Turkish Airlines Euroleague Fenerbahçe Beko'dan ayrılan Tonye Jekiri imzayı attı! İşte yeni takımı

Fenerbahçe Beko'dan ayrılan Tonye Jekiri imzayı attı! İşte yeni takımı

20.07.2023 - 10:28 | Son Güncellenme:

Rusya Basketbol Ligi takımlarından CSKA Moskova, Fenerbahçe Beko'dan ayrılan Tonye Jekiri'yi transfer etti.

Fenerbahçe Bekodan ayrılan Tonye Jekiri imzayı attı İşte yeni takımı

Rusya VTB Ligi ekiplerinden CSKA Moskova, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi takımlarından Fenerbahçe ile yollarını ayıran Tonye Jekiri ile sözleşme imzalandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Kulüpten yapılan açıklamada, "28 yaşındaki Nijeryalı pivot Tonye Jekiri ile 2 yıllık sözleşme imzalandı" ifadelerine yer verildi.

İmzayı attı, iddialı konuştu

İmza sonrası kulüp sitesine konuşan Jekiri, "CSKA gibi büyük bir kulübe katıldığım için gerçekten çok mutluyum. Umarım kulübün daha fazla kupa kazanmasına katkıda bulunabilirim. Mümkün olduğu kadar çok kupa kazanmak istiyorum. Kulübe katılmayı dört gözle bekliyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya hazırım" dedi.

Sakatlıklar performansını etkiledi

Ülkemizde Gaziantep Basketbol forması giydikten sonra üst üste üç sezon sırasıyla ASVEL, Baskonia ve UNICS Kazan ile EuroLeague deneyimi yaşayan Jekiri, ardından geçtiğimiz yaz Fenerbahçe Beko kadrosuna katılmıştı. Yaşadığı sakatlık sorunları nedeniyle zaman zaman düzenli süre bulmakta zorlansa da 28 yaşındaki pivot, sahada olduğu bölümlerde özellikle savunmadaki eforuyla öne çıkmıştı.

Haberin Devamı