Fenerbahçe Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde Atina yolu çok zorlu! Olympiakos'un en zayıf yanı belli oldu

Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde Atina yolu çok zorlu! Olympiakos'un en zayıf yanı belli oldu

16.03.2024 - 07:55 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile eşleşti. Sezonun 2. yarısına İspanyol hoca Jose Luis Mendilibar ile başlayan ve kendini bulan Yunan ekibi finalin Atina’da olması sebebiyle ekstra motivasyona sahip.

Fenerbahçenin Konferans Liginde Atina yolu çok zorlu Olympiakosun en zayıf yanı belli oldu

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile eşleşti. Yunan ekibi bu sezon iki farklı görüntü çiziyor. Sezona teknik direktör Diego Martinez ile başlayan Olympiakos, sezonun 2. yarısında bir diğer İspanyol Jose Luis Mendilibar ile yeniden doğdu.

Haberin Devamı

Kırmızı-beyazlılar önceki gece Maccabi’yi 6 golle yenerek, bir Yunan takımının Avrupa’daki en büyük deplasman galibiyetine imzasını attı. Mendilibar ile üst üste gelen galibiyetler rakibin kimliğini bulmaya başladığına işaret etti.

Yunan ekibi sahaya 4-3-3 dizilişiyle çıkıyor. Hatayspor’dan tanıdığımız Faslı santrfor El Kaabi, bu sezon 25 kez ağları havalandırarak gol makinesine dönüştü. Portekizli stoper Carmo, patlayıcı özelliği olan Brezilyalı sağ bek Rodinei, süratiyle sağ kanatta Podence ve takımın beyni Fortounis rakibin öne çıkan isimleri.

Fenerbahçe Olympiakos engelini geçip yarı finale yükselmesi halinde Aston Villa-Lille eşleşmesinin galibi ile final mücadelesi verecek.

En zayıf yönü savunması olan Olympiakos, büyük takım kimliğine sahip olduğunu sergilediği maçlarda ortaya karakter koyarken, finalin Atina’da olmasından dolayı da ekstra motivasyona sahip.

Haberin Devamı

"SAINT GILLOISE MUCİZESİ OLMADI"

Fenerbahçe’nin, Union Saint Gilloise’ye 1-0 kaybetse de Konferans Ligi’nde çeyrek finale yükselmesi Belçika basınında geniş yer buldu. Maçla ilgili RTBF, “Saint-Gilloise, zorlu bir sahada kazanmak için iyi bir performans sergiledi. Gurur duyulacak, ama aynı zamanda pişmanlık duyulacak bir şey” ifadelerini kullandı.

Het Laatste Nieuws Gazetesi, “Rasmussen, taraftarlarına hak ettiği bir zafer kazandırdı. Union, mucizesi olmadı” derken, La Libre de karşılaşmayla ilgili, “Sait-Gilloise, iyi bir performans sergilemesine rağmen başarıya ulaşamadı” diye yazdı.

"TUR ŞANSI EŞİT"

Fenerbahçe’nin, UEFA Konferans Ligi’nde Olympiakos ile eşleşmesini takım kaptanı Edin Dzeko değerlendirdi. Tur şanslarının eşit olduğunu söyleyen yıldız futbolcu şöyle devam etti:

"Onların son 16 turu ikinci maçını izledik. Gerçekten etkileyiciydi. Bizle olan eşleşmelerinde şansların eşit olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu seviyede olan her takım iyi, dolayısıyla şanslar eşit. Bilemiyorum tabii çünkü aslında günümüz futbolunda deplasman golü avantajı yok. Dolayısıyla tabii ki ikinci maçı evimizde oynayacak olmamızın avantajları olacaktır. Tabii amacımız önce orada oynayacağımız maçta elimizden gelenin en iyisini yapıp güzel bir sonuç almak olacak."

Haberin Devamı

UEFA'DAN CEZA GELDİ

Fenerbahçe’ye, Union Saint Gilloise deplasmanında sahaya atılan yabancı maddelerin faturası ağır oldu. Belçika’da oynanan mücadelenin ilk dakikalarında meşaleler nedeniyle karşılaşma durdurulmuştu. Söz konusu olaylar için kararını veren UEFA, sarı-lacivertlilere üç maç deplasmana seyirci götürmeme ve 80 bin euro para cezası verdi.

Fenerbahçe, Olympiakos ile daha önce 2’si hazırlık, 2’si UEFA Avrupa Ligi olmak üzere toplamda dört karşılaşma oynadı. 2014-15 ve 2015-16 sezonlarında yapılan özel karşılaşmaları sarı-lacivertliler 2-1 ile 3-1’lik skorlarla kazandı. Fenerbahçe, 2021-22 sezonunda ise Yunanistan ekibiyle UEFA Avrupa Ligi gruplarında eşleşti.

Rakibine oynanan iki mücadelede de kaybeden sarı-lacivertliler söz konusu sezonda yoluna Konferans Ligi’nde devam etmişti.

NİSAN AYI ÇOK YOĞUN GEÇECEK

Fenerbahçe, nisan ayında 7 maça çıkacak. Zorlu fikstüre 3 Nisan’da Adana Demirspor maçıyla başlayacak olan sarı-lacivertliler, 28 Nisan’daki Beşiktaş derbisiyle yoğun fiksürünü tamamlayacak. Fenerbahçe’nin milli ara sonrasındaki fikstürü şöyle:

Haberin Devamı

3 Nisan Adana Demirspor, 7 Nisan Galatasaray, 11 Nisan Olympiakos, 14 Nisan Fatih Karagümrük, 18 Nisan Olympiakos, 21 Nisan Sivasspor, 28 Nisan Beşiktaş.

Yazarlar