Fenerbahçe İşte Jesus'un yeni takımı! 10 milyon euro maaş ve 2+1 yıllık sözleşme

İşte Jesus'un yeni takımı! 10 milyon euro maaş ve 2+1 yıllık sözleşme

04.06.2023 - 09:47 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe'de Portekizli çalıştırıcı Jorge Jesus'un durumu merak ediliyor. Deneyimli teknik adama yapılan teklif ortaya çıktı. Fenerbahçe'nin Jesus sonrası planı da belli oldu.

İşte Jesusun yeni takımı 10 milyon euro maaş ve 2+1 yıllık sözleşme

Süper Lig'de bu akşam Galatasaray ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de Jesus belirsizliği sürüyor. Sarı-lacivertli yönetimin Portekizli teknik adamla yola etmeyeceği iddia edilirken Jesus'un anlaşma sağladığı takım ortaya çıktı. İşte Fenerbahçe'deki son gelişmeler ve ayrıntılar...

Haberin Devamı

ARDA İÇİN DERBİYE AKIN EDİYORLAR

Büyük maçlarda Beşiktaş ve Trabzonspor da dahil olmak üzere asisti olmasına rağmen, henüz gol katkısı veremeyen Kanarya'nın 10 numarası, Nef Stadyumu'ndaki mücadeleye damgasını vurmak istiyor. Arda, zorlu karşılaşmada şovunu yapmak isterken, Avrupa'nın devleri de onun için tribündeki yerlerini alacak.

Kontratının yakın zamanda 2025 yılına kadar uzatıldığı resmi olarak açıklanan 18 yaşındaki futbolcu için İngiltere'den Liverpool, Almanya'dan Bayern Münih ve Borussia Dortmund ile Hollanda'dan Ajax'ın yetkililerinin, derbiyi takip edecekleri bildirildi.

Avrupa'nın devlerinin gözlemcilerinin, özellikle genç yıldızı mercek altına alacağı bildirildi. Öte yandan Arda, ligi ezeli rakiplerine kaptırdıkları için üzgün olduklarını belirtirken, "Süper Lig'e noktayı Galatasaray derbisiyle yapacağız.

Haberin Devamı

Derbiyi kazanmak ve ardından Türkiye Kupası finaline moralli çıkmak istiyoruz. Amacımız, taraftarlarımızı mutlu etmek olacak" ifadelerini kullandı.

İşte Jesusun yeni takımı 10 milyon euro maaş ve 2+1 yıllık sözleşme

ZAFER HEDİYE ETMEK İSTİYORLAR

Sarı-lacivertli takım Galatasaray derbisinden galibiyetle dönmenin hesaplarını yapıyor. Samandıra’da futbolcular aralarında yaptıkları konuşmalarda hem derbinin öneminden bahsediyor hem de taraftarlara ve camiaya önemli bir zafer hediye etmek istiyor.

Ligde bu sezon son maçına çıkacak Fenerbahçe’de futbolcular bir yandan sezonu 2. sırada kapatmayı garantilemek istiyor hem de prestij anlamında değerli bir galibiyet almanın hesaplarını yapıyor.

Ayrıca bu galibiyetin taraftarlar, yönetim ve takım açısından kritik olduğu da savunuluyor. Herkesin böylesi bir derbi zaferiyle sezonu kapatmaya ihtiyacı olduğu vurgulanıyor. Bunun yanında derbide alınan galibiyetlerin hangi zamanda ve koşulda oynanırsa oynansın değerli olduğu biliniyor. Bu sebeple sezonu derbi galibiyetiyle kapatma fırsatının geldiği de belirtiliyor.

Geçen yıl sarı-kırmızılı rakibini deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başaran Fenerbahçe, bu sezon da benzer başarıyı göstermeyi amaçlıyor. Öte yandan, 11 Haziran’da Ziraat Türkiye Kupası finalinde oynanacak Başakşehir maçı öncesi de derbi zaferiyle beraber moral bulunması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Jorge Jesus ve teknik ekibi de Galatasaray maçından mutlaka 3 puan almak için çalışmalarını gerçekleştirdi. Sezonun ilk yarısında ezeli rakibine evinde 3-0 kaybederek büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Fenerbahçe, bu mağlubiyetin rövanşını da almak istiyor.

