Fenerbahçe ÖZEL | Fenerbahçe’ye geri dönüyor! İşte teknik direktörlük görevi için en ciddi aday

ÖZEL | Fenerbahçe’ye geri dönüyor! İşte teknik direktörlük görevi için en ciddi aday

18.06.2023 - 09:05 | Son Güncellenme:

Süper Lig'i 2. sırada bitiren ve son olarak Ziraat Türkiye Kupasını kazanan Fenerbahçe, gelecek sezon için teknik direktör arayışlarına başladı. Jorge Jesus'un takımdan ayrılmasından sonra yeni teknik patron merak edilirken, en ciddi aday belli oldu.

ÖZEL | Fenerbahçe’ye geri dönüyor İşte teknik direktörlük görevi için en ciddi aday

Süper Lig'de şampiyonluğu kaçıran, Türkiye Kupası'ndan ise mutlu bir şekilde ayrılan Fenerbahçe'de Jorge Jesus dönemi resmen sona erdi. Sarı-lacivertliler, Portekizli teknik direktörün ayrılığının ardından yeni teknik direktör için adaylarla ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Sarı-lacivertli takımın başına geçecek en ciddi aday belli oldu.

Haberin Devamı

JESUS VEDA ETTİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 2-0 kazandıkları ve Türkiye Kupası'nın sahibi oldukları Başakşehir finalinin ardından konuştu, sözleşmesinin sona ermesiyle görevinden ayrıldığını açıkladı. “Bu bir veda konuşması” diyen Portekizli teknik adam, "Bugünden itibaren Fenerbahçe'nin teknik direktörü değilim." ifadelerini kullandı.

ÖZEL | Fenerbahçe’ye geri dönüyor İşte teknik direktörlük görevi için en ciddi aday

FENERBAHÇE KARNESİ

Sezon başı Fenerbahçe'ye imza atan teknik direktör Jorge Jesus, çıktığı 52 maçta; 35 galibiyet, 10 beraberlik, 7 mağlubiyet aldı.

ALİ KOÇ: CAMİAYI İYİ BİLEN BİR TÜRK HOCA İLE ÇALIŞACAĞIZ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç teknik direktör kararına dair, "Yeni teknik direktör için birçok kişiye sorduk. Bir kısmı 'Türk olsun' diyor, bir kısmı 'Türkiye'yi bilen yabancı olsun' diyor. Piyasada müsait olan geçen seneye göre çok daha fazla hoca var. Tüm bu görüşlerin ardından, Türkiye'yi bilmeyen, Türkiye'de çalışmayan hoca ile çalışmanın risk olduğuna karar verdik" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Takımın başına Türk teknik direktör getireceklerini dile getiren Ali Koç, "Camiayı bilecek, camianın evladı olacak, Samandıra'ya ruh aşılasın düşüncesi de var. Türkiye'yi bilen yabancı hoca 3'ü geçmiyor. Türkiye'yi bilen, burada yıllarca hocalık yapmış, bize uyabilecek hoca dediğiniz zaman 4'ü geçmiyor. Bir sürü isim atılıyor, siz olumsuz anlamda heyecanlandırılıyorsunuz. Sosyal medyada tepkiler yağıyor. Camiayı bilen, ruhu bilen 2 tane Türk hoca ortaya çıkıyor. İsim olarak söylemiyorum. Anlaşma olmadan hiçbir şey söylenemez. Camiayı iyi bilen bir Türk hoca ile çalışacağız" dedi.

ÖZEL | Fenerbahçe’ye geri dönüyor İşte teknik direktörlük görevi için en ciddi aday

MERAK KONUSU OLDU

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, gelecek sezon Türk teknik adamla yoluna devam edeceğini açıklaması, sarı-lacivertli camiada, “Hoca kim?” sorusunu bir kez daha gündeme getirdi. Koç’un ayrıca, camiaya yakın bir isim olacağını dile getirmesi, Aykut Kocaman, İsmail Kartal, Volkan Demirel gibi isimleri gündeme getirdi.

EN CİDDİ ADAY

Başkan Ali Koç’un Olağan Mali Genel Kurul’da “Türk hoca ile çalışacağız” ifadeleri üzerine gözler adaylara çevrildi. Sarı-lacivertli camiaya yakınlığıyla bilinen isimler arasında Volkan Demirel öne çıktı.

2002-2019 arası Fenerbahçe’nin kalesini koruyan, önemli şampiyonluklar kazanan Volkan Demirel, 2019-2021 arası da yardımcı antrenör olarak görev yapmıştı.

Haberin Devamı

ÖZEL | Fenerbahçe’ye geri dönüyor İşte teknik direktörlük görevi için en ciddi aday


Kritik bir sezona girilirken mevcut baskıyı kaldırabilecek, Samandıra’da liderlik yapabilecek, futbolcuları iyi tanıyan Demirel’in ön plana çıktığı bildirildi.
Öte yandan Volkan Demirel’in Karagümrük ve Hatayspor’da kısıtlı imkanlarla iyi iş yapması, Emre Mor gibi potansiyelli bir isimle Karagümrük’ten sonra Fenerbahçe’de buluşma ihtimali, Arda Güler ve Ferdi Kadıoğlu gibi yıldızlarla daha önce çalışması, kadrodaki birçok ismi yakından tanıması da önemli artıları olarak dikkat çekiyor.

Volkan Demirel’in ayrıca herhangi bir adaptasyon süreci yaşamayacağı için kısa sürede sezon başı hazırlıklarına başlanacağı, transferde de sorunsuz ilerleneceği kaydedildi.

Maaş ya da kontrat süresi gibi konuların da iki taraf açısından rahatlıkla aşılabilecek konular olacağı biliniyor.

Haberin Devamı