Fenerbahçe Fenerbahçe'den Manchester United'a! Sağlık kontrolünden geçti

Fenerbahçe'den Manchester United'a! Sağlık kontrolünden geçti

22.08.2023 - 18:53 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında deplasmanda Samsunspor'u 2-0 mağlup ederek ligde liderliğe yükselen Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sarı-lacivertlilerin yıldız oyuncusu transfer görüşmelerini gerçekleştirmek için Londra'ya gitti. Dünya devinin sağlık kontrolünden geçti.

Fenerbahçeden Manchester Uniteda Sağlık kontrolünden geçti

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Samsunspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ederek liderliğe yükselen Fenerbahçe'de transferde de önemli gelişmeler yaşanıyor. Kaleci ve orta saha transferlerini kısa süre içinde resmen açıklamayı planlayan sarı-lacivertlilerde flaş bir yaşandı. Yıldız oyuncu transfer görüşmelerini gerçekleştirmek üzere menajeriyle birlikte İstanbul'dan ayrıldı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

Haberin Devamı

FENERBAHÇE ZORLANMADI! YENİ TRANSFERLER SAHNEDE

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Samsunspor ile karşılaştı. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı sarı-lacivertliler 2-0 kazandı.

Müsabakanın gollerini Cengiz Ünder'in asistinde 61. dakikada Dzeko ve 90+8. dakikada Szymanski kaydetti. 

Fenerbahçe'nin golü, VAR incelemesinin ardından pozisyon başındaki ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Bu sonuçla sarı-lacivertiler puanını 6'ya yükseltti. Samsunspor ise 1 puanda kaldı.

Fenerbahçeden Manchester Uniteda Sağlık kontrolünden geçti

CENGİZ ÜNDER VE DZEKO'DAN YILLAR SONRA AYNI SENARYO

Cengiz Ünder, Avrupa macerasına 2017’de Başakşehir’den transfer olduğu Roma’da başladı. O dönem Edin Dzeko da İtalyan devinde forma giyiyordu. Milli oyuncumuz, Roma’daki ilk asistinde golü Boşnak forvete attırmıştı. Cengiz, 2020’de Leicester’a, ardından Marsilya’ya kiralandı ve sonrasında Fransız ekibine satılarak Roma kariyerini noktaladı. Dzeko ise Sarı-Kırmızılı ekipten 2021’de İnter için ayrıldı. Cengiz&Dzeko ikilisi seneler sonra Fenerbahçe’de yeniden buluştu. Tecrübeli golcü, Cengiz Ünder’in transferi sonrası, “Umarım bana burada da çok gol attırır” demişti.

Haberin Devamı

37 yaşındaki forvet bunun için fazla beklemedi. İsmail Kartal, dün sürpriz bir şekilde Milli futbolcuyu ilk 11’de sahaya sürdü. Cengiz, zaman zaman top kayıpları yaşasa da rakip kalede de etkili oldu. Bir vuruşu kaleci Okan Koçuk’tan döndü. 26 yaşındaki oyuncu, dakikalar 62’yi gösterdiğinde sağ kanatta topu alıp, içeri doğru kat etti.

Cengiz, harika bir orta gönderdi. Edin Dzeko, iki rakibinin arasında yükselip şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Başarılı kanat oyuncusu Fenerbahçe’deki ilk maçına asistle başlasa da pozisyonun hemen ardından sakatlanarak kenara geldi.

Haberin Devamı

Fenerbahçeden Manchester Uniteda Sağlık kontrolünden geçti

FENERBAHÇE'DE İLK HEDEF KALECİ VE ORTA SAHA TRANSFERİ

Yaz transfer döneminde kadrosunu Edin Dzeko, Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Fred, Ryan Kent, Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Mert Müldür ve Umut Nayir gibi önemli isimlerle güçlendiren Fenerbahçe'de sıra kaleci ve orta saha transferlerine geldi. Yönetim İsmail Kartal'ın raporu doğrultusnda kaleye yabancı bir takviye yapmak istiyor. Bu doğrultuda yapılan görüşmelerde artık sona gelindi. Sarı-lacivertliler, Hırvat kaleci Dominik Livakovic'in transferi konusunda Dinamo Zagreb ile anlaşma sağladı. Hırvat basınında yer alan habere göre Fenerbahçe, Livakovic için Dinamo Zagreb'e 9 milyon euro bonservis ve 1 milyon euro bonus ödeyecek. Hırvat basınında çıkan haberlere göre Dominik Livakovic, transfer görüşmelerini tamamlamak üzere Çarşamba günü İstanbul'a gelecek.

