Basketbol Euroleague Women'da Breanna Stewart tarihe geçti! Fenerbahçe inanılmaz bir başarıya imza attı

Euroleague Women'da Breanna Stewart tarihe geçti! Fenerbahçe inanılmaz bir başarıya imza attı

18.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Alagöz, yıllardır beklediği Avrupa şampiyonluğuna uzanırken Breanna Stewart finaller tarihine geçecek müthiş bir performans sergiledi. ABD’de de büyük yankı uyandıran 28 yaşındaki yıldız, görkemli kariyerine büyük bir başarı daha ekledi.

Euroleague Womenda Breanna Stewart tarihe geçti Fenerbahçe inanılmaz bir başarıya imza attı

Euroleague’de 2022-23 sezonunun şampiyonu olan Fenerbahçe Alagöz, uzun yıllardır özlemini çektiği kupasına sonunda kavuştu. Ancak bu tarihi ve unutulmaz başarıda özel bir isim ön plana çıktı. Çukurova Basketbol karşısında ilk dakikadan son ana kadar oyunu domine eden sarı-lacivertlilerde Breanna Stewart tarih yazdı.

Haberin Devamı

28 yaşındaki yıldız müthiş kariyerine yeni bir başarı öyküsü daha ekledi. Stewart’ın rekor kırdığı final sonrası performansı ABD’de dahi yankı uyandırdı. ABD basını da ünlü yıldızın şampiyonluğuna vurgu yaptı. New York Liberty kulübü de özel bir mesajla Stewart’ı kutladı.

Tam 35 sayı atarak tüm zamanların final rekorunu kıran ABD’li sporcu, 6 ribaunt, 6 asist ve 5 top çalma ile maçın oyuncusu seçildi. Diana Taurasi’nin 2009 finalindeki 31 sayılık rekoru da kırılmış oldu. Aynı zamanda Final Four MVP’si olan Stewart, yarı final ve final mücadelelerinde 29.5 sayı ortalaması, 8.5 ribaunt ortalaması ve 3.5 asist ortalaması tutturdu.

Euroleague Womenda Breanna Stewart tarihe geçti Fenerbahçe inanılmaz bir başarıya imza attı

Kariyerindeki ikinci Euroleague şampiyonluğunu kazanan Stewart, 2021’de de Rusya’nın Ekaterinburg ekibiyle zafer kazanmıştı. Ayrıca müthiş bir sezon geçiren başarılı basketbolcu kariyerinde ikinci kez de Euroleague Final Four MVP’sine layık görüldü.

Haberin Devamı

Breanna Stewart’ın kariyerine bakıldığında ise muhteşem bir kupa müzesi göze çarpıyor. WNBA, Avrupa kariyeri, ABD Milli Takımı, kolej ve lise dönemlerindeki başarılarıyla dünya genelinde en başarılı sporcular arasında Breanna Stewart’ın adı dikkat çekiyor.

2 WNBA Şampiyonluğu, 2 Euroleague şampiyonluğu, 3 Dünya Şampiyonluğu, 2 Olimpiyat Şampiyonluğu, WNBA tarihinin en iyi 25 oyuncusu, 3 WNBA MVP, 2 Euroleague Final Four MVP, 1 Euroleague sezon MVP, 1 Dünya Şampiyonası MVP, 3 ABD’de yılın en iyi kadın sporcusu başarıları Breanna Stewart’ın kariyerinde yer alıyor.

Fenerbahçe Alagöz ile de unutulmaz bir sezon geçiren deneyimli yıldız, sarı-lacivertli kulübün tarihine de adını altın harflerle yazdırdı.

Euroleague Womenda Breanna Stewart tarihe geçti Fenerbahçe inanılmaz bir başarıya imza attı

"EN BÜYÜK HEDEFİMİZDİ"

Finale damgasını vuran Breanna Stewart, “Bu bizim en büyük hedefimizdi. Bu hedefe kilitlenmiştik. Bu kupayı bir şekilde bizim almamız gerekliyordu. Ben sadece maçın tonunu belirlemek istemiştim. Takımımız mükemmel oynadı ve Avrupa şampiyonu olduk” dedi.

KAPTANIN GÖZYAŞLARI

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Olcay Çakır Turgut, kupa seremonisinde duygusal anlar yaşadı, gözyaşlarını tutamadı. Olcay, “Maç boyunca birçok kez gözyaşlarımı tutmakta zorlandım. 15 senedir Fenerbahçe’deyim. A takıma çıktığımdan beri hep son 8’de, son 4’teyiz. En büyük hayalimdi bu kupa. Tüm takımla gurur duyuyorum. Buraya gelen bu büyük taraftara çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"SPORA DAVET EDİYORUM"

Fenerbahçe Alagöz’ü Avrupa şampiyonu yaparak kulüp tarihine geçen başantrenör Marina Maljkovic, “Başkanımız Ali Koç’a çok teşekkür ediyorum. Hem çok iyi bir insan hem de spordan çok iyi anlıyor. Fenerbahçe ailesine teşekkür ediyorum, bizi yalnız bırakmadılar. Ekibime teşekkür ediyorum. Oyuncular sistemimi sorgulamadılar, onlara teşekkür ediyorum. Bizi kupaya ulaştırdılar” dedi.

Sırp antrenör, “Türkiye’nin akıllı ve güzel kadınlarını sporun içerisine daha fazla davet ediyorum. Türk kadını sporda çok iyi sonuçlar alıyor” diye ekledi. Öte yandan Maljkovic kariyerine yeni bir başarı daha ekledi. İlk Euroleague zaferini alan 41 yaşındaki coach, daha önce Sırbistan Milli Takımı ile 2 Avrupa şampiyonluğu, G.Saray ile de EuroCup başarısı elde etmişti.

Haberin Devamı

AVRUPA'DA BİR İLK

Fenerbahçe Kulübü, Avrupa basketbolunda tarihi bir ilke imza attı. Sarı-lacivertliler hem kadınlar hem de erkeklerde Avrupa’nın en büyük kupasını kazanan ilk kulüp olmayı başardı.

Sarı-lacivertliler spor tarihinde önemli bir başarıyı kazandı. Basketbol tarihinde hem erkekler hem de kadınlarda Avrupa şampiyonluğu olan tek kulüp Fenerbahçe oldu.

2017 yılında erkek takımı Avrupa’nın en büyük kupasını müzesine taşırken bu sezonda kadın takımı Euroleague’de şampiyonluğa ulaştı. Daha önce Avrupa’da hiçbir takım bu başarıya imza atmamıştı.

Öte yandan Fenerbahçe’nin tüm sportif branşları ele alındığında da özel bir başarı öyküsü daha ortaya çıktı. Basketbolda erkek ve kadınlarda yaşanan Avrupa şampiyonluklarının yanısıra kadınlar voleybolda da 1 CEV Şampiyonlar Ligi, 1 CEV Kupası ve 1 Dünya Şampiyonluğu elde edilmişti. Erkekler voleybolda da daha önce CEV Challenge Kupası ve Balkan Kupası müzeye getirilmişti. Kadınlar Masa Tenisi takımı da 2 ETTU Kupası ve 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanmıştı. Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı ise Euroleague 3 kupasında zafere ulaşmıştı.

Haberin Devamı

Yazarlar