Fenerbahçe Fenerbahçe'de bir kupadan daha fazlası! Hedef şampiyonluk

Fenerbahçe'de bir kupadan daha fazlası! Hedef şampiyonluk

12.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ligde zirvenin 5 puan gerisine düşen Fenerbahçe’yi artık çok kritik bir eşik bekliyor. 2014’ten bu yana futbolda kupa kazanamayan sarı-lacivertli kulüpte Türkiye Kupası bir hedefden çok daha fazlası anlamını taşıyor.

Fenerbahçede bir kupadan daha fazlası Hedef şampiyonluk

Süper Lig’de Giresunspor deplasmanında gelen puan kaybıyla Galatasaray’ın bir anda 5 puan gerisine düşen Fenerbahçe’de şampiyonluk umutları azaldı. En son 2013-14 sezonunda şampiyon olan sarı-lacivertliler, aynı zamanda Ağustos 2014’ten beri de hiç kupa kazanamadı.

Haberin Devamı

Son olarak TFF Süper Kupası’nı müzesine götüren Fenerbahçe, kupa hasretinde 10 seneye yaklaşmak üzere. Böylesi bir kötü seriyi bitirmek adına ise sarı-lacivertlilerin önünde önemli bir hedef var. Lig yarışında geri düşülse de Türkiye Kupası’nda yarı final aşamasında olan Jorge Jesus ve takımı, en azından bu kulvarda hata yapmak istemiyor.

Zaten artı sarı-lacivertli camianın bir sezonu daha hiçbir kupa kazanmadan kapatmaya tahammülü kalmadı. Türkiye Kupası’nda da yaşanacak bir başarısızlık Fenerbahçe’de tarihi bir başarısızlık anlamına gelecek.

Çünkü Fenerbahçe camiasının yeni bir kupa için 2024’e kadar beklemesi gerekecek. Bugüne kadar kulüp tarihinde 10 seneyi bulan bir şampiyonluk ya da kupa hasreti bulunmuyor.

Haberin Devamı

Bu başarısızlık aynı zamanda Başkan Ali Koç’a da olumsuz yansıyabilir. Başkanlık döneminde 5 senede futbol dışı branşlardan başarılı bir tablo çizilse de tüm kamuoyunun esas olarak takip etmeye alışık olduğu futbolda istenen performans yakalanamadı.

Ali Koç, 5. senesinde de futbolda kupa alamayarak ciddi bir başarısızlık yaşama riskiyle karşı karşıya. Bu durumda hem de camiada hem de tribünlerde tepkilerin artması durumu olabilir. Hem sportif hem kulübün köklü tarihi hem de gelecek adına Türkiye Kupası’ndaki başarı önemli bir teselli ve yıllardır yaşanan şanssızlığın kırılması anlamlına gelecek.

En son 2014

Sarı-lacivertli kulüpte son şampiyonluk mutluluğu 2013-14 sezonunda yaşandı. Nisan ayında şampiyonluk kutlayarak tarihi bir başarıya imza atan Fenerbahçe, o dönemden beri şampiyon olamadı. Ayrıca sarı-lacivertliler son olarak Ağustos 2014’te Galatasaray’a karşı TFF Süper Kupa finalini Manisa’da kazanarak kupa kazanmıştı. Fenerbahçe o tarihten bu yana futbolda kupalara hasret kaldı. 

Gözler Trabzonspor maçında

Süper Lig’de Giresunspor beraberliği ve zirveden 5 puan geri düşülmesinin ardından Fenerbahçe’de artık gözler Trabzonspor maçına çevrilecek.
18 Mayıs Perşembe günü ezeli rakibini Kadıköy’de ağırlayacak sarı- lacivertliler hata yapmak istemiyor. Artık sezon sonuna kadar ligde İstanbul dışına çıkmayacak Fenerbahçe, evinde Trabzonspor ve Antalyaspor’u ağırlayacak. Bu maçlardan 6 puan çıkarmayı hedefleyen Fenerbahçe, Gaziantep ve Hatayspor maçlarından otomatik olarak hükmen 3’er puan alacak.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler son ana kadar yarışı sürdürmeye çalışacak. Öte yandan Fenerbahçe’de 3 günlük iznin ardından Trabzonspor maçı hazırlıkları başladı.

Arda Güler takibi

Avrupa basınında son dönemde Arda Güler ilgisi arttı. Avrupa’da birçok kulübün yakından takip ettiği 18 yaşındaki yıldız, son haftalarda Fransa, İngiltere ve İspanya basınında sıklıkla yer buldu.PSG, Newcastle ve Barcelona gibi önemli kulüplerin scout ekipleri tarafından izlendiği vurgulanan başarılı yeteneğin ismi önemli medya kuruluşlarında da geçti.

Özellikle sezon sonunda birçok Avrupa kulübünün Arda Güler takibini artıracağı ifade ediliyor.

İrfan Can Eğribayat'ın tek düşüncesi Fenerbahçe

Son dönemde Altay Bayındır’ın sakatlığının ardından kaleyi devralan İrfan Can Eğribayat, performansı ve duruşuyla büyük beğeni topluyor. Şu anda kiralık olarak sözleşmesi olan 25 yaşındaki eldiven Fenerbahçe’de kalıcı olmak istiyor.

Haberin Devamı

Sezonun kritik bölümünde Altay Bayındır’ın yaşadığı sakatlık ve ameliyat sonrası kaleye geçen İrfan Can Eğribayat herkesten tam not aldı.Kaledeki performansı, takımı sahiplenmesi, lider duruşu ve kısa sürede taraftarlarla olumlu iletişim kurmasının ardından sarı-lacivertlilerde İrfan Can’a alkış alan isimlerden oldu.

25 yaşındaki eldivenin de Fenerbahçe’de oynamaktan mutlu olduğu belirtildi. İrfan Can’ın sözleşmesi şu anda kiralık olsa da sarı-lacivertlilerde kalıcı olarak devam etmesi isteniyor.

Hem İrfan Can kalmak istiyor hem de Fenerbahçe başarılı eldivenle devam etmeyi düşünüyor. Göztepe’de yaşadığı zorluklardan sonra Fenerbahçe’de taraftarlarla çok iyi anlaşan ve kendisini sarı-lacivertli kulübe ait hisseden deneyimli eldiven, İstanbul’da da yaşamaktan mutlu.

1.2 milyon euroluk satın alma opsiyonunun bu doğrultuda sezon sonunda devreye alınması planlıyor. İrfan Can Eğribayat bu sezon Fenerbahçe’de 8 resmi maçta forma giydi ve 9 gol yedi.

Haberin Devamı