Turkish Airlines Euroleague Fenerbahçe Beko-Olympiakos maçında Itoudis'i çılgına döndüren an! 'Şimdilik bu kadar diyorum'

Fenerbahçe Beko-Olympiakos maçında Itoudis'i çılgına döndüren an! 'Şimdilik bu kadar diyorum'

03.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Euroleague’in 6’ncı haftasında Fenerbahçe Beko, sahasında ağırladığı Olympiacos’u 79-77 mağlup etti. Maçın son anlarında hakemlerin tartışma yaratan kararı sonrası Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis verilen karara sert tepki gösterdi. Dimitris Itoudis maçın ardından verilen karara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Beko-Olympiakos maçında Itoudisi çılgına döndüren an Şimdilik bu kadar diyorum

Euroleague’in 6’ncı haftasında Fenerbahçe Beko, sahasında ağırladığı Olympiacos’u 79-77 mağlup etti. Sarı-lacivertli ekip bu galibiyetin ardından 5 galibiyete ulaşırken, Olympiacos ise 3’üncü yenilgisini yaşadı. Karşılaşmanın en skorer ismi Olympiacos’tan Alec Peters oldu. 15 sayı kaydeden Papagiannis ve 14 sayı atan Dyshawn Pierre ise sarı-lacivertli ekibin galibiyetinde önemli rol oynadı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko-Olympiakos maçının son saniyeleri büyük bir heyecana sahne oldu. Fenerbahçe Beko, 79-77 önde girdiği maçın son saniyelerinde hücumdan boş döndü. Olympiakos Başantrenörü Georgios Bartzokas'ın itirazı üzerine izlenen pozisyonda maçın hakemleri uzun süren inceleme sonrasın son hücumu Olympiakos'a verdi.

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis bu karara çok sert tepki gösterdi. Olympiakos'un son hücumu değerlendirememesi sonrasında Fenerbahçe Beko maçı 79-77 kazanırken Dimitris Itoudis maçın hakemlerinin yanına giderek tepkisini sürdürdü.

Fenerbahçe Beko-Olympiakos maçında Itoudisi çılgına döndüren an Şimdilik bu kadar diyorum

MAÇ SONU SERT AÇIKLAMA: ŞİMDİLİK BU KADAR DİYORUM

Karşılaşmanın ardından maçın hakemleri tarafından verilen tartışmalı karar hakkında konuşan Dimitris Itoudis, "Takımımı galibiyetten ötürü tebrik ederim. Taraftarlarımıza da yarattıkları harika atmosferden dolayı teşekkür ederim. Umuyorum ki tekrarı izlenen pozisyonlarda bir daha soru işareti yaratan bir durum olmaz. Şimdilik bu kadar diyorum. Daha önce bir hatta birkaç durum yaşamıştık. Umuyorum tekrar izlendikten sonra soru işareti yaratan bir durum olmaz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko-Olympiakos maçında Itoudisi çılgına döndüren an Şimdilik bu kadar diyorum

"NIGEL HAYES'TEN ÖZÜR DİLİYORUM"

Nigel Hayes'in 40 dakika boyunca sahada kaldığını vurgulayan Dimitris Itoudis, "Harika bir takıma karşı oynadık. Çok iyi başladık. Pierre 6 dakikada 14 sayı buldu. Hepsi boştu ve iyi yaratılmış pozisyonlardı. Sonra onu kaybettik. Bir oyuncunun yokluğu bütün maç planımızı değiştirdi. Olympiakos‘un yaratıcı guardlarını savunma konusunda bir oyuncu eksildik. Nigel’dan onu 40 dakika oynatmak zorunda kaldığım için özür diliyorum. Ama uzun olmalıydık ve Goss, Walkup ve Canaan’ın yaratıcılıklarını sınırlamalıydık. Maçta çok strateji vardı. " şeklinde konuştu.

"SADECE BİR DAHA OLMAZ DİYE UMUYORUM"

Olympiakos maçı sonrası açıklamalarına devam eden Itoudis, "Söylenecek çok şey var. Olympiakos sonuna kadar gidebilecek bir takım. Galibiyet galibiyettir. Düşündüğümüzden daha değişik bir şekilde kazandık ama basketbol bu. Takımımı tebrik ediyorum. Başta söylediğim şey kimsenin aleyhine değil. Bunun altını çiziyorum. Sadece bir daha olmaz diye umuyorum dedim. Papagiannis ekstra alkışı hak ediyor. Her iki tarafta da çok iyiydi. Sadece skor açısından değil savunmada da ribauntlarda da uzunluğuyla şutları bozma konusunda da çok iyiydi. Motley de kendini feda etti. Sertaç da çok iyi ve profesyonelce idman yapıyor. Bugün Papagiannis’in Fall’a nasıl reaksiyon vereceğini görmek istedik. Daha sonra Motley – Milutinov eşleşmesini görmek istedik. Sertaç belki süre alamadı ama profesyonelliği ve kendini adanmışlığının altını çizmek istiyorum. O her zaman hazır. Genç oyuncular için çok iyi bir örnek." dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko-Olympiakos maçında Itoudisi çılgına döndüren an Şimdilik bu kadar diyorum

Yazarlar