Fenerbahçe Fenerbahçe'de son dakika gelişmesi! Canlı yayında duyurdu: Jesus kalırsa takımdan ayrılacak

Fenerbahçe'de son dakika gelişmesi! Canlı yayında duyurdu: Jesus kalırsa takımdan ayrılacak

11.05.2023 - 12:55 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerdeki son gelişmeleri aktarırken teknik direktör Jorge Jesus için çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Senad Ok, Jesus'un kalması halinde yıldız oyuncunun takımdan ayrılacağını açıkladı.

Fenerbahçede son dakika gelişmesi Canlı yayında duyurdu: Jesus kalırsa takımdan ayrılacak

Spor Toto Süper Lig'de İstanbulspor ve Giresunspor'la berabere kalarak lider Galatasaray'ın 5 puan gerisinde kalan ve şampiyonluk yolunda ağır darbe alan Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerdeki son gelişmeleri Skorer TV canlı yayınında değerlendirdi. Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlayan Senad Ok, Fenerbahçe'de Jesus'un ardından göreve getirilecek teknik direktörü duyururken Jesus'un takımda kalması halinde yıldız oyuncunun ayrılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Senad Ok'un değerlendirmeleri şu şekilde:

"VALENCIA'YI OYUNDAN ALMASI İNTİHAR"

"Giresunspor maçı benim için çok büyük bir sürpriz değil çünkü Fenerbahçe'nin oyun tarzında çok kolay gol yediğini görüyoruz. Daha önce yaptığım yayınlarda da bunu dile getirmiştim. Hoca '1-0'ı korumaya çalıştık ama olmadı' dedi. Jesus farkı açmaktan ziyade skoru korumayı tercih etti. Bireysel bir hata sonucu gol yenildi. Attila Szalai nasıl o topa vuramıyor. Szalai'de o topu uzaklaştırabilecek yetenek var. Oyuncular güvensiz hata yapmaktan korkuyorlar. Öne geçilen birçok maçta oyuncular skoru koruyamadı. Takımın özgüven kaybı yaşadığı söylendi. Maçta öne geçildiğinde nasıl bu skoru koruyabileceği konularında problemler var. Hocanın yanlış tercihleri var. Aboubakar bazı maçlarda kötü oynuyordu ama Şenol hoca çıkarmıyordu. Aboubakar skoru alıyordu. Jesus, Enner Valencia'yı oyundan alıyor. Tam bir intihar."

Haberin Devamı

Fenerbahçede son dakika gelişmesi Canlı yayında duyurdu: Jesus kalırsa takımdan ayrılacak

"FENERBAHÇE'DE FORMA ADALETİ KAYBOLDU"

"Takımdaki temel sorun iyi oyuncuların oynamaması. İyi oynayan futbolcular oyundan çıkarılıyor başta Serdar Aziz, Zajc, İrfan Can Eğribayat ve uzun süre Arda Güler... Arda uzun süre kendisine sıranın gelmesini bekledi. Fenerbahçe'de forma adaleti kayboldu. Hangi oyuncu kimin daha iyi olduğunu bilir. Samet, şu anda formayı hak etmediğini biliyor. Altay, uzun süre formayı hak etmediğini bilmesi lazım. Rossi ne yaparsa yapsın sürekli oynayan bir oyuncu. Serdar Aziz, İrfan Can Eğribayat, Zajc uzun süre oynamadı. Kime sorsan Zajc oynar der ama Jesus oynatmadı. Futbolcular kendi içlerinde de bunu konuşuyorlardır. İrfan Can Eğribayat kaç maçtır oynuyor ama hatalı gol yemedi. Tam tersi birkaç pozisyonda toou kurtarmasına rağmen gol yedi. Tek tek baktığımda Ferdi dışında hocanın doğru karar verdiği çok az konu var. Ferdi'yi dinlendirmesi gereken yerler vardı ama dinlendirmedi. Bunu da görmüyor. Takım içinde size bağlı olan oyuncular sizin forma adaletinize inanmıyorsa oyuncuyu da konsantre edemezsiniz."

