UEFA Avrupa Ligi Fenerbahçe maçının ardından çok konuşulacak sözler: Ali Koç, ismini listede okuyunca şok geçirmiştir!

Fenerbahçe maçının ardından çok konuşulacak sözler: Ali Koç, ismini listede okuyunca şok geçirmiştir!

19.08.2022 - 07:41 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe, Viyana'da Austria Wien'i 2-0 yenerek gruplara katılma yolunda büyük avantaj yakaladı. Temsilcimizin gollerini Joshua King ve Serdar Dursun kaydetti. Spor yazarları karşılaşmanın ardından sarı-lacivertli ekibin net galibiyetini yorumladı.

Fenerbahçe maçının ardından çok konuşulacak sözler: Ali Koç, ismini listede okuyunca şok geçirmiştir

FenerbahçeUEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk mücadelesinde Austria Wien'e konuk oldu. Generali Arena'da oynanan karşılaşmada temsilcimiz rakibini 2-0 mağlup ederek rövanş öncesi tur kapısını araladı.Sarı-lacivertli takımın gollerini Kasımpaşa maçında da iyi oyunuyla dikkat çeken Joshua King ve geçen sezonun flaş ismi Serdar Dursun kaydetti. Ev sahibi ekipte 83. dakikada Galvao kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe maçının ardından çok konuşulacak sözler: Ali Koç, ismini listede okuyunca şok geçirmiştir

RÖVANŞ 25 AĞUSTOS'TA KADIKÖY'DE

Bu karşılaşmanın rövanşı 25 Ağustos'ta Kadıköy'de oynanacak. Fenerbahçe turu geçtiği takdirde UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara adını yazdıracak. 

Spor yazarları, temsilcimizin elde ettiği net galibiyeti yorumladı. İşte yazarların görüşleri:  

SIRA GRUPLARDA - TAYFUN BAYINDIR (MİLLİYET)

Bir Avrupa Kupası maçından iki farklı galibiyetle dönmek gerçekten büyük bir başarı... Artık tur çantada, sıra gruplarda... Her ne kadar Fenerbahçe ile Wien arasında ciddi kalite farkı olsa da sarı-lacivetlilerin henüz ekipten takıma geçiş evresini tamamlamamış olması maç öncesi küçük de olsa tedirginlik yaratıyordu. Jesus’un şok eden 11 tercihi açıkçası bu tedirginliği en az üç kat daha artırdı. Mister’in üç stoper ki, ikisi sol ayaklı iki kanat beki ile beşli savunmayı tercih etmesi ve bu beşlinin hemen önünde alternatiflerine göre daha ağır olan İsmail ve Crespo ikilisine yer vermesi bize her şeyiyle kontrollü oyun, uzun top hücumunu işaret ediyordu ki, ikinci yarının 60. dakikasına kadar da böyle oldu.

Haberin Devamı

'BAŞKAN ALİ KOÇ, LEMOS İSMİNİ LİSTEDE OKUYUNCA ŞOK GEÇİRMİŞTİR' 

Portekizli teknik adamı anlayabilmek için uzun bir zamana ihtiyacımız olduğu kesin... Başkan Ali Koç bile dünkü başlangıç 11’ini görünce, hele Lemos ismini listede okuyunca tıpkı tüm Fenerbahçe taraftarı gibi şok geçirmiştir. Ama o hemen hemen hepimizin hiç beğenmediği Lemos dün sakatlanıp çıkana kadar Jesus’un istediği her şeyi tam anlamı ile yerine getirdi. Ancak unutmayalım ki, dün iki ciddi hata vardı savunmada, ikisinde de Lemos imzası kayıtlara geçti. Lemos’un zamanla yeniden değişmez bir yedek olacağı kanısı bende hala hakim...

Fenerbahçe maçının ardından çok konuşulacak sözler: Ali Koç, ismini listede okuyunca şok geçirmiştir

'SERDAR DURSUN ATTIĞI GOLE KADAR YİNE SAÇ BAŞ YOLDURDU'

Dünün bir başka şaşırtan ismi de Serdar Dursun’du... Tamam bir santrforun görevi gol atmaktır, Serdar da golü atarak işini yapanlar kervanına katıldı. Ne var ki, attığı gole kadar yine saç baş yoldurdu. Kafasını kaldırıp bir çevre kontrolü yapsa hem daha iyi pozisyonlara girip üretimi artıracak hem de asist de yapabilecek. Oysa onun aklı fikri ceza alanı önündeyse çevresine bakmadan kaleye vurmak, uzaktaysa çalım üstüne çalım yapmak. Ha bir de bulduğu her fırsatta geriye gelip kendi savunma alanını karıştırması var ya o daha da korkutucu bir durum... Avrupa’da ikinci defadır ciddi şans buluyor Serdar... Ama gerçekçi olalım, gol atmış olsa da bu şanslarını iyi değerlendiremedi. Pedro’nun gelişiyle 11 onun için uzak bir ihtimal gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Dün 90 dakikanın tamamı Fenerbahçe’nin kontrolünde geçti ama sahada ilk 60 dakika başka, kalan 30 dakikada ise başka bir Fenerbahçe vardı. Lincoln ve Zajc’ın girişi ile keyif veren bir takım haline gelen son 30’daki Fenerbahçe sanırım herkesin tercih edeceği Fenerbahçe’dir.

