Fenerbahçe Fenerbahçe'de Joao Pedro'dan sonra bir ayrılık daha! İstanbul'dan ayrıldı

Fenerbahçe'de Joao Pedro'dan sonra bir ayrılık daha! İstanbul'dan ayrıldı

02.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yaz transfer sezonunda Dzeko, Tadic gibi yıldızları transfer eden Fenerbahçe, kalabalıklaşan kadrosunu boşaltmak için çalışmalarına başladı. Teknik patron İsmail Kartal'ın yeni sezonda düşünmediği Joao Pedro'yu Gremio'ya kiralayan sarı-lacivertli ekipte bir veda daha yaşanmaya yakın olduğu öğrenildi. Öte yandan söz konusu futbolcunun İstanbul'dan ayrıldığı kaydedildi.

Fenerbahçede Joao Pedrodan sonra bir ayrılık daha İstanbuldan ayrıldı

Gelecek sezon Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe, transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bunun yanında takım içi planlamalarına da devam eden sarı-lacivertli ekip, son olarak kadroda düşülmeyen Joao Pedro'yu Gremio'ya kiraladı. Süper Lig devinde tecrübeli futbolcudan sonra bir vedanın daha yakın olduğu ve oyuncunun İstanbul'dan ayrıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE SÜRPRİZE İZİN VERMEDİ

Zimbru, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş mücadelesinde Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertli ekip, evinde oynadığı ve 5-0 galip geldiği maçın ardından deplasmanda Zimbru’yu 4-0 yenerek adını bir sonraki tura yazdırdı. Fenerbahçe, bir sonraki turda Differdange-Maribor eşleşmesinin galibi ile mücadele edecek.

Fenerbahçede Joao Pedrodan sonra bir ayrılık daha İstanbuldan ayrıldı

YILDIZLAR TAKIMA DAHİL EDİLDİ

Fenerbahçe transfer döneminde kadrosunu yıldız futbolcularla güçlendirdi. Sarı-lacivertliler, Dinamo Moskova'dan Sebastian Szymanski ile anlaşma sağladı. 24 yaşındaki orta saha için 9 milyon 750 bin euro bonservis bedeli ödendi. Süper Lig devi, stoper tandemine Rodrigo Becao'yu dahil etti. 27 yaşındaki stoperle 5 yıllık sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

Marsilya'dan Bartuğ Elmaz'ı renklerine bağlayan sarı-lacivertliler, sol kanat pozisyonunu Rangers'tan ayrılan Ryan Kent ile güçlendirdi. Stoper tandemine Strasbourg ile sözleşmesi sona eren Alexander Djiku dahil edildi. Forvet arkasına Dusan Tadic, santrfora ise Edin Dzeko ve Umut Nayir eklendi. Sarı-lacivertlilerin son transferi Sassuolo'dan Mert Müldür oldu.

AYRILIKLAR ART ARDA

İsmail Kartal'ın raporu doğrultusunda hareket eden Fenerbahçe'de ayrılıklar da yaşandı. Sarı-lacivertlilerin genç yıldızı Arda Güler, Real Madrid'in yolunu tuttu. Attila Szalai, Bundesliga temsilcisi Hoffenheim ile anlaşmaya vardı. Braga, Bruma'nın bonservisi için 6 milyon 500 bin euro ödedi. Augsburg, Mergim Berisha'nın bonservisini 4 milyon euro karşılığında aldı. Mbwana Samatta'nın sözleşmesi karşılıklı anlaşma sonucunda feshedildi.

Sarı-lacivertlilerde genç futbolcular Tiago Çukur ve Ertuğrul Çetin kiralık olarak takımdan ayrıldı. Sözleşmeleri sona eren Dimitris Pelkas ve Enner Valencia ile yollar ayrıldı.

Fenerbahçede Joao Pedrodan sonra bir ayrılık daha İstanbuldan ayrıldı

GREMİO, JOAO PEDRO TRANSFERİNİ AÇIKLADI

Gremio, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Brezilya asıllı İtalyan santrfor için sarı-lacivertli kulüple anlaşmaya varıldığını duyurdu. Açıklamada Pedro'nun bugün Porto Alegre şehrine geleceği ve yarın sağlık kontrollerinden geçeceği belirtildi.

Haberin Devamı

İtalyan forvet geçtiğimiz sezon sarı-lacivertli formayla çıktığı 28 maçta 5 gol atarken 1 de asist yaptı.

ROSSI DE İSTANBUL'DAN AYRILDI

Transferde son olarak Miha Zajc ile 3 yıllığına yeniden anlaşırken, milli futbolcu Mert Müldür’ü de renklerine bağlayan Fenerbahçe’de kadroda düşünülmeyen isimlerle yollar ayrılmaya devam ediyor.

Teknik Direktör İsmail Kartal’ın kararıyla bir süredir takımdan ayrı çalışan Joao Pedro, Brezilya’nın önde gelen kulüplerinden Gremio ile anlaştı. Önceki gün ülkesine giden deneyimli golcü, 3,5 milyon euro satın alma opsiyonu ve bonuslar karşılığında Gremio’ya kiralandı. Brezilya kulübü sezon sonunda 3,5 milyon euro ödeyerek Joao Pedro’nun bonservisini satın alabilecek. Yıldız oyuncunun 2,5 milyon euroluk yıllık ücretinin tamamı Gremio tarafından karşılanacak.

Joao Pedro gibi kadroda düşünülmeyen isimlerden Diego Rossi de kendisine talip olan kulüplerle yüz yüze görüşmek üzere dün İstanbul’dan ayrıldı. Uruguaylı kanat oyuncusu hafta sonuna kadar bazı ABD Ligi (MLS) ekipleriyle görüşmelerde bulunacak. Rossi maddi konularda anlaşma sağlanması halinde bonservisiyle veya kiralık olarak Fenerbahçe’den ayrılacak. MLS’de iyi bir pazarı bulunan Rossi’nin ciddi bir bonservis karşılığında satılabileceği ifade edildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Joao Pedrodan sonra bir ayrılık daha İstanbuldan ayrıldı

CENGİZ ZORA GİRDİ

Fenerbahçe’nin Cengiz Ünder transferini sonuçlandırmakta zorlandığı ortaya çıktı. Avrupa’dan birçok kulübün milli futbolcu için Marsilya’ya resmi teklif yaptığı aktarıldı. Sarı-lacivertlilerin teklifine sıcak bakan Cengiz’in, Marsilya’nın farklı bir kulüple bonservis ve ödeme planı konusunda anlaşması halinde Türkiye’ye dönme fikrinden vazgeçebileceği ileri sürüldü.

Bu arada orta sahasını yabancı bir 6 numarayla güçlendirmek için uzun süredir arayış içinde olan Fenerbahçe, Milan’da forma giyen Rade Krunic’i kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Sarı-lacivertlilerin, 29 yaşındaki Bosna Hersekli futbolcu için İtalyan kulübüne teklif yaptığı ileri sürüldü. Krunic, Milan formasıyla geçen sezon 34 resmi maça çıkarken 1 gol, 1 asiste imza atmıştı.

Haberin Devamı

Yazarlar