Fenerbahçede son dakika gelişmesi Canlı yayında duyurdu: Jesus kalırsa takımdan ayrılacak

"JESUS HALA GEÇMİŞİYLE YAŞIYOR"

"Sergen Yalçın'la işler çok kötü başlamıştı. PAOK, Antalyaspor maçları vardı ama toparladı. Fenerbahçe lige çok iyi başlamıştı ama Jesus bu süreci iyi devam ettiremedi. Şu anda Jesus hala geçmişiyle yaşıyor. Dünya Kupası deniliyor ama o dönem bitti. Jesus hala İrfan Can Eğribayat, Serdar Aziz, Arda Güler ve Zajc'ı oynatmadı. Serdar Dursun'u oyuna almıyor. Biz bile burada konuşurken bu kadar tepki koyuyorsak Jesus'la çalışan oyuncu grubunu düşünelim. Oyunculara çok fazla bir şey diyemiyorum. Samet'i nasıl eleştirebilirim? Altay gidip ben oynamak istemiyorum mu diyecek. Dolayısıyla sıkıntı çok."

Haberin Devamı

Fenerbahçede son dakika gelişmesi Canlı yayında duyurdu: Jesus kalırsa takımdan ayrılacak

"FENERBAHÇE'NİN 11'İNİ SAYAMIYORUM"

"Arao'nun iyi oynadığı maçlar da var ama futbolda artık sürprize yer yok. Fenerbahçe'nin ilk 11'ini sayamıyorum. Sürekli her maç değişiyor. Enner Valencia'yı oyundan aldı. İnanılmaz bir şey. Jesus intihar etti. Jesus sezon sonunda ülkesine gider dinlenir ama olan Fenerbahçelilere oluyor."

"JESUS'A OLAN GÜVENSİZLİK ARDA VE ZAJC'IN OYNATILMAMASIYLA BAŞLADI"

"Jesus'a güvensizlik Arda ve Zajc'ın oynatılmamasıyla başladı Altay'ın sürekli oynaması da etkili oldu. Arda Güler'i mecbur oynatmaya başladı. Herkesin bir karakteri var. Bu transfer insana yapılan bir yatırımdır. Oyuncu veya hoca alırken de karakterini alıyorsun. Jesus'un bu kadar olduğunu düşünmüyorum ama... Yabancı oyuncular burayı küçümsüyor. Bunun örneklerinden biri Comolli.. Gitti Toulouse ile Fransa Kupası'nı kazandı. Giresunspor'un teknik direktörü İrfan Buz'u tanıyor mu mesela? Hiç analiz etti mi? Eze'yi tanıyor mu? Hoca alırken hocanın karakterini de bilmek lazım. Arda Güler ile alakalı hocaya ciddi baskı olduğunu düşünüyorum. Hocanın da bu duruma reaksiyon göstererek Arda'yı oynatmadığını düşünüyorum. Sonuç olarak Jesus'tan büyük Fenerbahçe var. Ben sayın başkanı eleştiriyorum ama bu dönemle alakalı sayın başkanın Jesus'u neden getirdiğini anlamak lazım. Jesus'un yıllık 7 milyon euroya yaın maliyeti var. İsmail Kartal kalsaydı 1 milyon euro civarında ücreti olurdu ama İsmail hocaya sabır gösterilmeyecekti. Her maçı kazanması gerekecekti."

Haberin Devamı

Fenerbahçede son dakika gelişmesi Canlı yayında duyurdu: Jesus kalırsa takımdan ayrılacak

Haberin Devamı

"JESUS İNAT YAPMASAYDI FENERBAHÇE'NİN DAHA ÇOK PUANI OLURDU"

"Jesus'un tarzı artık çalışmıyor. En son oyunu tutmaya çalıştığını söyledi. Ben tam tersi çok fazla sabır gösterildiğini düşünüyorum. Gerek hocanın kariyerine gerek Dünya Kupası öncesindeki performansına... Hiç umudu olmayan Beşiktaş, Fenerbahçe'yi geçecek. Jesus inat yapmasaydı Fenerbahçe'nin daha çok puanı olurdu. Takım ve hoca arasındaki bağların koptu bu noktada her şey zor..."

ALİ KOÇ-JESUS GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARI

"Ali Koç, Jesus ile yaptığı görüşmede tepki gösterdi. Özellikle son haftalardaki puan kayıplarına. Başkan takımın izin yapmamasını istedi. Önce bunu istedi. Başkan İstanbulspor ve Giresunspor maçlarındaki puan kayıplarına doğal olarak tepki gösterdi. Sonrasında hiçbir futbolcunun İstanbul dışına çıkılmaması istendi. Sayın başkanın da Jesus'un kadro tercihlerinden memnun olmadığını düşünüyorum."

