Fenerbahçe Fenerbahçe'de Ali Koç'un Türk teknik direktör kararının arkasındaki gerçek ortaya çıktı!

Fenerbahçe'de Ali Koç'un Türk teknik direktör kararının arkasındaki gerçek ortaya çıktı!

18.06.2023 - 18:35 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Jorge Jesus'un ayrılığının ardından takımı Türk bir teknik direktörün çalıştıracağını açıkladı. Sarı-lacivertlilerin kararının arkasındaki gerçek ortaya çıktı.

Fenerbahçede Ali Koçun Türk teknik direktör kararının arkasındaki gerçek ortaya çıktı

Jorge Jesus'un vedasının ardından teknik direktörlük görevi konusunda çok sayıda iddia ortaya atılan Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç flaş bir açıklama yaptı. Sarı-lacivertlilerin bir numarası, Olağan Mali Genel Kurul'da yaptığı konuşmada gelecek sezon takımı bir Türk teknik direktörün çalıştıracağını belirtti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un bu kararının arkasındaki gerçek ortaya çıktı. İşte sarı-lacivertlilerdeki Türk teknik direktör tercihinin perde arkası...

ALİ KOÇ: CAMİAYI İYİ BİLEN BİR TÜRK HOCA İLE ÇALIŞACAĞIZ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Olağan Mali Genel Kurul'da yaptığı açıklamada teknik direktör kararını duyurdu. Ali Koç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yeni teknik direktör için birçok kişiye sorduk. Bir kısmı 'Türk olsun' diyor, bir kısmı 'Türkiye'yi bilen yabancı olsun' diyor. Piyasada müsait olan geçen seneye göre çok daha fazla hoca var. Tüm bu görüşlerin ardından, Türkiye'yi bilmeyen, Türkiye'de çalışmayan hoca ile çalışmanın risk olduğuna karar verdik. Camiayı bilecek, camianın evladı olacak, Samandıra'ya ruh aşılasın düşüncesi de var. Türkiye'yi bilen yabancı hoca 3'ü geçmiyor. Türkiye'yi bilen, burada yıllarca hocalık yapmış, bize uyabilecek hoca dediğiniz zaman 4'ü geçmiyor. Bir sürü isim atılıyor, siz olumsuz anlamda heyecanlandırılıyorsunuz. Sosyal medyada tepkiler yağıyor. Camiayı bilen, ruhu bilen 2 tane Türk hoca ortaya çıkıyor. İsim olarak söylemiyorum. Anlaşma olmadan hiçbir şey söylenemez. Camiayı iyi bilen bir Türk hoca ile çalışacağız."

Haberin Devamı

Fenerbahçede Ali Koçun Türk teknik direktör kararının arkasındaki gerçek ortaya çıktı

ADAYLARDAN İLK AÇIKLAMA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un bu sözleri sonrası İsmail Kartal, Aykut Kocaman ve Volkan Demirel suskunluğunu bozdu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u dinlediğini ifade eden İsmail Kartal, henüz kendisiyle temasa geçilmediğini söyledi. Zamanın her şeyi göstereceğini söyleyen İsmail Kartal sözlerini şöyle bitirdi: "Eşimle beraber başkanın konuşmalarını izliyorum. Benimle şu ana kadar temas gerçekleşmedi. Ama neden olmasın, zaman her şeyi gösterecek. Ben de konuşmayı ilgiyle izliyorum."

Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından ve şampiyon teknik direktörlerinden Aykut Kocaman ise Ali Koç'un açıklamalarının ardından "Gelişmelerden haberim yok" dedi.

Hatayspor'un Teknik Direktörü Volkan Demirel, "Siz sormadan ben konuşayım. Hiçbir şey söyleyemem şu anda. hayırlısı olsun" diyerek Fenerbahçe Teknik direktörlüğü için açık kapı bıraktı.

Haberin Devamı

KARARIN SEBEBİ NETLİK KAZANDI

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; Ali Koç, Jorge Jesus ile arasının iyi olduğu bilinse de Portekizli hocanın özellikle ligin son haftalarına doğru, "Fenerbahçe, zaten son yıllarda hem Süper Lig hem de Türkiye Kupası'na bu kadar yakın olmamıştı. Son ana kadar mücadelemizi vereceğiz, sezonu kupayla kapatmak başarı olur" sözlerinden dolayı, Fenerbahçe camiasını iyi bilen ve Süper Lig'de çalışmış bir hoca arayışına girdi.

Fenerbahçede Ali Koçun Türk teknik direktör kararının arkasındaki gerçek ortaya çıktı

Ali Koç, Fenerbahçe tarihine hakim ve daha önce futbolculuk döneminde de Fenerbahçe ile şampiyonluklar kazanmış bir teknik direktörle anlaşarak kulüp geçmişini ve beklentileri iyi bilen bir hocayı takımın başına getirecek. Bu yüzden, Avrupa'da kendisini ispatlamış bir hocadan ziyade Fenerbahçe'nin hedeflerini ve taraftarın ne istediğini bilen bir teknik direktör arayışı var.

Yazarlar