Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un en büyük kozu Ferdi Kadıoğlu

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un en büyük kozu Ferdi Kadıoğlu

24.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası arası sonrası Süper Lig’de kritik Trabzonspor deplasmanına çıkacak Fenerbahçe’de takımın en büyük kozu Ferdi Kadıoğlu olacak. Kariyerinin en verimli dönemini geçiren genç yıldız hem hücumda hem de savunmada kilit rol oynayacak.

Fenerbahçede Jorge Jesusun en büyük kozu Ferdi Kadıoğlu

Süper Lig’de kritik Trabzonspor maçına çıkacak Fenerbahçe’de tüm planlar hazırlandı. Dünya Kupası arası sonrası hata yapmak istemeyen ve zirve yarışında büyük önem tutan bu mücadeleden 3 puan çıkarmayı amaçlayan sarı-lacivertlilerde Ferdi Kadıoğlu ismi öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Son 2 yıldır kariyerinde ciddi bir çıkış yakalayan, bu sezon da Jorge Jesus yönetiminde bir joker gibi çok verimli olan başarılı futbolcu, Trabzonspor deplasmanında takımının en önemli kozu olacak.

Sağ bek, sağ kanat, sol bek, sol kanat ve orta saha merkez rollerinde aynı verimlilikte oynayabilen 23 yaşındaki yıldız, Jorge Jesus’un en çok güven duyduğu öğrencilerinin başında geliyor.

Dünya Kupası arasını da çok iyi değerlendiren milli futbolcu, kupada oynanan son İstanbulspor mücadelesinde de herkesin beğenisini toplamıştı.

Bilhassa oyunu çift taraflı oynamasıyla teknik heyetin taktiksel anlamda elini güçlendiren Ferdi, bugünkü dev mücadelede kilit rol oynayacak.

Trabzonspor’un özellikle hücumda kanat akınlarına karşı Ferdi’nin hızı, fiziksel gücü ve oyun bilgisi kullanılacak. Takım hücuma kalktığında da adam eksiltme özelliği, pas ve şut opsiyonları öne çıkacak. Ayrıca hücumda da savunmada da hızını ve temposunu korumayı bilen Ferdi Kadıoğlu’nun 90 dakika içerisinden birden fazla mevkiide de oynayabileceği bildirildi. Sol bek başlaması beklenen genç yeteneğin oyunun gidişine göre hücumcu kanat ya da merkez orta saha rollerine bürünebileceği de belirtildi.

Haberin Devamı

Üstünlük F.Bahçe’de

Türk futbolunun iki önemli kulübü Trabzonspor ile Fenerbahçe bugüne kadar 133 maçta karşılaştı. Bu karşılaşmaların 51’ini Fenerbahçe kazanırken Trabzonspor 44 maçta galip geldi.
38 mücadele de beraberlikle sonuçlandı. Trabzon’da oynanan maçlarda ise bordo-mavililerin üstünlüğü bulunuyor. Karadeniz ekibinin ev sahipliğinde oynanan toplam 55 maçın 24’ünde Trabzonspor, 18’inde ise Fenerbahçe galip geldi, 13 müsabaka da berabere sonuçlandı.

Taraftarlar karşıladı

Fenerbahçe kafilesi dün öğle saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan özel uçakla Trabzon’a gitti. Bugünkü maç öncesi Trabzon’a gelen sarı-lacivertlileri taraftarları karşıladı. Taraftarlar Jorge Jesus ve futbolculara çiçek hediye etti. Bazı taraftarlar da formalarını imzalattı ve tezahüratlar yaptı.

Kanatlara önlem

Trabzonspor deplasmanı öncesi rakip analizini büyük bir titizlikle yapan teknik direktör Jorge Jesus, rakibin kanat akınlarına çaresini hazırladı. Hem sol kanatta hem de sağ kanattan rakibin önemli güçlerinin olduğunu bilen Jorge Jesus, sağ bekte Osayi Samuel ve sol bekte de Ferdi Kadıoğlu ile maça başlamayı planlıyor.

Haberin Devamı

11 yıl sonra

Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus, Trabzonspor’a karşı 11 yıl sonra rakip olacak. En son 2011-12 sezonunda Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Benfica’nın başında iken bordo-mavililerle karşılaşan Jesus, 2-0 ve 0-0’lık skorlarla üstünlük kuran taraf olmuştu.

Trabzonspor’da teknik direktör Abdullah Avcı ise kariyerinde Fenerbahçe’ye karşı bugüne kadar çıktığı 26 karşılaşmada 9 galibiyet, 12 mağlubiyet, 5 beraberlik aldı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, ilk kez bu akşam oynanacak maçta karşılaşacak. Deneyimli teknik adamlar için bir ilk olacak karşılaşmada, hocaların sahada adeta taktik mücadelesi olacak.

Hazırlık tamam

Süper Lig’de bugün Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe’de hazırlıklar tamamlandı.

Haberin Devamı

Jorge Jesus yönetiminde yapılan antrenman, salonda kuvvet ve dayanıklılık çalışmalarıyla başladı. Ardından sahada koşu, ısınma, koordinasyon ve çabukluk hareketleriyle devam eden idmanda 2 grup halinde 5’e 2 top kapma ve pas çalışmaları yapıldı.

Antrenman, taktiksel ve bireysel çalışmalarla noktalandı.

Yazarlar