Fenerbahçede son dakika gelişmesi Canlı yayında duyurdu: Jesus kalırsa takımdan ayrılacak

"ALİ KOÇ'TAN JESUS'A 'İSTANBUL DIŞINA ÇIKMA' YASAĞI"

"Beşiktaş maçı öncesinde Jesus'a 1 yıl daha kalması için teklif yapıldı. Bu satten sonra Jesus ile yollar ayrılsa ne olacak. Jesus, Kasım ayına kadar bu performansı gösterseydi gönderilirdi. Yönetici pozisyonunda olunca bu durumlar daha zor oluyor. Konuşmada ne geçti belki de hoca başkanı ikna etti. Başkanın futbolcuların izin konusunda aldığı kararı net biliyorum. Hocaya da ceza verdi. İstanbul dışına çıkmaması istenildi."

"TAKIM İLE ARASINDAKİ BAĞLAR KOPTU"

"Galatasaray doğru bir plan ile Kadıköy'de Fenerbahçe'ye top oynatmadı. Antrenman maçı yaptılar adeta. Fenerbahçe de doğru bir plan ile Galatasaray'ı deplasmanda mağlup edebilir ama Jesus ile oyuncular arasındaki bağlar koptu. Artık kadronun net olması gerekiyor."

Fenerbahçede son dakika gelişmesi Canlı yayında duyurdu: Jesus kalırsa takımdan ayrılacak

"ŞENOL GÜNEŞ'İN İRFAN CAN'I İSTEDİĞİ YÖNÜNDE BİLGİM YOK"

"İrfan Can Kahveci bu takımın en değerli futbolcusu. Final haftalarında gerekesiz kırmızı kart görmesi büyük hata. Giresun'da İrfan Can olsaydı her şey farklı olabilirdi. İrfan Can Kahveci'ye nasıl bir ceza verilecek veya bu durumu ona anlatabilecek biri var mı? Bunu cidden merak ediyorum. Şenol Güneş'in İrfan Can'ı istediği konusunda net bir bilgim yok ama İrfan Can'ın sözleşmesi devam ediyor."

"MONTELLA OLABİLİR"

"Sergen Yalçın hakkında konuşmalar olabilir. Ben sorduğumda Sergen Yalçın ile ilgili bir görüşmenin olmadığı söylendi. Aykut Kocaman da gündemde yok ama Montella olabilir. Fenerbahçe kamuoyu Sergen Yalçın'a nasıl bakar bilmiyorum. Çok başarılı bir teknik direktör. Sergen Yalçın birkaç maç kaybetse kredisi olmaz Fenerbahçe'de... Jesus'un Dünya Kupası'ndan yaptıklarını bir yerli teknik direktör yapsa geçmiş olsun. Fenerbahçe için çok zor bir durum. Fenerbahçe'ye yerli bir teknik direktörün gelmesi zor. Montella gündemde. Adana Demirspor'da çok başarılı iyi futbol oynatıyor. Buraya uyum sağladı. Bildiği bir yer. Oynattığı futbol ve teknik adamlık kariyeri de iyi."

Fenerbahçede son dakika gelişmesi Canlı yayında duyurdu: Jesus kalırsa takımdan ayrılacak

"JESUS KALIRSA ZAJC TAKIMDAN AYRILACAK"

"Arda Güler ile yeni bir sözleşme yapılacağı söylendi. Çok fazla detay verilmedi. Ajax ve Benfica'nın yakından takip ettiğini biliyorum. Yönetim, Arda Güler konusunda rahat. Enner Valencia'nın kalma ihtimali çok düşük. Zajc'ı sorduğumda maddi konularda görüşmeler sürüyor. Fenerbahçe cephesinde Zajc'ın istediği ücret verilirse Zajc kalır. Anlaşma ihtimalleri yüksek. Her ne kadar maddi durumlar söylense de ben Jesus'un kalması durumunda Zajc'ın kalacağını düşünmüyorum. Jesus kalırsa istediği parayı alsa da Zajc'ın kalacağını düşünmüyorum."

Fenerbahçede son dakika gelişmesi Canlı yayında duyurdu: Jesus kalırsa takımdan ayrılacak

Yazarlar