Konferans Ligi Fenerbahçe'den dev kazanç! UEFA Konferans Ligi'ni kazanırsa kasayı dolduracak

Fenerbahçe'den dev kazanç! UEFA Konferans Ligi'ni kazanırsa kasayı dolduracak

15.12.2023 - 12:35 | Son Güncellenme:

UEFA Konferans Ligi'nde grubunu lider tamamlayarak adını son 16 turuna yazdıran Fenerbahçe önemli bir gelirin de sahibi oldu. Sarı-lacivertlilerin galibiyet primleri dışında UEFA Konfernas Ligi'ni kazanması halinde elde edeceği gelir de ortaya çıktı.

Fenerbahçeden dev kazanç UEFA Konferans Ligini kazanırsa kasayı dolduracak

Sarı-lacivertliler hem kasasını doldurup hem de geçen yıl olduğu gibi Şubat'ı atlayıp, Mart ayından itibaren mücadeleye son 16 turunda devam edecek. Fenerbahçe ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nden gelen takımlarla eşleşmeme avantajı yakalayacak.

Haberin Devamı

NE KADAR KAZANDI ?

Fenerbahçe, Konferans Ligi'ne girmek için oynadığı 3 ön eleme turundan toplamda 300 bin euro gelir elde etti. Sarı-lacivertliler, grup aşamasına kalması nedeniyle UEFA'dan 2 milyon 940 bin euro ayak bastı parası aldı.

UEFA, Fenerbahçe'ye katsayı payı olarak 979 bin euroluk bir ödeme yaptı. Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde grup aşamasında kazandığı 4 maçtan toplam 2 milyon 132 bin euro gelir kazandı. Grubunu lider tamamlayan Fenerbahçe, sıralaması nedeniyle 650 bin euroyla daha ödüllendirilirken, son 16 turuna kalan sarı-lacivertliler buradan da 600 bin euro kazandı.

Fenerbahçeden dev kazanç UEFA Konferans Ligini kazanırsa kasayı dolduracak

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde şu ana kadar gösterdiği performansla toplam 7 milyon 601 bin euro kazanan Fenerbahçe'nin elde ettiği gelir tablosu şöyle:

Haberin Devamı

1. Eleme: 100 bin euro
2. Eleme: 100 bin euro
3. Eleme: 100 bin euro
Grup Aşaması: 2.94 milyon euro
Katsayı Puanı: 979 bin euro
Galibiyetler: 2 milyon 132 bin euro
Grup Sırası: 650 bin euro
Son 16 Turu: 600 bin euro

MUHTEMEL GELRİLER NE KADAR?

UEFA Konferans Ligi'nde son 16 turuna kalan Fenerbahçe şu ana kadar 7.6 milyon euroyu kasasına koyarken çeyrek finale kalması durumunda ise 1 milyon euro kazanacak.

UEFA Konferans Ligi'nin favorileri arasında gösterilen Fenerbahçe, yarı finale kalması durumunda ise 2 milyon euro kazanacak. 

Sarı-lacivertlilerin finale kalması halinde 3 milyon euroyu garantileyeceği senaryoda kupayı kazanması halinde ise 5 milyon euro kazanacak.

Fenerbahçe galibiyet primleri dışında kupaya uzanması halinde UEFA Konferans Ligi'nden toplamda 15.6 milyon euro kazanmış olacak. Sarı-lacivertliler ikinci olduğu takdirde galibiyet primleri hariç 13.6 milyon euroyu kasasına koymuş olacak.

Fenerbahçeden dev kazanç UEFA Konferans Ligini kazanırsa kasayı dolduracak

İŞTE FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL RAKİPLERİ

Fenerbahçe; UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Nordsjaelland, Ludogorets ve Spartak Trnava'nın yer aldığı grubu lider tamamladı. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde doğrudan Son 16 Turu'na yükselen sarı-lacivertlilerin, Son 16 Turu'ndaki muhtemel rakipleri belli oldu.

İşte Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki muhtemel rakipleri

Haberin Devamı

Olimpikos (Yunanistan)
Ajax (Hollanda)
Real Betis (İspanya)
Sturm Graz (Avusturya)
U.S. Gilloise (Belçika)
Maccabi Haifa (İsrail)
Servette (İsviçre)
Molde (Norveç)
Slovan Bratislava (Slovakya)
Gent (Belçika)
Ferençvaroş (Macaristan)
Dinamo Zagreb (Hırvatistan)
Bodo Glimt (Norveç)
Ludogorets (Bulgaristan)
Eintracht Frankfurt (Almanya)
Legia Varşova (Polonya)

Fenerbahçeden dev kazanç UEFA Konferans Ligini kazanırsa kasayı dolduracak

Yazarlar