Fenerbahçe Fenerbahçe'de Edin Dzeko parmak ısırttı! Süper Lig'e damga vurdu

Fenerbahçe'de Edin Dzeko parmak ısırttı! Süper Lig'e damga vurdu

22.10.2023 - 20:17 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin sezon başında bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığı Edin Dzeko, Süper Lig'deki muhteşem performansını Hatayspor karşılaşmasında devam ettirdi.

Fenerbahçede Edin Dzeko parmak ısırttı Süper Lige damga vurdu

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 9'uncu haftasında Hatayspor ile karşı karşıya geldi. Kadıköy'de dolu tribünler önünde oynanan maçta Edin Dzeko'nun performansı hayran bıraktı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin sezon başında bedelsiz olarak renklerine bağladığı Bosna Hersekli santrfor, gol yollarındaki etkinliğini Hatayspor maçında sürdürdü. Hatayspor karşılaşmasını boş geçmeyen Edin Dzeko, şu ana kadar gösterdiği performansla Süper Lig'e damga vurdu.

PENALTI KAZANDIRDI, VAR DEVREYE GİRDİ

Sebastian Szymanski ve Bright Osayi Samuel'in gollerinin ardından Fenerbahçe'nin rakibi karşısında 2-0'lık üstünlüğü bulunan maçın 25'inci dakikasında Edin Dzeko takımına penaltı kazandırdı.

Dusan Tadic'in pasında hareketlenmek isteyen Edin Dzeko, Burak Bekaroğlu ile ceza sahası içinde girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Volkan Bayarslan bu pozisyonda doğrudan penaltı kararı verdi. Fenerbahçe'nin penaltısı VAR'da incelendi. VAR incelemesinin ardından Edin Dzeko'nun ofsaytta olduğu tespit edildi ve penaltı iptal edildi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

DZEKO FİLELERİ HAVALANDIRDI

Karşılaşmanın 39'uncu dakikasında Erce Kardeşler'in pas hatasının ardından Fenerbahçe'de Fred topla buluştu. Brezilyalı orta sahanın pasında Edin Dzeko ceza sahasına girdi ve yakın köşeden ağları sarstı. Fenerbahçe bu golle birlikte rakibi karşısında 3-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Fenerbahçede Edin Dzeko parmak ısırttı Süper Lige damga vurdu

Sarı-lacivertlilerin sezon başında bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığı Edin Dzeko bu sezon Süper Lig'de 7'nci gol sevincini yaşadı. 37 yaşındaki santrfor, Süper Lig'de oynadığı maçlarda takım arkadaşlarına da 4 asist yaptı.

Öte yandan yıldız futbolcu, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde şans bulduğu 4 mücadelede 2 kez rakip fileleri havalandırdı. Edin Dzeko, Avrupa sahnesinde 3 asist üretti.

Fenerbahçede Edin Dzeko parmak ısırttı Süper Lige damga vurdu

SÖZLEŞMESİ 2025'TE BİTECEK

Haberin Devamı

Inter'le yollarını ayırdıktan sonra Fenerbahçe'ye imza atan Edin Dzeko'nun sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. 37 yaşındaki santrforun güncel piyasa değeri 4 milyon euro.

Bosna Hersek Milli Takımı'nda 133 maçta şans bulan Edin Dzeko, 65 kez rakip fileleri havalandırdı. Zeljeznicar altyapısında yetişen Edin Dzeko daha sonra Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Roma ve Inter'de forma giydi.

Yazarlar