Haberin Devamı

Fenerbahçe maçının ardından çok konuşulacak sözler: Ali Koç, ismini listede okuyunca şok geçirmiştir

Haberin Devamı

SIKLET FARKI - FAİK ÇETİNER (FANATİK)

Austria Wien karşısında Jesus’un sahaya sürdüğü 11’i ne tahmin edebilen çıkardı, ne de şaşırmayan. Kasımpaşa maçının en iyilerini kulübeye çeken Portekizli hoca defansı 3’lü yapıp (LemosSzalai-Peres) önlerine Crespo ile İsmail’i (Kart görme konusunda akıllanmamış) koymuş, sağ kanada Ferdi’yi sol kanada da yeni transfer Alioski’yi monte etmiş, Rossi, Serdar Dursun ve King’i de ileri salmıştı. Eskiden olsa Avusturya takımları bizi ürkütürdü. Fenerbahçe karşısında seyrettiğimiz takım ise kendi evinde oynamasına rağmen, bizi hiç korkutmadı. Genç bir takım, enerjileri yüksek, iyi niyetle oynamaya çalışıyorlar, tek yıldızları yok. Maç boyunca Altay’ı ciddi şekilde rahatsız edemediler. Kısacası iki takım arasında, sıklet farkı vardı.

'RAHAT KAZANIR'

Fenerbahçe ilk ciddi ani atağında golü King’le erken buldu. Golden sonra bırakın farkı, Fenerbahçe’nin pozisyon bulamayışını da yaratıcı oyuncuların sahada değil, kulübede oluşuna bağladık. Rakibin gücü, kalitesi ve kapasitesi de Fenerbahçe’yi zorlayacak düzeyde olmayınca maç içinde fazlaca sıkıntı yaşanmadı. Jesus genelde devre arası hamle yapmayı sevmiyor. Hamleleri yine son 30 dakikada yaptı. Sakatlanan King’in yerine dün gecenin öne çıkan ismiydi. Lincoln’u, Crespo’nun yerine da Zajc’ı ikisini bir arada oynatmıyor aldı. Sonra skoru koruma adına Gustavo, Novak, Arao oyuna girdiler. Futbol olarak çok keyif vermeyen maç, skor olarak Fenerbahçe’yi güldürmüş oldu. İlk raundu kazanan Fenerbahçe bu sıklet farkıyla, ikinci raundu da rahat kazanır. Not: Bu kadar rotasyona rağmen Arda Güler’e ödül olarak bir yer açmak çok mu zor bay Jesus?

7 DEĞİŞİKLİKLE JESUS İŞİ ABARTTI - ÖMER ÜRÜNDÜL
Austria Wien, Kasımpaşa'nın yaptığı geride genişlik bırakan anlayışla maça başlayınca Fenerbahçe çok erken skor avantajı yakaladı. 90 dakika boyunca kontrol F.Bahçe'ydi ancak buna rağmen hücum zenginliği yoktu. Bunun da bana göre bir numaralı nedeni Jesus'un son lig maçına göre 7 rotasyonla işi abartmasıydı. Tabii ki Fenerbahçe turu garantileyen skoru aldı. 'Kazanan haklıdır' deyimi benim için çok geçerli değil. Ben tek maçlık analizlerden çok geriye dönük yorumlar yaparım. Günümüz futbolunda bir sistemin oturması için en önemli faktörlerden birisi kadro istikrarıdır. Örnek vereyim; Real Madrid dünyanın en iyi takımlarından bir tanesi, son Şampiyonlar Ligi şampiyonu ama büyük kadro derinliği olduğu halde senelerdir Modric, Casemiro ve Kross ile oynuyor.

Çünkü bir futbol takımında futbolcuların birbirlerinin özelliklerini tanımaları çok önemli. Şimdi F.Bahçe yeni bir takım kurdu. Her maç ayrı takım tertibi var. Defansta bir üçlü, bir dörtlü oynuyor. Bu şartlarda sistemi iyi işleyen bir takım olmak mümkün değil. Gelelim genel oyuncu performanslarına; King yine kaliteli bir gol attı, takıma çok katkı verecek ama sakatlandı. Serdar Dursun, ilk yarı kötüydü. İkinci yarıda hırslandı, hareketlendi. İşi bitiren golü de en sonunda attı. Ferdi iyi oynadı. Alioski, iyi bir kanat oyuncusu. Dörtlü defans uygulamasında geriden ataklara katılarak daha etkili bir futbol oynar. Rossi, skora ilk golde önemli katkı yaptı. Çok da hareketli ama olumlu bitirişler yapamıyor.

Fenerbahçe maçının ardından çok konuşulacak sözler: Ali Koç, ismini listede okuyunca şok geçirmiştir