Turkish Airlines Euroleague Fenerbahçe yenilgisi sonrası Panathinaikos'tan EuroLeague'e şikayet!

Fenerbahçe yenilgisi sonrası Panathinaikos'tan EuroLeague'e şikayet!

15.01.2023 - 11:41 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines EuroLeague 18. hafta maçında Fenerbahçe Beko, Panathinaikos'u 94-88 yenmeyi başarmıştı. Karşılaşmaya son anlarda Devin Booker ile Mateusz Ponitka arasında yaşanan pozisyon damgasını vururken, Yunan temsilcisinden olay bir hamle geldi.

Fenerbahçe yenilgisi sonrası Panathinaikostan EuroLeaguee şikayet

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague 18. hafta maçında Panathinaikos ile karşı karşıya gelmiş, nefes kesen mücadeleyi uzatmalar sonucunda sarı-lacivertli ekip 88-94 kazanmayı başarmıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko'nun 5 maçlık galibiyet hasretine son verdiği maçta Devin Booker ile Mateusz Ponitka arasında yaşanan pozisyon tartışmaları beraberinde getirmişti. Yunan temsilcisinden çok konuşulacak bir hamle geldi.

Fenerbahçe yenilgisi sonrası Panathinaikostan EuroLeaguee şikayet

SEZONA KÖTÜ BAŞLANGIÇ

Sezona kötü bir başlangıç yapan Panathinaikos, sezonun ilerleyen dönemlerinde toparlanmayı başarsa da EuroLeague‘de son 7 maçta yalnızca tek galibiyet alabildi.

SERBEST BÜTÇE

Geçtiğğimiz günlerde yeşil beyazlı ekipte kulüp başkanı Dimitris Giannakopoulos ile koç Dejan Radonjic arasında bir toplantı gerçekleştiği ve yapılan görüşmede kulüp adına önemli kararlar alındığı ileri sürülmüştü.

Yaklaşık üç saat süren toplantıda Başkan Giannakopoulos, koç Dejan Radonjic’e olan güveni aktararak desteğini sürdüreceğini bildirdi. Ayrıca Dimitris Giannakopoulos, Radonjic’e kadroya yapılacak takviyeler için serbest bir bütçe imkanı verileceğini iletti.

Haberin Devamı

TARAFTARLAR OYUNCULARI ÇIKARTMADI

Geçen hafta EuroLeague’de kaybedilen Olympiacos mücadelesi sonrası bir grup Panathinaikos taraftarı, oyuncuların bulunduğu tünelinin etrafını sararak soyunma odasından çıkmalarını engellemişti.

Fenerbahçe yenilgisi sonrası Panathinaikostan EuroLeaguee şikayet

Hemen ardından Panathinaikos iletişim sorumlusu Dimitris Kontos, genel menajer Argiris Pedoulakis ve takımın pivot oyuncusu Georgios Papagiannis taraftarlarla görüşerek grubun dağılmasını sağlamıştı.

FENERBAHÇE YENİLGİSİ SONRASI OLAY HAMLE

Geçtiğimiz salı günü Fenerbahçe Beko'ya da yenilen Panathinaikos'tan olay bir hamle geldi. BasketNews'te yer alan habere göre hakem üçlüsü Robert Lottermoser, Juan Carlos Garcia ve Uros Nikolic’in, kararlarından memnun olmayan Panathinaikos, maçın bitimine sadece beş saniye kala Devin Booker ile Mateusz Ponitka arasında yaşanan olaydan dolayı EuroLeague'e şikayette bulundu.

Yunan ekibi Booker, Polonyalı forvetten topu çalmak isterken faul yaptığını ancak pozisyonu izleyen hakemin bu kararı vermediğini ileri sürdü.

İTİRAF ETTİ

İddialara göre maçın hakemi Juan Carlos Garcia, başantrenör Dejan Radonjic ve teknik ekibine pozisyonun dikkatlerinden kaçtığını itiraf etti. Ancak öncesinde bir düdük çıkmadığı için o yönde bir karar alamayacaklarını dile getirerek hatasını itiraf etti.

Haberin Devamı

SDNA'ya göre EuroLeague kaynakları, Garcia'nın maçtaki kararları nedeniyle yaptırıma tabi tutulmasının beklendiğini doğruladı.