İşte Jesusun yeni takımı 10 milyon euro maaş ve 2+1 yıllık sözleşme

JESUS'TAN ICARDI'YE ÖNLEM

Fenerbahçe’de Galatasaray derbisi öncesi planlar yapıldı. Sarı-lacivertlilerde özellikle Galatasaray’ın Arjantinli forveti Mauro Icardi’ye önlemler alınacak. Sezonun ilk yarısında Kadıköy’deki maçta son 15 dakikada oyuna giren ve 1 gol, 1 asistle 3-0’lık galibiyete damgasını vuran Icardi için çalışmalar yapıldı. Yıldız forvete yönelik bir savunma planı hazırlandı.

İşte Jesusun yeni takımı 10 milyon euro maaş ve 2+1 yıllık sözleşme

JESUS BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR

Fenerbahçe'de tek hedef derbi ve Türkiye Kupası'nda zafer elde etmek. Sarı-lacivertli yönetimin bu maçlardan galip ayrılması durumunda bile Portekizli teknik adamla yola devam etmeyeceği iddia ediliyor. Jesus'un sezon içinde adının Brezilya takımları ile anılması tepki toplamıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Galatasaray ve Başakşehir maçlarında istediği sonuçları alamaması durumunda ise Portekizli teknik adamla kesin olarak yollarını ayıracak.

SUUDİ ARABİSTAN İLE ANLAŞMA SAĞLADI

Sarı-Lacivertliler'i uzun süredir özlemini çektiği Süper Lig şampiyonluğuna ulaştıramayan Jorge Jesus'un sözleşmesinin uzatılmayacağı konuşuluyor. Portekizli teknik adam ise Galatasaray derbisinden zaferle ayrılmak ve Türkiye Kupası'nı da kazanarak, buradaki kariyerine veda etmenin planlarını yapıyor. Fanatik'te yer alan habere göre Brezilya'da çalışmak istediği konuşulan Jesus'un, Suudi Arabistan Milli Takımı ile anlaştığı bilgisine ulaşıldı.

Federasyon yetkililerinin, Jesus'la 2+1 yıllık sözleşme karşılığında el sıkıştığı bildirildi. Tecrübeli teknik adama, yıllık 10 milyon Euro verileceği iddia edildi.

İşte Jesusun yeni takımı 10 milyon euro maaş ve 2+1 yıllık sözleşme

SON ADAY MIRCEA LUCESCU

Deneyimli hoca ayrılık planları yaparken, Fenerbahçe'nin de teknik adam arayışları sürüyor. Kanarya'nın, Adana Demirspor'dan Vincenzo Montella ve son olarak Trabzonspor'u çalıştıran Abdullah Avcı'nın yanı sıra Türk futbolunu çok iyi bilen, Mircea Lucescu ile de temasa geçeceği öğrenildi.

Haberin Devamı

77 yaşındaki Rumen teknik adamın, Dinamo Kiev ile sözleşmesi 2024'te bitiyor.

İşte Jesusun yeni takımı 10 milyon euro maaş ve 2+1 yıllık sözleşme

SÜPER LİG'DE İKİ ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Mircea Lucescu, Türk futboluna ilk kez 2000 yılında Galatasaray'da göreve gelerek 'Merhaba' dedi. Dört yıl üst üste şampiyon olan ve UEFA Kupası'nı kazanmayı başaran sarı - kırmızılılarda Teknik Direktör Fatih Terim görevinden ayrılarak İtalya Serie A ekibi Fiorentina'nın teknik direktörlüğüne getirilmişti.

Sezon öncesi Avrupa Süper Kupası'nda Real Madrid'i 2-1 mağlup ederek Türkiye'ye ikinci Avrupa kupasının gelmesinde rol oynayan Lucescu takımını Şampiyonlar Ligi'nde de çeyrek finale taşımıştı. Ligde ise şampiyonluğu üç puan farkla Fenerbahçe'ye kaptırmıştı.

Lucescu ile yola devam eden Galatasaray 2001/2002 sezonunda ise şampiyon olmayı başarmıştı.

ŞAMPİYON YAPTI GÖREVDEN ALINDI

Lucescu, Galatasaray'ı şampiyon yapmasına rağmen görevden alınmıştı. Rumen teknik adam sarı - kırmızılıların ardından Beşiktaş'ın başına geçti. Siyah - beyazlıları 100. yılında şampiyonluğa taşıdı. Ertesi sezon ise görevinden ayrılmıştı.

İşte Jesusun yeni takımı 10 milyon euro maaş ve 2+1 yıllık sözleşme