Fenerbahçe Fenerbahçe turu zora soktu! İşte gereken skor

Fenerbahçe turu zora soktu! İşte gereken skor

18.02.2022 - 07:41 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında Slavia Prag'a 3-2 mağlup olan Fenerbahçe tur şansını deplasmana bıraktı. Deplasman golü kuralının kaldırıldığı organizasyonda sarı-lacivertlilere gereken skor belli oldu.

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında Slavia Prag ile karşı karşıya geldi. Kritik mücadele Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu'nda oynandı. Mücadeleyi 3-2 kaybetti. Buna göre deplasmanda alınacak tek farklı skor maçı uzatmalara götürecek.

Haberin Devamı

DEPLASMAN GOLÜ KURALI KALDIRILDI
UEFA, Avrupa kupalarında deplasman golü kuralını kaldırdı. Bu yüzden turu geçmek istiyorsa sarı lacivertliler Prag deplasmanında mutlaka kazanmak zorunda. Fenerbahçe'nin berabere kalması veya yenilmesi durumunda Prag takımı tur atlıyor.

FENERBAHÇE'YE TURU GETİRECEK SKORLAR
Sarı lacivertliler, Prag deplasmanında tek farka yani 1-0, 2-1, 3-2 gibi skorlarla kazanırsa karşılaşma uzatmaya eşitlik bozulmazsa penaltılara gidecek. Fenerbahçe'nin 90 dakika sonunda turu geçmesi için en az 2 farkla kazanması gerekiyor.

GRUBUNU 3. SIRADA TAMAMLAMIŞTI
Fenerbahçe, ön eleme turunda HJK Helsinki'yi eleyerek Avrupa Ligi'ne kalmayı başardı. Eintracht Frankfurt, Olimpiakos ve Antwerp ile eşleşen sarı lacivertliler grubu 3. sırada tamamladı ve Konferans Ligi'nde mücadele etme hakkını kazandı.

Yazarlar