Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jorge Jesus'a bir talip daha! Vitor Pereira'nın koltuğu sallanıyor

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'a bir talip daha! Vitor Pereira'nın koltuğu sallanıyor

08.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Geçmiş yıllarda 2 sezon Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevi yapan Vitor Pereira, şu anki kariyerini Brezilya temsilcisi Flamengo'da sürdürüyor. Fakat Flamengo'da görev alan Vitor Pereira için işler yolunda gitmiyor. Yönetim, teknik adam ile yollarını ayırmanın hesaplarını yaparken gündeme gelen isim Fenerbahçe'de sezon sonu sözleşmesi sona erecek isim Jorge Jesus oldu.

Fenerbahçede Jorge Jesusa bir talip daha Vitor Pereiranın koltuğu sallanıyor

İki farklı dönemde Fenerbahçe'de de görev yapan Portekizli çalıştırıcı Vitor Pereira, Brezilya'da Corinthians'ı çalıştırıyordu. Sezonun bitmesiyle Corinthians'ın yeni sözleşme teklifini ülkesine dönme gerekçesiyle reddeden 54 yaşındaki çalıştırıcının ezeli rakip Flamengo ile anlaşması Brezilya'da gündeme bomba gibi düşmüştü.

Haberin Devamı

YARDIMCISI TEPKİ GÖSTERDİ: KARAKTERLİ OLMAK LAZIM

Vitor Pereira'nın iki Fenerbahçe dönemi dahil olmak üzere yıllardır yanında yer alan yardımcısı Filipe Almeida, 54 yaşındaki çalıştırıcının Falmengo ile görüşme haberleri üzerine; "Ben profesyonelim, ama her şeyden önce ahlaklıyım ve etik değerlere önem veririm. Karakterli olmak lazım" ifadelerini kullanmıştı. Vitor Pereira, bu açıklamaların ardından bütün ekibiyle yollarını ayırmıştı. 

BAŞKAN MONTEIRO: BİZE YALAN SÖYLEDİ, KANDIRILDIM!

Başarılı çalıştırıcının ezeli rakibe gitmesi üzerine Corinthians Başkanı Duilio Monteiro konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Monteiro, Pereira ile ilgili olarak, "Hangi eğitimi aldı, hangi karaktere sahip bilmiyorum. Vitor bize yalan söyledi, kandırıldım. Taraftarların hayal kırıklıkları için çok üzgünüm. Kalması için her şeyi yaptık. Ona mevcut sözleşmesinden daha iyi bir sözleşme teklif ettik. İstediği transferleri de yaptık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Jorge Jesusa bir talip daha Vitor Pereiranın koltuğu sallanıyor

JESUS'UN EKİBİNDEN PEREIRA'NIN YANINA

Jorge Jesus'un Fenerbahçe'ye gelene kadar sürekli yanında görev yapan kondisyoner Mario Monteiro, süreç sonrası Vitor Pereira'nın ekibine katıldı. Monteiro yaptığı açıklama; "Bugünden itibaren Vitor Pereira ile birlikte yürüyeceğim. Jesus nerede olursa olsun, zaferlerine sevineceğim. Muhteşem JJ. Belki bir gün yeniden buluşuruz" diye kaydetti.

DOMENEC TORRENT BENZETMESİ

54 yaşındaki Portekizli teknik adam, Brezilya'da Corinthians'tan ayrıldıktan sonra Flamengo'nun başına geçti. Pereira, maç başına 1.68'lik puan ortalaması tutturdu. Brezilya'da yayın yapan UOL da Vitor Pereira'nın performansına sert eleştiriler getirdi. Yazarlardan Paulo Vinicius Coelho, Flamengo'yu analiz ederken bir dönem Flamengo'yu çalıştıran Galatasaray'ın eski teknik direktörü Domenec Torrent'e de değindi. Coelho köşesinde; "Vitor Pereira'nın Flamengo'su yüzde 25 kaybetme oranına sahip. Bu sadece Domenec Torrent dönemindeki yüzde 26'dan sonra en kötü oran" ifadelerine yer verdi.

Fenerbahçede Jorge Jesusa bir talip daha Vitor Pereiranın koltuğu sallanıyor

YÖNETİM MEMNUN DEĞİL YOLLAR AYRILACAK

Globesporte'de yer alan habere göre; Flamengo, Vitor Pereira ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Haberde 10 Nisan tarihinde Carioca Kupası'nda Flamengo'nun Fluminenese ile oynayacağı final maçında çalıştırıcının geleceğinin kesinleşeceği belirtilirken, olası bir mağlubiyette Pereira'nın kesin suretle gönderileceği ifade edildi. Takımın başına geçtiği günden bu yana 4 kupadan elenen Pereira'ya taraftarlar büyük tepki gösterirken, sahada alınan sonuçlardan Flamengo yönetiminin de memnun olmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

BÜYÜK MAÇLARDA KAYIP

Ocak ayının başında Flamengo'nun başına geçen Pereira, kırmızı siyahlı takımın başında çıktığı 19 karşılaşmada (10 galibiyet, 2 beraberlik, 7 mağlubiyet) 1.68 puan ortalaması tutturdu. Vitor Pereira ile birlikte Flamengo; Brezilya Süper Kupası'nda Palmeiras'a yenildi; Recopa'da Independiente Del Valle'ye elendi; FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda ise yarı finalde Al Hilal'e kaybetti. Taça Guanabara da kaybedilen bir diğer kupa oldu. Flamengolu taraftarlar da tribünlerden Vitor Pereira'ya tepki göstermeye başladı.

Haberin Devamı

TARAFTARIN AKLI JORGE JESUS'TA

Flamengo'nun üst üste aldığı yenilgilerden sonra taraftarlar da Vitor Pereira'nın gönderilmesini ve Libertadores'i kazandıran Jorge Jesus'un getirilmesini istedi. Flamengolu taraftarlar da tribünlerden Vitor Pereira'ya tepki göstermeye başladı. Taraftarlar "Gönderin Vitor'u, alın Jesus'u" dedi.

Fenerbahçede Jorge Jesusa bir talip daha Vitor Pereiranın koltuğu sallanıyor

Yazarlar