Fenerbahçe Fenerbahçe'de yıldız savaşları! Mesut Özil kadro dışı bırakıldı, akıllara o isimler geldi

Fenerbahçe'de yıldız savaşları! Mesut Özil kadro dışı bırakıldı, akıllara o isimler geldi

27.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertlilerde Mesut Özil’in kadro dışı kalmasıyla yaşanan süreç herkesi şaşırtırken akıllara eski olayları da getirdi. Tanju Çolak’tan Ortega’ya Alex’ten Van Persie’ye kadar birçok yıldız benzer süreçlerden geçti.

Fenerbahçede yıldız savaşları Mesut Özil kadro dışı bırakıldı, akıllara o isimler geldi

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de Mesut Özil’in kadro dışı kalmasının ardından geçmişte yaşanan benzer sıkıntılar akıllara geldi. Geçen sezon 25 Ocak 2021 tarihinde büyük umutlarla sarı-lacivertli takıma transfer olan Özil’in sadece 1 yıl sonra teknik direktör İsmail Kartal tarafından kadronun dışında bırakılması hem şaşırttı hem de geçmişte birçok ünlü yıldızla yaşanan sorunları hatırlattı.Fenerbahçe’de 90’lı yıllardan bu yana hem kadro dışılar hem de yıldızların hocalarla yaşadığı problemler her zaman dikkat çekti.

Fenerbahçede yıldız savaşları Mesut Özil kadro dışı bırakıldı, akıllara o isimler geldi

İşte sarı-lacivertli kulübün yakın geçmişindeki benzer vukuatlar:

- 1993-94 sezonunda Holger Osieck’in teknik direktör olduğu Fenerbahçe’de dönemin iki büyük yıldızı Tanju Çolak ve Rıdvan Dilmen kadro dışı kalmış, ilerleyen süreçte Tanju Çolak ayrılmış, Rıdvan Dilmen jübile yapmıştı.

Haberin Devamı

- 2002-03 sezonunda büyük umutlarla gelen ünlü futbolcu Ariel Ortega’nın teknik direktör Werner Lorant’la yıldızı barışmamış ve Fenerbahçe’deki dönemi sadece 8 ay sürebilmişti.

- Yine 2002-03 sezonunda kötü giden Fenerbahçe’de Ogün Temizkanoğlu, Abdullah Ercan, Yusuf Şimşek gibi yıldızlar dönemin hocası Oğuz Çetin tarafından kadro dışı bırakılmıştı.

- 2012 yılında teknik direktör Aykut Kocaman tarafından Alex de Souza’nın kadro dışı kalması deprem etkisi yarattı. Efsane isimle yollar ayrıldı.

Fenerbahçede yıldız savaşları Mesut Özil kadro dışı bırakıldı, akıllara o isimler geldi

- 2015 yılında Alex’ten sonra 10 numarayı giyen Diego Ribas’la teknik direktör İsmail Kartal’ın yıldızı barışmadı, kadro dışı kararı istense de dönemin başkanı Aziz Yıldırım araya girdi.

- 2015-16’da Vitor Pereira ile Robin Van Persie arasındaki problemler sezon boyunca hep gündemde kaldı.

Fenerbahçede yıldız savaşları Mesut Özil kadro dışı bırakıldı, akıllara o isimler geldi

- Son olarak bu sezon önce Vitor Pereira’nın 3’lü sistemine uymayan Mesut Özil, İsmail Kartal’la da sorun yaşadı, kadro dışı kaldı.

Kruse vakası

Pandemi döneminde Fenerbahçe’de Max Kruse’de de sıkıntı çıkmıştı. Ancak Kruse’nin durumu daha farklıydı. Alman oyuncu parasını alamadığı gerekçesiyle tek taraflı fesih yapmış, iş mahkemelik olmuştu.

14 ayda 5 hoca

Mesut Özil’in Fenerbahçe’deki 14 ayında en dikkat çeken konu 5 farklı hocayla sahaya çıkması oldu. Özil takıma ilk katıldığında Erol Bulut görevdeydi.
Bulut’la 2 ay çalıştıktan sonra sezonu Emre Belözoğlu ile bitirdi. Sezon başında bu kez Vitor Pereira takımın başına getirildi. Portekizli çalıştırıcı ayrıldıktan sonra da önce Zeki Murat Göle ardından İsmail Kartal takımı maçlara çıkardı. Erol Bulut, 4-5-1 oynatırken, Emre Belözoğlu 4-3-3 kurguladı. Vitor Pereira 3’lü sistem tercih ederken Zeki Murat Göle ve İsmail Kartal farklı formasyonlar denedi.

Haberin Devamı

Ozan 3. kez

Sarı-lacivertlilerde Mesut Özil’le beraber kadro dışı kalan Ozan Tufan, 3. kez benzer sıkıntıyı yaşıyor. Daha önce 2017-18 sezonunda Aykut Kocaman döneminde ve 2018-19 sezonunda Cocu zamanında iki kere kadro dışı kalan Ozan, İsmail Kartal tarafından da aynı kararla karşılaştı.