Fenerbahçe Fenerbahçe ve Galatasaray transfer yarışında! Canlı yayında açıkladı

Fenerbahçe ve Galatasaray transfer yarışında! Canlı yayında açıkladı

12.01.2023 - 21:44 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ve Galatasaray'da kurmaylar kış transfer dönemi için çalışmalarını hızlandırdı. Kadrolarında eksik gördükleri bölgeler için harekete geçen Süper Lig devlerinin 17 yaşındaki yıldız adayını kadrosuna katmak istediği ortaya çıktı. Spor Toto 1. Lig ekibinin teknik direktörü canlı yayında son durumu anlattı.

Fenerbahçe ve Galatasaray transfer yarışında Canlı yayında açıkladı

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe ve Okan Buruk'un çalıştırdığı Galatasaray'da kurmaylar transfer çalışmalarına hız verdi. Süper Lig'in iki devinin teknik adamların raporu doğrultusunda hareket ettiği dönemde gündeme genç yıldız adayının geldiği öğrenildi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

Haberin Devamı

Savunma hattına takviye yapmayı hedefleyen Fenerbahçe aradığı ismi Adana Demirspor'da buldu. Sarı-lacivertliler, Samet Akaydin'i 3 milyon 700 bin euro karşılığında kadrosuna dahil etti. Fenerbahçe'nin Samet Akaydin ile 3,5 artı 1 yıllık sözleşme imzaladığı açıklandı.

Galatasaray'da da kurmaylar sol bek transferi için harekete geçti. Okan Buruk yönetimindeki sarı-kırmızılılar, Sivasspor'dan Uğur Çiftçi ile prensip anlaşmasına vardı. Rıza Çalımbay yaptığı açıklamada, Uğur Çiftçi için Galatasaray'ın bir miktar bonservis bedeli ve Emre Taşdemir'i verdiğini belirtti.

EFE SARIKAYA GÜNDEMDE

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altay'ın teknik direktörü Sinan Kaloğlu, hem Galatasaray hem de Fenerbahçe'nin Efe Sarıkaya ile ilgilendiğini açıkladı. Konuk olduğu canlı yayında soruları cevaplayan Sinan Kaloğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ve Galatasaray transfer yarışında Canlı yayında açıkladı

Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, son dönemde sergilediği performansıyla dikkat çeken genç futbolcusu Efe Sarıkaya hakkında konuştu. Sarıkaya'yı ilk kez kendisinin oynattığını ifade eden teknik adam, 17 yaşındaki oyuncusunu Avrupa ve Süper Lig devlerinin istediğini belirtti.

Genç oyuncusu hakkında konuşan Sinan Kaloğlu, "Efe Sarıkaya'yı ilk kez ben oynattım. Geçen sezon Süper Lig'de ilk forma şansını verdiğimde 16 yaşındaydı. Türk futbol tarihinde en genç yaşta Süper Lig'de oynayan futbolcu oldu" dedi.

"BENİ HİÇ UTANDIRMADI"

Sözlerine devam eden Sinan Kaloğlu, "Kendisine çok inanıyor ve güveniyorum. O bölgede çok tecrübeli oyuncularımız olmasına rağmen onu hep oynattım. O da beni hiç utandırmadı" ifadelerini kullandı.

Efe Sarıkaya'ya taliplerin olduğunu söyleyen Kaloğlu, "Milli takım antrenörleriyle de istişare yaptım. 17 yaşında olmasına rağmen 19 yaş altı takımında oynuyor. Çok istikrarlı bir gidişatı var. Atletico Madrid ve Manchester City onu istiyor" açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe ve Galatasaray transfer yarışında Canlı yayında açıkladı

"GÖRÜŞMELERİ YAPIYORLAR"

Avrupa'nın yanı sıra Spor Toto Süper Lig ekiplerinden de ilginin olduğunu kaydeden Sinan Kaloğlu, "Türkiye'den de isteyenler var. Başkanımız ve sportif direktörümüz bu konuda gereken görüşmeleri yapıyorlar. Biz de merak ediyoruz nasıl bir sonuç çıkacağını" diye konuştu.

Haberin Devamı

"F.BAHÇE VE G.SARAY İLGİLENİYOR"

Sözlerine devam eden teknik adam, "Atletico ve Manchester City başkanımızla konuştu. Biz 3'lü savunma oynuyoruz. Solda oynuyor hem sol stoper hem de sol bek olarak... Fiziği de çok iyi. Fenerbahçe, Başakşehir ilgilendi. Galatasaray ilgileniyor. Eyüpspor ilgileniyor; hatta onların resmî teklifi var" dedi.

30 Kasım 2005 doğumlu Efe Sarıkaya, Altay'da futbola başladı. İzmir temsilcisinin altyapısında yetişen genç oyuncu 2022'nin Nisan ayında profesyonel oldu. 17 yaşındaki genç stoper, bu sezon TFF 1. Lig'de 16 karşılaşmaya çıktı. Görev aldığı maçlarda skor katkısı sunamayan savunmacı, 2 mücadelede sarı kart gördü.