Fenerbahçe Fenerbahçe - Kasımpaşa maçında kural hatası mı yapıldı? Eski hakem canlı yayında açıkladı

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçında kural hatası mı yapıldı? Eski hakem canlı yayında açıkladı

30.01.2023 - 00:53 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertlilerin 5-1'lik galibiyetiyle sona eren maçta Enner Valencia'nın tekrarlanan penaltısı tartışmaları beraberinde getirdi. Eski hakemler 'kural hatası' iddiaları bulunan pozisyonu değerlendirdi.

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçında kural hatası mı yapıldı Eski hakem canlı yayında açıkladı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında Kasımpaşa'yı konuk etti. Sarı-lacivertliler rakibini 5-1'lik skorla geçerken Enner Valencia'nın tekrarlanan penaltısı tartışmaları beraberinde getirdi. Eski hakemler, Volkan Bayarslan'ın kararını değerlendirirken 'kural hatası' iddiaları cevap buldu.

Haberin Devamı

Ekvadorlu santrforun sağ ayağıyla kaleye göndermek istediği şutta meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına geri döndü ve Enner Valencia topu filelerle buluşturdu. Kural gereği penaltıyı atan oyuncunun direkten dönen meşin yuvarlağa dokunmaması gerekiyordu. Maçın hakemi ağlarla buluşan meşin yuvarlak sonrası düdüğünü çaldı ve beklemeye geçti.

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçında kural hatası mı yapıldı Eski hakem canlı yayında açıkladı

VAR UYARDI, PENALTI TEKRARLANDI

VAR'dan gelen uyarı sonrası maçın hakemi Volkan Bayarslan penaltının tekrarına karar verdi. Enner Valencia'nın vuruş yaptığı anda Kasımpaşa file bekçisi Erdem Canpolat'ın ayaklarının çizgide olmadığını işaret eden Volkan Bayarslan'ın bu kararı tartışmaları beraberinde getirdi. Tekrar edilen penaltıda Enner Valencia topu ağlarla buluşturdu.

Haberin Devamı

Futbol kamuoyunda bu pozisyonun ardından kural hatası tartışmaları başladı. Eski hakemler Volkan Bayarslan'ın tekrar kararını canlı yayında değerlendirdi.

Haberin Devamı

İşte penaltı tekrarı hakkında yapılan değerlendirmeler...

Eski hakem Fırat Aydınus bu kararla ilgili, "Kurala göre direkten dönen veya auta giden penaltı vuruşlarının tekrarı için kalecinin, atışı yapan oyuncuyu açık şekilde etkilemesi gerekiyor. Bu tamamen hakem yorumu. Valencia, kaleciye bakarak vuruşu yapıyor. Ben bu yüzden 'etkilendi' diyorum" yorumunda bulundu.

beIN Sports'un hakem yorumcusu Deniz Çoban, Enner Valencia'nın tekrarlanan penaltısıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Kural hatası yok. Kalecinin öne çıkması Valencia'nın şut kalitesini etkilemiyor. Penaltı tekrar edilmemeliydi."

Pozisyonu beIN Sports'ta değerlendiren bir diğer eski hakem Bülent Yıldırım, "Kural hatası değil. Yorum hatası. Yanlış karar" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçında kural hatası mı yapıldı Eski hakem canlı yayında açıkladı

TRT Spor'da Enner Valencia'nın tekrarlanan penaltısıyla ilgili değerlendirmede bulunan eski hakem Bünyamin Gezer, "Fenerbahçe'nin tekrar edilen penaltısı her iki takımdan da ceza alanına giren oyuncular olduğu için doğru karar. Fenerbahçe'nin penaltısı kaleci ihlalinden dolayı tekrar edildiyse, ben burada kalecinin Valencia'yı etkilemediğini düşünüyorum. Bu sebeple yanlış. VAR burada "Bu bir yorum konusu. Gel ve izle." diye hakemi çağırmalıydı. Fenerbahçe - Kasımpaşa maçında kural hatası yok. Çok net. Bu bir yorum hatası olur. Bence etkilemedi. Ancak bir başkası da kalecinin çıkışı Valencia'yı etkiledi diyebilir. Dolayısıyla bir yorumdur" açıklamasını yaptı.

Eski hakemlerden Ahmet Çakar ise, "Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında tekrar edilen penaltıyı Şampiyonlar Ligi veya başka bir üst düzey maçta tekrar ettirirsen seni ilk uçakla ülkene yollarlar. Bu bir kural hatasıdır. Ancak kılıfına uydurursun. Kalecinin 40 cm önde olması Valencia'yı etkiler dersin. Şunu da söyleyeyim. Bu penaltı olmasa Fenerbahçe yine muhtemelen kazanırdı. Bunu söylemiyorum asla" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı