Fenerbahçe Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın sisteminin kilidi Edin Dzeko!

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın sisteminin kilidi Edin Dzeko!

01.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de son haftalarda suskun kalan ve bu konuda eleştirilen yıldız golcü, Teknik Direktör İsmail Kartal’ın oyun planında kilit rol üstleniyor. Dzeko, skor katkısının yanında, takım arkadaşlarına alan yaratıyor, orta sahaya gelip top alıyor.

Fenerbahçede İsmail Kartalın sisteminin kilidi Edin Dzeko

Fenerbahçe’de son haftalardaki performansıyla eleştirilen Edin Dzeko’nun, Teknik Direktör İsmail Kartal’ın oyun planında kritik rol üstlendiği öğrenildi. Süper Lig’de 7-1 kazanılan Konyaspor mücadelesinde hat-trick yapan yıldız forvet, ardından 4 karşılaşmada skor katkısı veremedi.

Haberin Devamı

Ancak İsmail Kartal, MKE Ankaragücü maçından sonra oyunusuna yapılan eleştiriler konusunda adeta kalkan olmuş, “Dzeko, 2-3 haftadır durağan gözüküyor ama savunmaya yardım eden, bağlantılar yapan bir durumda” ifadelerini kullanmıştı.

Sezon başından itibaren rakibe baskı yapıp, kaybedilen topu hemen almak isteyen Fenerbahçe’nin bu sisteminde Edin Dzeko önemli bir faktör. Çünkü tecrübeli forvet sadece gol atmıyor, rakip defansı zorlayarak ileri uçta görev yapan arkadaşlarına boş alan yaratıyor, baskıya yardım ediyor, orta sahaya gelerek pas trafiğine de katılıyor. Bu yüzden Dzeko’nun skor ürütememesini dert etmeyen İsmail Kartal’ın kaptandan çok memnun olduğu öğrenildi.

Eleştirilere rağmen Edin Dzeko, Trendyol Süper Lig’de Mame Thiam ve Mauro Icardi ile gol krallığı için yarışıyor ve 16 golle zirvede bulunuyor. Tecrübeli forvet ayrıca ligde 2 de asist yaptı. UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde de 6 maçta şans bulan Dzeko, Avrupa’da ise dört kez ağları havalandırdı.

Haberin Devamı

KRUNIC - İSMAİL İKİLİSİ DEVAM

Teknik Direktör İsmail Kartal, Fred’in sakatlığının sürmesi, Bartuğ ve Crespo’nun da kiralanmasının ardından Krunic-İsmail Yüksek ikilisi ile devam edecek. Milan’dan, sarı-lacivertli takıma gelen ve bulduğu şansı iyi değerlendiren Krunic’in, Kartal’ın en güvendiği isimlerden biri olduğu öğrenildi.

EN GÜÇLÜ ADAY SERDAR DURSUN

Teknik Direktör İsmail Kartal, pazar günkü MKE Ankaragücü maçının ardından “Dördüncü transferimiz forvete olabilir. Yerli bir golcü arıyoruz” ifadelerini kullanmasının ardından yönetim arayışlarını hızlandırırken listenin ilk sırasında Serdar Dursun’un yer aldığı öğrenildi.

İki sezonluk Fenerbahçe macerasından sonra yaz döneminde Fatih Karagümrük’ün yolunu tutan tecrübeli golcünün geri dönmeye sıcak baktığı anlaşmada son pürüzlerin kaldığı bildirildi. Bu sezon Karagümrük’te 21 maçta 726 dakika şans bulan Dursun, 3 gol atarken, beklenen performansı ortaya koyamamıştı.

CRESPO AÇIKLANDI

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, oyuncusu Miguel Crespo’nun Valladolid’e kiralandığını duyurdu. Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, “2023-2024 yapılanmasına devam edilen Futbol A Takımımızda, oyuncumuz Miguel Crespo satın alma opsiyonu ile birlikte İspanya’nın Rayo Vallecano takımına sezon sonuna kadar kiralanmıştır. Futbolcumuza sezonun geri kalan bölümünde başarılar dileriz” denildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de bu sezon Crespo Trendyol Süper Lig’de 11 maçta 568, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde de 8 maçta 584 dakika şans bulurken bir gol atmayı başardı.

Yazarlar