Fenerbahçe Fenerbahçe'de transfer önceliği Kaan Ayhan! Savunmaya kritik hamle

Fenerbahçe'de transfer önceliği Kaan Ayhan! Savunmaya kritik hamle

10.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bu sezon Süper Lig'de ve UEFA Avrupa Ligi'nde aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeen Fenerbahçe'de bir yandan da transfer çalışmaları sürüyor. Kadro derinliğini arttırmak isteyen Sarı Lacivertli ekip sürpriz bir ismi gündemine aldı.

Fenerbahçede transfer önceliği Kaan Ayhan Savunmaya kritik hamle

Dünyaca ünlü Portekizli teknik adam Jorge Jesus'un takımın başına geçmesiyle bu sezon bambaşka bir çehreye kavuşan Fenerbahçe'de Süper Lig'de ve UEFA Avrupa Ligi'nde alınan başarılı sonuçlar taraftarların da büyük takdirini kazandı. Saha içerisinin yanı sıra saha dışında da bir hayli aktif şekilde rol alan Jorge Jesus, Sarı Lacivertliler'in transferde izleyeceği yol haritasını da çizmiş durumda.

Haberin Devamı

Yönetim ile teknik heyetin ortak kararı üzerine Fenerbahçe transferde ilk önceliği savunma hattına yapmaya karar verdi. Bu durumun oluşmasında hem Avrupa'da hem de Süper Lig'de oynanacak maç sayısının fazlalığı hem de sakat isimlerin giderek artması nedeniyle böyle bir karar alındığı belirtildi.

Fenerbahçe'de bu bölgeye takviye için ise Türk bir ismin alınmasının daha doğru olacağı görüşü ortaya çıktı. Hali hazırda Sarı Lacivertli ekipte yabancı sorunu bulunmakta. Sezon başında transfer edilen ve sakatlığı nedeniyle de lisansı çıkartılmayan Bruma bile hala kadroya girip giremeyeceği belli değilken, hem teknik heyetin hem de yönetimin yerli futbolculara yönelmesi bekleniyor.

JORGE JESUS DA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de İstanbulspor maçının ardından açıklamalarda bulunan Jorge Jesus'un "Orta saha ve ön bölgede çok fazla opsiyon var, rotasyon yapabiliyoruz ama arka bölge için aynı şeyi söyleyemem. Sakatlıklar elimizi zorluyor" sözleri de transfere ışık tutmuştu.

HEDEF KAAN AYHAN

Fenerbahçe kış transfer döneminde savunma hattına takviye kararı aldı. Sarı-lacivertli yönetim çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken, yerli oyuncu olması sebebiyle Kaan Ayhan isminin ön plana çıktığı öğrenildi.

İtalyan kulübü Sassuolo ile görüşmelere başlanırken, Kaan’ın satın alma opsiyonlu kiralık olarak takıma katılması hedefleniyor. Bu sezon Serie A ve İtalya Kupası’nda 9 maçta 455 dakika şans bulan milli futblocu 1 asistle skor katkısı vermeyi başardı.

TRANSFERİN KAPISINDAN DÖNDÜ

Yaz transfer döneminde özellikle Galatasaray ile anlaşmaya yakın olduğu söylenen Kaan, Sassuolo'nun bonservis konusunda geri adım atmaması sonrası takımda kalmıştı. Sassuolo'nun Kaan için 7.5 milyon euro talep ettiği iddia edilmişti.

Serie A ekibinde kaldıktan sonra bu sezon 10 maçta Sassuolo forması giyen Kaan Ayhan, Süper Lig devlerinden birine gelmeye sıcak bakıyor. 27 yaşındaki futbolcunun stoper bölgesi dışında sağ bek ve ön libero oynayabilmesi de takımların dikkatini çekiyor.