Diğer Fenerbahçe Doğuş Antrenörü Tamer Başlığ'a büyük onur

Fenerbahçe Doğuş Antrenörü Tamer Başlığ'a büyük onur

07.12.2023 - 15:09 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi'nin Antrenörü Tamer Başlığ, TMOK tarafından Sportif Fair Play Kariyer dalında ‘Kutlama Mektubu’na layık görüldü.

Fenerbahçe Doğuş Antrenörü Tamer Başlığa büyük onur

Her yıl, TMOK Fair Play Komisyonu tarafından büyük bir titizlikle organize edilen Türkiye Fair Play Ödülleri, İstanbul Ataköy’deki Olimpiyatevi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Bu özel törende, Türk yelkenciliğinin mihenk taşı olan, yetiştirdiği sayısız sporcu ve onların ses getiren başarılarıyla bir ekol haline gelen Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi antrenörlerinden Tamer Başlığ, Sportif Fair Play Kariyer dalında ‘Kutlama Mektubu’ ödülünün sahibi oldu.

Törene Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selma Altay Rodopman, Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi Sorumlusu Deniz Çınar ve Başantrenör Ateş Çınar ile TMOK üyeleri ve davetliler katıldı.

Yıllarca köy okullarını ziyaret ederek yetenekli gençleri yelkenle tanıştıran, bu spora başladığında yüzme bilmeyen ve Dünya Şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi'nin genç sporcusu Medine Havva Tatlıcan’ın antrenörlüğünü yapan ve genç yelkencinin Optimist Dünya Şampiyonası’nda ülkemize ilk şampiyonluğu getirmesinde önemli katkıları bulunan Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi'nin antrenörlerinden, Teos Yat ve Yelken Kulübü Başkanı Tamer Başlığ, Sportif Fair Play Kariyer Dalı’nda ‘Kutlama Mektubu’na layık görüldü.

Haberin Devamı

Selma Altay Rodopman ödül töreninin ardından şu açıklamayı yaptı: "Gurur duyduk. Dünyanın en büyük spor kulübü Fenerbahçemiz ile sporun 9 branşında hedeflerimize yürüyor, amatör branşlarımızda olimpiyat ruhunu yaşıyor, yaşatıyoruz. Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin antrenörü Tamer Başlığ bugün çok anlamlı bir ödül aldı. Kendisi Kulübümüz ile yaptığı iş birliğinin ardından çalışmalarını bir üst noktaya taşıdı.

Tamer’i on yılı aşkın süredir tanıyorum ve onun mücadelesini, çalışmalarını yakından izliyorum. Büyük gurur duyuyoruz. Tamer Başlığ’ın üyesi olduğum Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından böyle bir ödüle layık görülmesi ayrıca mutluluk verici. TMOK, sporun en üst noktasını temsil eden ve sporcuyu her zaman odağına alan önemli bir kurum ve yapıdır. Bu noktada bu kurum tarafından ödüllendirilmek bambaşka bir anlam taşıyor."

Yazarlar