Manchester United'tan Fred'i transfer eden Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal'ın isteği doğrultusunda defansif yönü daha güçlü bir orta saha transferi daha gerçekleşecek. Fenerbahçe'nin gündemine Milan'da forma giyen Boşnak oyuncu Rade Krunic geldi. Fenerbahçe ve Milan arasında yapılan görüşmelerden henüz olumlu bir sonuç çıkmadı. Fenerbahçe, Krunic'in yanı sıra alternatif isimlerle de görüşmelerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçeden Manchester Uniteda Sağlık kontrolünden geçti

ALTAY BAYINDIR SÜRPRİZİ! İSTANBUL'DAN AYRILIYOR

Fenerbahçe'de ayrılması sık sık konuşulan Altay Bayındır da sıcak bir gelişme yaşandı.

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Altay Bayındır ve temsilcisi Sefa Seyrek bugün 12.30'da transfer görüşmelerinde bulunmak için İstanbul'dan ayrıldı.

Mart ayında 4 yıllık sözleşme yenileyen Altay, yabancı kaleci arayışları ve taraftar tepkisine rağmen kariyerine Fenerbahçe'de devam etmek istiyordu. Fakat Maribor'la geçen hafta İstanbul'da oynanan karşılaşmada, yediği hatalı gol nedeniyle Altay ile kulüp arasında ciddi bir kırılmaya yol açtı.

MANCHESTER'IN SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİYOR
Milli file bekçisinin ismi Manchester United, Ajax ve Suudi Arabistan Ligi takımlarıyla anılıyor. The Athletic'in haberine göre; Manchester United, Altay Bayındır’ı sağlık kontrolünden geçiriyor. United, 5 milyon Euro civarında bir bedelle bu transferi yapacak veya diğer alternatiflere yönelecek.

Fenerbahçeden Manchester Uniteda Sağlık kontrolünden geçti

GAZİANTEP MAÇINDA TARAFTARDAN BÜYÜK TEPKİ GÖRMÜŞTÜ

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Fenerbahçe sahasında Gaziantep FK'yı konuk etti. Dzeko'nun golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılan Fenerbahçe'de eleştiri okları Altay Bayındır'a yöneldi. Gaziantep FK'nın Arda ile bulduğu golde hatalı olduğu düşünülen Altay Bayındır'a maç esnasında tepki yağdı. Maçın son dakikalarında ise tribünlerden Altay Bayındır'a su şişesi fırlatılmıştı. Altay Bayındır kendisine yabancı madde atılmasının ardından çılgına dönmüştü.

ALTAY BAYINDIR'IN FENERBAHÇE KARİYERİ

2019 yazında Ankaragücü'nden Fenerbahçe'ye 1.5 milyon euro karşılığında transfer olan Altay Bayındır 3 yıldır Fenerbahçe kalesini koruyor. Milli oyuncu Fenerbahçe formasıyla bugüne kadar 145 karşılaşmada görev yaptı. Transfermarkt verilerine göre Altay Bayındır'ın güncel piyasa değeri 11 milyon euro olarak belirlenmiş durumda.

Fenerbahçeden Manchester Uniteda Sağlık kontrolünden geçti

SÖZLEŞMESİNDE ÖZEL MADDE YER ALIYOR

Altay Bayındır, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ile sözleşmesini yenilemişti. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok'un haberine göre Altay’a yaklaşık 2 milyon euro bandında teklifler vardı. Gerek başkanın ilgisi gerekse de Altay’ın sarı-lacivertli kulüpte şampiyon olmadan ve para kazandırmadan ayrılmak istememesi sayesinde futbolcu, yeni kontrata imza attı. Altay Bayındır'ın sözleşmesinde yurtdışı çıkış maddesi bulunuyor.