Turkish Airlines Euroleague Fenerbahçe, EuroLeague'de Olympiacos'u durduramadı! Dimitris Itoudis: Kabul edilemez

Fenerbahçe, EuroLeague'de Olympiacos'u durduramadı! Dimitris Itoudis: Kabul edilemez

27.04.2023 - 09:15 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague Play-off turu birinci maçında Olympiacos’a 79-68 mağlup oldu. Sarı-lacivertli ekibin başantrenörü Dimitris Itoudis mücadelenin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe, EuroLeaguede Olympiacosu durduramadı Dimitris Itoudis: Kabul edilemez

Turkish Airlines EuroLeague Play-Off eşleşmesinin ilk maçında Olympiacos, sahasında Fenerbahçe Beko'yu ağırladı. Ev sahibi ekip, ikinci yarıda özellikle dış şutlarda sağladığı etkili performans ile Fenerbahçe Beko'yu 79-68 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

DIŞ ŞUTLAR FARK YARATTI

Olympiacos, sahasında ağırladığı Fenerbahçe'yi 79-68 ile geçerken dış şutlarda önemli bir fark ortaya çıkardı. Özellikle eski Galatasaraylı Isaiah Canaan'ın üçüncü periyotta üst üste bulduğu üçlük isabetleri, farkın ev sahibi takım lehine açılmasını sağladı.

Fenerbahçe, EuroLeaguede Olympiacosu durduramadı Dimitris Itoudis: Kabul edilemez

Olympiacos, mücadeleyi %55.2 ile 16 üçlük isabeti bularak tamamlarken Isaiah Canaan, üç sayılık atışlarda 6/7 ile oynadı. Fenerbahçe Beko ise karşılaşmayı %45 ile 9 üçlük isabeti bularak noktaladı.

Olympiacos'ta Sasha Vezenkov, 19 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Isaiah Canaan 18, Shaqueille McKissic 11 sayıyla oynadı. Fenerbahçe Beko'da Johnathan Motley, 15 sayıyla takımın en skorer ismi olurken Dyshawn Pierre 13, Marko Guduric 12 sayı, Nigel Hayes-Davis 11 sayı üretti.

Haberin Devamı

4 EKSİKLE MÜCADELE ETTİ

Play-Off serisi öncesi sakatlık problemlerinden muzdarip Fenerbahçe Beko'da Nemanja Bjelica, Devin Booker ve Samet Geyik; Yunanistan'a götürülmemişlerdi. Sakatlıkları bulunan diğer oyunculardan Scottie Wilbekin, Metecan Birsen ve Marko Guduric ise takımla seyahat etmişlerdi ama mücadelede bu isimlerden Scottie Wilbekin oynayamadı.

TOP KAYIPLARI CAN YAKTI

Mücadelede Fenerbahçe Beko'nun top kayıpları da dikkatleri çekti. Sarı-lacivertli ekip maç boyunca 14 top kaybı yaptı.

Fenerbahçe, EuroLeaguede Olympiacosu durduramadı Dimitris Itoudis: Kabul edilemez

MAÇIN ARDINDAN KONUŞTU

Maçın ardından konuşan Fenerbahçe Beko başantrenörü Dimitris Itoudis, karşılaşmaya çok odaklı başladıklarını belirtirken şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu maça çok hazırdık. Baştan itibaren çok odaklı başladık. Top çevirmelerini engelledik. Sonuçta EuroLeague’in birinci sırasındaki takımıyla oynadık, kolay değil. %70 üzerinde isabet ürettiler. Hiç top sürmeden bu sayıları ürettiler. Bir ara onları strese soktuk, heyecanlandılar. Sadece bir çeyrek 20’den fazla sayı üretebildiler. Onda da bizim savunmadan kaynaklanan hatalarımızdan faydalandılar."

'KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL'

Çok fazla top kaybı yaptıklarını söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, "İki mola sonra çok sayı kaçırdık ama yine de 7-0’la döndük, yetmedi. 5 top çalma ve 14 top kaybı bu seviyede oynanan basketbolda kabul edilebilir değil. Perimetreden %45 üçlüğümüz var ama onlar %55 attılar, yani 16 tane üçlük atmış oldular. Bu seviyede bu tip takımlara karşı oynarken büyük konsantrasyon gerekiyor. Ama bu seviyede mücadele edebileceğimizi gösterdik ve ikinci maçta da neler yapmamız gerektiğini görmüş olduk.” yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Yazarlar