Fenerbahçe Fenerbahçe'de Dominik Livakovic'ten transfer itirafı: Luka Modric'e ne düşündüğünü sordum!

Fenerbahçe'de Dominik Livakovic'ten transfer itirafı: Luka Modric'e ne düşündüğünü sordum!

21.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin yeni transferi Dominik Livakovic, sarı-lacivertlilere imza sürecini anlattı. Fenerbahçe'nin kendisiyle ilk temasa geçtiği tarihi açıklayan Hırvat eldiven, imza sürecinde Luka Modric'le konuştuğunu belirtti.

Fenerbahçede Dominik Livakovicten transfer itirafı: Luka Modrice ne düşündüğünü sordum

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'nin kadrosuna dahil ettiği Dominik Livakovic suskunluğunu bozdu. Tecrübeli eldiven, sarı-lacivertlilere transfer sürecini anlatırken çarpıcı bir itirafta bulundu. Germanijak'a açıklamalarda bulunan Hırvat file bekçisi, Fenerbahçe'nin Türkiye'de adeta bir din gibi olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

İstanbul hakkındaki düşünceleriyle sözlerine başlayan Dominik Livakovic, "Büyük bir şehir olduğunu biliyordum ancak İstanbul'un büyüklüğünü geldiğinizde anlıyorsunuz. Pazar günü ilk maçıma çıktım ve buzları kırdım" dedi.

Fenerbahçe'yle ilk temasının mayıs ayında olduğunu belirten Hırvat eldiven, "Fenerbahçe ile ilk temasımız mayıs ayında oldu. Transfer dönemi başlamadan önce. Başkan Ali Koç beni görüntülü aradı ve Fenerbahçe'ye gelmemi söyledi. Fenerbahçe'nin ve taraftarının nasıl bir kulüp olduğunu biliyoruz. Fenerbahçe, Türkiye'de bir din gibidir. Ancak Dinamo Zagreb ile sözleşmem olduğunu ve tek adresin de Maksimir olduğunu biliyorlardı" diye konuştu.

Fenerbahçede Dominik Livakovicten transfer itirafı: Luka Modrice ne düşündüğünü sordum

Transfer sürecinde yaklaşık dört ay beklediğini dile getiren Dominik Livakovic, "Transferin olması için de yaklaşık olarak dört ay bekledim. Bu bana bağlı bir durum değildi. Dinamo beni mümkün olduğu kadar uzun bir süre takımda tutmak istiyordu. Bunun Dinamo için olağan bir durum olduğunu biliyoruz. Sonunda transfer gerçekleşti. Bana kulüplerin anlaştığını ve bundan sonra geri kalan her şeyin artık daha kolay olacağını söylediler. Eşyalarımı topladım ve ailemi almak için Maksimir'e gittim" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Kariyerinde yeni bir sayfa açtığını belirten Hırvat file bekçisi, "Yedi yıl boyunca Dinamo forması giydim ve şimdi birden bir değişiklik oldu. Oradaki atmosferin nasıl olduğunu bana anlattılar. Ancak bu atmosferi size kelimelerle anlatamam. Taraftardan çok etkilendim. Taraftarların bana yaptığı tezahüratı dinlerken ürperdim. Maç beklediğimizden biraz daha zor geçti ama önemli olan üç puanı almaktı" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçede Dominik Livakovicten transfer itirafı: Luka Modrice ne düşündüğünü sordum

Fenerbahçe'ye transferinin kendisi için bir hata olmadığını ve sarı-lacivertlilerin transferini çok istediğini vurgulayan Dominik Livakovic, "Beni ne kadar istediklerini gösterdiler. Ama Dinamo'nun elemelerde yer alması önemliydi, bu benim içinde bir şeyler ifade ediyor. Bir adamın bir yere gitmesi normaldir. Ben de Fenerbahçe'ye gittim ve bir hata yaptığımı düşünmüyorum. Bunun güzel bir hikaye olacağına eminim. İleride olacakları sabırsızlıkla bekliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçeli futbolcuların kendisini çok iyi karşıladığını belirten Hırvat eldiven, "Açıkçası buraya geldiğimde şahsen kimseyi tanımıyordum ama onlar beni çok iyi karşıladılar ve aralarına aldılar. Zajc birkaç yıldır burada. Yerli oyuncular da beni çok güzel karşıladılar ve bunun için teşekkür ediyorum. Şu anda hala otelde kalıyorum, eşim ve ben yaşayacağımız daireyi seçtik ve taşınmamızı bekliyoruz" yorumunda bulundu.

Fenerbahçede Dominik Livakovicten transfer itirafı: Luka Modrice ne düşündüğünü sordum

Transfer sürecinde Luka Modric'le görüştüğünü belirten Dominik Livakovic, "Luka Modric'e ne düşündüğünü sordum ve o da bana Fenerbahçe'nin iyi bir seçenek olduğunu, her hafta yüksek seviyede oynayacağım büyük bir kulüp olduğunu söyledi. Bu da karar vermemde bana yardımcı oldu. Ama tekrar ediyorum, Fenerbahçe'nin beni istemesi beni çok etkiledi" dedi.