İngiltere Premier Lig Ne yaptın Erling Haaland! Lider Arsenal'i dağıttı, bir rekoru daha tarihe gömdü

Ne yaptın Erling Haaland! Lider Arsenal'i dağıttı, bir rekoru daha tarihe gömdü

27.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig'in 33'üncü haftasında lider Arsenal, ikinci sıradaki Manchester City'ye konuk oldu. Ev sahibi ekip, konuk ettiği Arsenal'e gol yağdırdı. 'Gol canavarı' Haaland rekor kırdı. Norveçli yıldıza, 'maestro' Kevin de Bruyne eşlik etti.

Ne yaptın Erling Haaland Lider Arsenali dağıttı, bir rekoru daha tarihe gömdü

Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City, İngiltere Premier Lig'in 33'üncü haftasında Manchester City ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabkaa Etihad Stadyumu'nda oynandı.

Haberin Devamı

Michael Oliver'ın düdük çaldığı karşılaşmada Stuart Burt ile Ian Hussin yardımcı hakem olarak görev aldı. Dev karşılaşmada tribünlerin tamamına yakın büyük bir bölümünün dolu olduğu gözlemlendi.

Arsenal'ın farklı şekilde sahadan mağlup ayrıldığı maçta Erling Haaland, Mohamed Salah'ın rekorunu kırdı. Belçikalı on numara Kevin de Bruyne'nin performansı ise gecenin öne çıkan anları arasında yer aldı.

DE BRUYNE'DEN İNANILMAZ GOL

Heyecan dolu maçın 7'nci dakikasında Erling Haaland topu kontrol ettikten sonra Kevin de Bruyne'ye pasını aktardı. Belçikalı oyuncu orta sahada topla buluştuktan sonra rakiplerinden birer birer sıyrıldı. Ceza sahası dışında şut açısı bulan Kevin de Bruyne'nin vuruşunda top ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

Kevin de Bruyne, Premier Lig'de bu sezon 6'ncı kez gol sevinci yaşadı.

Ne yaptın Erling Haaland Lider Arsenali dağıttı, bir rekoru daha tarihe gömdü

DE BRUYNE NET FIRSATI HARCADI

Karşılaşmanın 26'ncı dakikasında Manchester City'de Erling Haaland, savunmanın arkasına sarkan Kevin de Bruyne'ye pasını verdi. Kevin de Bruyne karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti ancak savunma araya girdi. Dönen topu Arsenal savunması tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

RAMSDALE'DEN ŞIK KURTARIŞ

Kritik maçın 28'inci dakikasında Kevin de Bruyne'nin pasında bu kez Erling Haaland savunmanın arkasına koşan isim oldu. Norveçli futbolcu rakiplerinden sıyrıldıktan sonra şutunu çekti. Arsenal file bekçisi Ramsdale rakibine gol izni vermedi.

RAMSDALE'DEN YİNE GOL İZNİ YOK

Zorlu karşılaşmanın 40'ıncı dakikasında İlkay Gündoğan rakiplerinden sıyrıldıktan sonra Erling Haaland'a pasını aktardı. Norveçli santrforun şutunda Ramsdale topu önce ayakları, sonra eliyle uzaklaştırdı. Ramsdale rakibine gol izni vermedi.

Ne yaptın Erling Haaland Lider Arsenali dağıttı, bir rekoru daha tarihe gömdü

BAYRAK KALKTI, VAR GOLÜ VERDİ

Mücadelenin 45+1'inci dakikasında Manchester City'nin kazandığı serbest vuruşta topun başına Kevin de Bruyne geçti. Belçikalı on numaranın ortasında arka direkte John Stones kafa vuruşunu yaptı. Stones'un vuruşunda top ağlarla buluştu. Maçın yardımcı hakemi ofsayt bayrağını kaldırdı.

Bu sırada VAR'dan bir inceleme geldi. İncelenen pozisyonda ofsayt olmadığı tespit edildi. Manchester City, John Stones'un golüyle 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Haberin Devamı

Manchester City'nin yıldızı Kevin de Bruyne bu sezon Premier Lig'de 18'inci asistini üretti.

Ne yaptın Erling Haaland Lider Arsenali dağıttı, bir rekoru daha tarihe gömdü

ORTALIK KARIŞTI

Heyecan dolu karşılaşmanın 45+4'üncü dakikasında Ruben Dias ile mücadeleye giren Ben White yerde kaldı. Bu sırada oyuncular arasında tansiyon yükseldi. Ruben Dias ile Bukayo Saka arasında sinirler gerildi. Maçın hakemi Michael Oliver olayları izledikten sonra Ruben Dias'a sarı kart gösterdi.

HAALAND, RAMSDALE'A TAKILDI

Zorlu müsabakanın 52'nci dakikasında Erling Haaland bir anda rakip ceza sahasına girdi. Erling Haaland'ın şutunda Ramsdale rakibine gol izni vermedi.

HAALAND ASİST, DE BRUYNE GOL

Heyecan dolu karşılaşmanın 54'üncü dakikasında Kevin de Bruyne, Arsenal atağa çıkarken araya giren isim oldu. Belçikalı futbolcunun pasında Erling Haaland topla buluştu. Norveçli yıldız tekrar Kevin de Bruyne'ye pasını aktardı. Kevin de Bruyne'nin golüyle skor 3-0'a geldi.

HOLDING ATTI

Dev maçın 86'ncı dakikasında Arsenal çok adamla etkili bir atak geliştirdi. Savunmadan seken topu önünde bulan Rob Holding'in şutunda meşin yuvarlak ağlaral buluştu.

Haberin Devamı

HAALAND SAÇINI AÇTI, AĞLARI SARSTI

Mücadelenin 90+4'üncü dakikasında Erling Haaland toplu saçlarını açtı. Arsenal savunmasının hatasında Phil Foden araya girdi. Phil Foden'ın pasında Erling Haaland'ın şutunda top ağlarla buluştu. Manchester City, Arsenal karşısında maçtan 4-1 galip ayrıldı.

Ne yaptın Erling Haaland Lider Arsenali dağıttı, bir rekoru daha tarihe gömdü

22 yaşındaki santrfor bu sezon İngiltere Premier Lig'de 33'üncü kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Erling Haaland, Salah'ın rekorunu kırdı ve Premier Lig tarihinde 38 maçlık sezonda en fazla gol atan futbolcu oldu!