Fenerbahçeli kurmaylar, Rayo Vallecano maçında sakatlanan Joao Pedro'nun alternatifi için kolları sıvadı. İtalyan basınında yer alan haberde, Atalanta forması giyen Luis Muriel'i kadrosuna katmak istenildiği belirtildi.

BONSERVİS BEDELİ 15-20 MİLYON EURO

Serie A ekiplerinden Atalanta forması giyen Luis Muriel, bu sezon göstermiş olduğu performans ile dikkat çekti. Haberde İtalyan ekibinin Muriel için 12-15 milyon euro arasında bonservis geliri beklediği aktarıldı.

Fenerbahçe, Atalantanın forvetine gözü dikti

DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELDİ

Fenerbahçe, Atalanta ve oyuncunun menajeri arasında transfer için görüşmelerin devam ettiği kaydedildi.

Luis Muriel'in adı yaz transfer döneminde de Fenerbahçe'nin gündemine gelmişti.

SÖZLEŞMESİ SONA ERİYOR

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek 31 yaşındaki santrfor, Dünya Kupası için verilen araya kadar Atalanta'da çıktığı 9 karşılaşmada 1 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

Haberin Devamı