Dünyadan Futbol Lewandowski'den büyük başarı! Üst üste ikince kez Altın Ayakkabı ödülünü aldı

Lewandowski'den büyük başarı! Üst üste ikince kez Altın Ayakkabı ödülünü aldı

09.11.2022 - 19:40 | Son Güncellenme:

Uzun yıllar formasını giydiği Bayern Münih'ten ayrılarak Barcelona'ya transfer olan Polonyalı yıldız golcü Robert Lewandowski başarılarına bir yenisini daha eklemeyi başardı. İşte detaylar...

Lewandowskiden büyük başarı Üst üste ikince kez Altın Ayakkabı ödülünü aldı

Polonyalı yıldız golcü Robert Lewandowski başarılarına bir yenisini daha eklemeyi başardı. Şimdilerde Barcelona'nın başarısı için ter döken tecrübeli futbolcu Bundesliga ekibi Bayern Münih formasıyla geçen sezon Almanya 1. Futbol Ligi'nde 35 gol atarak Avrupa'nın en golcü futbolcusu ödülü olan Altın Ayakkabı'nın (Golden Shoe) sahibi oldu. 34 yaşındaki futbolcu üst üste ikinci kez aynı başarıyı göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

Bu sezonun en çok konuşulan isimlerinden biri olan Polonyalı yıldız golcü Robert Lewandowski transfer döneminde hatırlanacağı üzere Bayern Münih'ten ayrılarak Barcelona'nın yolunu tutmuştu.

PERFORMANSI GÖZ DOLDURUYOR

Katalan ekibine transfer olmak için Bayern Münih'ten ayrılık süreci Alman futbolseverlerin tepkisini çekmiş olsa da Lewa'nın transferi La Liga için apayrı bir heyecan yaratmaya yetmişti. Bu sezon golcü kimliğinden ödün vermeyen Polonyalı yıldız, 19 maçta 18 gol, 4 asistlik performansı ile yine fark yaratmasını bildi.

Lewandowskiden büyük başarı Üst üste ikince kez Altın Ayakkabı ödülünü aldı

KIRMIZI KART GÖRDÜ

İspanya La Liga'nın 14. haftasında Barcelona deplasmanda Osasuna'ya konuk olmuştu. Mücadelenin 31. dakikasında Lewandowski, Osasuna'nın golünü atan David Garcia ile bir ikili mücadeleye girdi. Faul düdüğünü çalan Hakem Jesus Gil Manzano, Polonyalı golcüyü ikinci sarı ve ardından kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Haberin Devamı

Barcelonalı oyuncular hakeme uzun süre itiraz etseler de karar değişmedi. Lewandowksi saha kenarına doğru gelirken işaret parmağının üstünü iki kez burnuna değdirerek hakemi işaret etti.

Lewandowskiden büyük başarı Üst üste ikince kez Altın Ayakkabı ödülünü aldı

Maçın ardından Osasuna - Barcelona maçının raporları da ortaya çıktı. Lewandowski'nin saha kenarına gelirken yaptığı hareket raporlarda yer aldı. İspanya Futbol Federasyonu'nun yönetmelikleri ve ceza maddelerine göre 34 yaşındaki golcünün en az üç maç ceza alması bekleniyor.

ALTIN AYAKKABI YENİDEN LEWA'DA

Bayern Münih formasıyla geçen sezon Almanya Bundesliga'da 35 gol atan Barcelona'nın Polonyalı forveti Robert Lewandowski, Altın Ayakkabı'nın sahibi oldu.

Bayern Münih formasıyla geçen sezon Almanya 1. Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 35 gol atan Barcelona'nın Polonyalı forveti Robert Lewandowski, Avrupa'nın en golcü futbolcusu ödülü olan Altın Ayakkabı'nın sahibi oldu. Lewandowski, Barselona'da düzenlenen ödül töreninde üst üste ikinci kez (2020-2021'de 41 gol ve 2021-2022'de 35 gol) Altın Ayakkabı ödülünü aldı.

Yazarlar